Brännö fotvård gör hembesök. Foto: Nils Petter Nilsson

Här kommer fotvården

Redaktionen

Publicerades: 11 oktober, 2018

Karin  Hansson och Ellinor Näslund har skärgården som arbetsfält. Här berättar de med egna ord om sin verksamhet

Berättat för Yasemin Bayramoglu

”Vi har känt varandra länge. Har jobbat ihop inom hemtjänsten och har blivit vänner privat. Med åren har det skett flera förändringar inom hemtjänsten till det sämre. Det är då tankarna på att göra något annat tagit fart.

Vi hade glädje av vår undersköterskeutbildning när vi bestämde oss för att söka in till en utbildning i medicinsk fotvård – och kom in båda två!

Då hade vi redan tidigare pratat om att det kunde vara kul att starta något ihop och att göra det på Brännö.

Vi fick erbjudande om  att hyra en lokal i en villa, där det tidigare varit frisersalong. I februari öppnade vi och nu börjar det bli mer och mer fullbokat.

Vi tar emot kunder i lokalen men gör hembesök också, både på Brännö och på andra öar. Då tar vi båten!

På ”Kössö” har det blivit lite av en grej när vi kommer. Då kommer kunderna till en samlingslokal och tar med sig vin och något att äta och har en social stund medan vi behandlar!

Vi har var sin firma, men delar på alla inkomster och utgifter. Än så länge jobbar vi kvar i hemtjänsten på deltid.

Vi har sprungit/simmat öloppet ihop i flera år. (Det är ett långdistanslopp i skärgården, reds. anm.) Då får man lära sig att hålla sams under stark press och och att peppa varandra. Det är bra nu. Vi vet att vi funkar ihop!”

Företag: Brännö Fotvård. Drivs av: Karin Hansson och Ellinor Näslund. Plats: Brännö i Göteborgs södra skärgård.  Startades: 2018.