ANNONS

5 tips till dig som ska ansöka om ett företagslån
I SAMARBETE MED MARGINALEN BANK

5 tips till dig som ska ansöka om ett företagslån

Behöver du finansiering för att vidareutveckla din verksamhet? Här är fem tips på vad du ska tänka på när du söker företagslån.

Alla som driver ett litet bolag vet hur krångligt det kan vara att få ett lån beviljat. Gabriel Karlberg, affärsutvecklare på Marginalen Bank, har satt ihop en lista med tips på hur du som småföretagare kan öka dina chanser hos långivarna.

1. Skynda långsamt
Tänk igenom och analysera de behov som ditt företag har och anpassa lånebeloppet efter detta. Bygg inte upp företaget för snabbt. Det är viktigt att du först vet att din idé håller.

2. Dokumentera allt
Ha en bra dokumentation för ditt företags ekonomi och se till att du själv har kontroll över hur det går.

3. Var tydlig
Var noggrann när du beskriver ditt syfte med lånet och vad pengarna ska användas till.

4. Slarva inte med ekonomin
Se till att sköta och hålla isär din egen och bolagets ekonomi.

5. Välj rätt typ av lån
De småföretagare som beviljas ett banklån tar ofta en personlig risk i ett borgensåtagande. Idag är 100 procent borgen det vanligaste för mindre företagslån, vilket kan vara betungande för någon som driver ett litet bolag.
– Tack vare att Europeiska Investeringsfonden (EIF) tar 80 procent av risken har Marginalen Bank möjlighet att ändra på detta. Med Lilla företagslånet kan man låna upp till 250 000 kronor med endast 20 procent borgen eftersom garantin från EIF omfattar 80 procent av lånebeloppet.


Nyhetsbrev

ANNONS

ANNONS