BETA

7 sätt att kläcka din nästa miljonidé

3 juli, 2013


				<![CDATA[]]>

Behöver du inspiration för att hitta din affärsidé? Här är sju sätt att spåna fram en idé som kan bli din kommande miljonaffär.

Här är sju grundråd för att spåna fram en affärsidé! Kommer du ändå inte på något? Inspireras av  denna lista på 10 affärsidéer under 50.000 kronor i startkostnad.

I Driva Egets webbkurs “Från idé till färdigt företag”, som chefredaktör Camilla Björkman håller får du en rejäl språngbräda till att komma igång med ditt företag. Läs mer och beställ här! 

 

bildentillartikel_hjarta1. Gräv där du står
Har du en hobby eller ett intresse som du brinner för? Hur skulle du kunna slå mynt av det? Fundera på om det finns andra företag inom den nischen och studera hur de i så fall drar in sina pengar. Många av de mest framgångsrika företagen föddes ur entreprenörens stora passion

bildentillartikel_ manniska

2. Bli en problemletare

Ta för vana att leta efter problem: i din vardag, i din bransch och på ditt jobb. Till exempel: Dina kolleger har inte tid att göra en viss typ av arbetsuppgifter. Du skulle kunna lösa det åt dem på konsultbasis. Eller: Dina vänner klagar över att de inte har motivationen att börja träna. Du inser att det behövs en app eller en sajt med syftet att hjälpa till med just det.
 

bildentillartikel_ trender3. Leta efter trender
Samhället förändras ständigt: nya tjänster och produkter uppkommer och med dem nya behov. Företag som lagar Iphoneskärmar är ett typiskt exempel – utan Iphoneboomen skulle behovet av deras tjänster inte uppkommit. Vilka trender ser du omkring dig? I din bransch, i din omgivning eller i samhället i stort?

bildentillartikel_ jorden4. Leta idéer utomlands
Bara för att en affärsidé är genomförd utomlands betyder det inte att du inte kan göra samma sak i Sverige. Leta inspiration på entreprenörssajter som driva-eget.se i Sverige eller amerikanska Entrepreneur.com.

bildentillartikel_ideer5. Leta idéer i andra branscher
Vad skulle din bransch kunna dra nytta av från andra branscher? Leta både på konsumentsidan och på business-to-business-sidan. Lågprisflygplan eller lågpristandvård är två exempel på trender som kom från andra branscher, av entreprenörer som såg ett behov.

bildentillartikel_ideer6. Korsbefrukta idéer
Vad blir glass och kakdeg i kombination? Ben & Jerry’s! Det finns hur många exempel som helst på produkter och tjänster som har korsbefruktats och blivit framgångsrika företag. Skriv ner en rad olika hobbys, branscher, tjänster och produkter som du gillar på olika papperslappar. Dra sedan två åt gången och se hur du kan korsbefrukta dem.

bildentillartikel_workshop7. Ordna en workshop
Sätt ihop en grupp av människor från olika branscher och med olika kunskaper och erfarenheter. Utgå från dina intresseområden, kunskaper och erfarenheter och spåna.

 

 

Tipsen kommer från Driva Egets webbkurs “Från idé till färdigt företag”, som chefredaktör Camilla Björkman håller. Gå den direkt från din dator eller surfplatta!

Från idé till färdigt företag

webbkurs_fran_ide_till_fardigt_foretag_170x109
I den här webbkursen får du en rejäl språngbräda till att komma igång med ditt företag.

beställ_knapp

 

Artikeln uppdaterad 2016-09-08.

Läraren som sadlade om – till mord
Dåliga mäklare gav Vladimir affärsidé
Rekordmånga affärsidéer i förorten