<![CDATA[]]>

Kjell Enhager klar för Driva Eget-dagen

Maja-Stina Skarstedt

Publicerades: 9 augusti, 2013

Han är van vid att coacha stora sportstjärnor och höga företagsledare – och nu är Kjell Enhager redo att coacha dig! Enhager kommer till Driva Eget-dagen i september, men berättar redan nu vilka utmaningar han själv står inför i livet.

Den 10 september smäller det. Då kör vi en ny fartfylld Driva Eget-dag.
På plats är Kjell Enhager, mannen som till vardags coachat världsstjärnor som tennisspelaren Thomas Enqvist och golfaren Nick Faldo.

Under åren har Kjell Enhager föreläst för hundratusentals människor – och så stor skillnad mellan att coacha sportstjärnor och företagsledare tycker han inte att det är.
– Det är ganska lika, fler likheter än skillnader. Alla är människor. Och alla har vi drivkrafter och behöver tydliga mål. Bägge behöver lära sig hantera sina tillstånd och ha procedurer för hur man når sina mål. Bägge är också ofta beroende av relationer till andra.

Just relationer och att hitta sina drivkrafter är några bitar som Enhager tar upp under Driva Eget-dagen. Men även att hitta glädjen till sig själv i sitt arbete.
– Det är ju det som gör skillnaden. Att få fram passionen i att driva eget.

Hur blir en coach som du coachad?
– Jag har en handledare själv. Jag upplever att alla som jobbar med andra människor behöver det – och att man lever som man lär. Jag rekommenderar alla ledare och folk som coachar att ha en handledare.

Vilka utmaningar har du själv inför hösten?
– Att fortsätta ha balans i mitt liv – och samtidigt göra en Ironman (triathlontävling som täcker 3,86 km simning, 180,2 km cykling och ett maraton, 42 195 meter löpning, reds. anm.). Målet är satt på två år, men kanske blir det tidigare. Det är i Österrike och många tror att det kan bli svårt, men jag måste testa. Då lever jag också som jag lär, säger Kjell.

LÄS OCKSÅ!

ANMÄL DIG! Här anmäler du dig till Driva Eget-dagen.

TITTA! Hur såg det ut på Driva Eget-dagen i våras? Se bilder här och film här!