<![CDATA[]]>

De hyllar företagares misstag

Cecilia Ingvarsdotter

Uppdaterades: 2 april, 2019
Publicerades: 31 januari, 2016

Lyfter man fram misstagen kommer fler våga bli entreprenörer. Det är grundtanken bakom det återkommande evenemanget FuckUp Night som växt till en global rörelse på kort tid.

Vi människor måste bli mindre rädda och mer tillåtande när det kommer till att göra misstag. Det tyckte fem vänner i Mexico 2012 och startade ”FuckUp Night”. Det är ett event som spred sig snabbt och nu finns över världen, bland annat i Stockholm och Malmö. FuckUpNights är ett forum där man kan dela med sig av sina misstag och dra lärdom av dem tillsammans med andra.

Läs också: Gör viral succé på sociala medier – 5 tips

Själva eventet går ut på att tre till fyra inbjudna företagare delar med sig av sina misslyckanden. Varje entreprenör får prata runt 7 minuter. Efter varje talare är det en frågestund och under kvällen finns tid för nätverkande.

En av initiativtagarna bakom eventet FuckUp Night i Sverige är entreprenören Ebba Hallin. Det var under en konferens i San Francisco 2013 som hon inspirerades av rörelsen och beslutade att ta den till Stockholm. Ebba Hallin startade FuckUp Nights med Julia Frankenius i Stockholm och eventet drar runt 150 personer varje gång.

Läs också: 5 råd – så tjänar du pengar på Facebook