ANNONS

Det här drömmer småföretagarna om efter pensionen
I SAMARBETE MED LÄNSFÖRSÄKRINGAR

Det här drömmer småföretagarna om efter pensionen

Fler än hälften av landets småföretagare uppger att de ska umgås med familjen och vänner när de går i pension. Resa och att njuta av livet kommer också högt upp på småföretagarens önskelista. Samtidigt uppger nästan 30 procent av småföretagarna att de kommer att fortsätta arbeta. Det visar en undersökning av Länsförsäkringar.

– Många småföretagare jobbar hårt och prioriterar företagandet. De försakar mycket annat under många år. Det känns därför naturligt att småföretagare längtar efter att njuta av livet och umgås med familjen när de går i pension. Men ett bra liv som pensionär kräver en del förberedelser. Vi ser att var tredje småföretag inte sätter av pengar till tjänstepension. De som arbetar länge utan att spara till tjänstepensionen kan när det är dags att sluta arbeta få väsentligt lägre pension än de föreställt sig, säger Emma Persson, ekonom hos Länsförsäkringar.

Nästan 60 procent av småföretagarna uppger att de ska umgås med familj och vänner när de går i pension. En annan siffra som sticker ut är att nära 30 procent av företagarna tror att de kommer att fortsätta arbeta som pensionärer.

– Oavsett om du driver eget eller inte så är tjänstepensionen viktig att ordna med så tidigt som möjligt. Företagare gynnas dessutom av skatteregler kring denna typ av sparande. Också viktigt att tänka på är att ta ut en ordentlig lön för att på så sätt tjäna in till den allmänna pensionen. Dessa två delar av pensionen ökar chanserna för småföretagare att kunna njuta av livet som pensionär, Säger Emma.

Vad tror du att du kommer att sysselsätta dig med när du går i pension?
(Flera alternativ har kunnat anges)

Läs mer om Länsförsäkringars tjänstepension här.

Advertisement


ANNONS

Nyhetsbrev

ANNONS