<![CDATA[Foto: Thomas Hjertén]]>

Anna ville slippa chefer – nu gör hon succé

Yasemin Bayramoglu

Publicerades: 10 november, 2016

Anna Kvie förlorade jobbet och allt rämnade. Hon ville slippa chefer, och driva eget – men inom vad? Så på en restaurang klarnade allt. Idag har hon så mycket kunder att en del får vända i dörren – nästan helt utan PR…

Så här berättar hon:

”Det är en sådan klassiker. Jag fick idén när jag var mammaledig, då när man kan reflektera över livet. Var trött på branschen jag jobbade i och tänkte att jag skulle göra något annat i livet. Men drömma är en sak, ta steget ett stort beslut.

->Varsågod! Ladda ner vår Driva Företag-bok helt gratis!

Sedan förlorade jag jobbet och allt rämnade. En tidigare kollega viskade att detta är början på något bättre, fast det var svårt att se det då. Men efter att ha haft chefer i hela mitt liv, ville jag vara min egen. Och inte sitta bakom ett skrivbord.

På semestern åt vi crêpes och jag kände att det är det här jag ska göra! Galettes och crêpes är elegant snabbmat. Så jag köpte ett franskt gjutjärn och började träna på tekniken att steka.

Det tog 1,5 år att utveckla konceptet innan jag öppnade förra hösten. Formatet är franskt men jag gör det med svenska smaker och med ekologiskt bovete som grund.

Det här med lokaler i Stockholm är komplext. Jag ville inte börja med en jättestor lokal med hög hyra, utan i något mindre där jag kunde göra mina eventuella misstag i lugn och ro.

Då blev en lokal i min egen bostadsrättsförening ledig. På en liten, liten enkelriktad gata där få går. Det var lite ”40-plussare och trebarnsmamma startar restaurang med fel läge …”

Men jag gick på magkänslan och tänkte att är produkten bra så kommer folk ändå. Nu är det så mycket folk på luncherna att en del får vända i dörren. Och hela gatan har levt upp!

Jag har inte hunnit jobba med PR som jag tänkt. Bara lite i sociala medier, annars har jag fått förlita mig på att kunderna sprider ordet.

Det är både himmel och helvete att vara sin egen. Det är underbart, samtidigt som det är det tuffaste jag gjort. Men det är definitivt värt det. Samtidigt letar jag efter större lokaler och ansöker om utskänkningstillstånd. Vi behöver utöka!

Min gamla kollega hade rätt. Det blev bättre. Jag ville har roligt på mitt jobb – och jag har fantastiskt roligt.”

Läs också:
driva-foretag

Varsågod! Ladda ner din Driva Företag-bok helt gratis!

Äntligen är den klar, årets upplaga av Driva Företag-boken. Ladda ner den direkt, så har du massor av bra tips och fakta om ditt företagande direkt i din telefon, läsplatta eller dator.