6 expresstips: Så maxar du försäljningen innan sommaren

Ebba Arnborg

Publicerades: 16 maj, 2024
Foto av: AdobeStock

Vill du boosta din försäljning inför sommaren? Nu är en perfekt tid att skruva upp din försäljning och nå rekord i resultat. Och kratta manegen för en riktigt bra höst!

Vill du komma upp i varv snabbt, slå säljmålen innan sommaren – och så frön för i höst? Perfekt! Vi fick bästa tipsen från säljlegendaren Ulla-Lisa Thordén. Hon har över 40 års erfarenhet av försäljning, såväl egen som coachning av andra, och har skrivit flera framgångsrika böcker. Som Möt kunden öga mot öga – Nyckeln till lönsamma uppdrag genom VIVA!-modellen nominerad till årets marknadsföringsbok, och 22 sätt att sälja bättre.

Här är 6 tips för att maxa försäljningen innan sommaren

1 Snabbanalysera ditt nuläge – hur kan du svänga om?

Är du nöjd med var du är nu? Om inte – varför då? Hur stort är glappet till det du vill uppnå, och hur kan du fylla det?! Behöver du höja priset, göra fler kundaktiviteter, ändra inriktning? Testa att implementera en eller två nya strategier som svarar direkt på dina upptäckter.

2 Dela upp ditt mål i mindre bitar

Hur mycket vill du sälja per vecka eller dag? Tänk igenom hur mycket du vill ha sålt in för att Maxa försäljningen innan sommaren, och bryt ner det i mindre bitar. Det är lättare att nå mindre mål, nära i tiden än att sikta mot ett högre längre bort!

3 Fundera ut en ny tjänst eller paketera dina produkter på ett nytt sätt

Kanske kan du skapa ett ”inför-sommaren”-paket? Nyheter är roligare för både dig och kunderna! Be gärna om kreativ hjälp av personer i din närhet.

– Det är en psykologisk sanning att vi alla gärna provar något nytt som skapar en förnyelse på något vis, som vi tycker verkar attraktivt och inte stör gamla vanor för mycket, säger Ulla-Lisa.

4 Maxa försäljningen innan sommaren tillsammans!

Gå samman med andra och genomför en ”bokningsdag”. Träna varandra, tävla i korta pass, ta en frukt eller fika i pausen och skriv upp på en tavla de möten ni får in. Och alla är vinnare i slutet av dagen! Gör sedan en kul afterwork!

5 Kontakta dina bästa kunder och gör en kort avstämning inför hösten

Fråga vad de ser fram mot, vad de oroar sig för, vad de behöver hjälp med och föreslå något som du ser att du kan göra för dem, något som är ”osålt”.

– Även om de inte svarar ja just nu har du planterat frön som du kan plocka upp efter sommaren, och de känner att du bryr dig. Du får värdefull information att jobba vidare med och har stärkt er relation, tipsar Ulla-Lisa.

6 Viktigast av allt: Gör något NU!

Ta ett första steg mot att maxa försäljningen innan sommaren. Det känns alltid bra att ha kommit igång, eller hur?

Läs också: 6 tips för dig som behöver peppa igång säljet