<![CDATA[Charlie Söderberg Foto: Hasse Gänger]]>

Lyxfällan-Charlie: 4 råd som ger dig bättre ekonomi

Hasse Gänger

Publicerades: 27 augusti, 2015

När man väl dragit in pengarna gäller det att förvalta dem – hur man bäst gör det har Charlie Söderberg, känd från TV3-programmet Lyxfällan koll på. Läs hans vassaste råd här!

Här är Charlies vassaste råd för den som vill få mer ut av sina pengar – och få ett rikare liv.

 1. Sätt tydliga mål
Initialt är det viktigare att veta vad man vill än hur man ska komma dit. Hjärnan är enormt duktig på att hitta det vi letar efter, problemet är att vi ofta inte vet vad vi letar efter. Var därför tydlig med vad du vill uppnå!

 2. Skaffa dig koll
Att förändra sin ekonomi är sällan så svårt när man väl har 100 procent koll på hur den faktiskt ser ut. Gör en detaljerad resultat- och balansräkning varje månad och låt den berätta för dig vad du kan förändra.

3. Gör en bra investering
Fråga dig själv: ”Hur kan jag tjäna pengar när jag sover?” Spar tid och energi genom att försöka hitta att sätt att tjäna pengar genom en enda arbetsinsats, exempelvis investera i någonting som ger regelbundna inkomster.

4. Våga drömma stort
De som gör en förändring över tid gör det för att de verkligen är sugna på resultatet. Glöm mål som ”lite mer på banken” eller ”kanske lite tryggare pension.” Våga drömma stort så har du energi nog till att faktiskt förändra.

Läs fler råd från Charlie Söderberg här