<![CDATA[Christoffer ”Wisslaren” Collins skapade sitt jobb med hjälp av Instagram. Foto: Christoffer Collin]]>

Han skapade sitt drömjobb via Instagram

Samuel Karlsson

Publicerades: 3 oktober, 2017

Det började med en bild på två katter. Idag har han 1,4 miljoner följare på Instagram och lever på sitt fotograferande. Christoffer ”Wisslaren” Collin har hittat sitt drömyrke med hjälp av sociala medier.

Han tog ett lån från en släkting och sade upp sig från sitt jobb för att satsa på sitt Instagramkonto – utan att ha en aning om hur han skulle försörja sig.

– Jag kände att det var rätt sak att göra. Bar det sig inte så hade jag i alla fall följt min dröm. Jag sade upp mig utan några garantier. Men kontot växte hela tiden och efter ett tag började jag få lite uppdrag så jag klarade mig, säger han.

LÄS OCKSÅ: Då är det bäst att posta inlägg på Instagram

Det var 2013 som Christoffer lämnade sitt fasta jobb och började jobba med Instagram på heltid. Då bodde han i Karlskoga och motiven hämtade han från naturen som han hade in på knutarna.

– Det var inte så många som fokuserade på att lägga ut fina naturbilder då. Instagram var fortfarande en relativt ny företeelse och konkurrensen var inte så stor. Jag fick snabbt många följare.

Idag hittar man bilder från bland annat Island, Australien, Dubai, Italien och Schweiz i hans flöde. Ofta jobbar han på uppdrag åt en turistbyrå eller något företag som vill lyfta fram ett resmål. En kampanj kan bestå av fem bilder som Christoffer tar på de platser som ska visas upp. Men han väljer motiven efter eget huvud.

LÄS OCKSÅ: Alltid fullbokad tack vare Instagram

– Har jag fått i uppdrag att fota ett resmål så är det ju bra om man kan uppfatta hur det ser ut på platsen. Då funkar inte med en snygg bild på ett ensamt träd. Men om jag tar ett sådant foto kanske jag publicerar det senare i mitt eget flöde.

Hans popularitet på Instagram har även gjort att bokförlagen fått upp ögonen för hans vackra naturbilder. Nu i höst kommer han ut med boken Instagram changed my life. Där har han samlat ett urval av sina bilder och bjuder också på en berättelse om sin väg från hobbyfotograf till egenföretagare med Instagram som plattform.

LÄS OCKSÅ: 10 steg för att lyckas med Instagram

– Jag har haft fullt upp och har inte funderat på att ge ut en bok tidigare. Nu fick jag det här erbjudandet som passade mig väldigt bra.

Boken är ett nytt steg i utvecklingen av företagandet. Annars funderar inte Christoffer så mycket över framtiden. Han lever sin dröm så längde det funkar.

– Jag har varit väldigt bortskämd och inte behövt tänka på framtiden. På sikt kanske jag måste hitta ut ur den här Instagrambubblan. Men det är inget jag tänker på just nu, säger Christoffer ”Wisslaren” Collin.