Mentorn avklarad, i övrigt mkt stressigt

Hanna Brodda

Publicerades: 25 augusti, 2009

Kommer från mötet med min mentor. Eller han skulle kunna bli det, men nu är han mer utav en erfaren tipsare. Ulf Eriksson, som han heter, tyckte inte att jag behövde ge bort fem procent av mitt företag just nu. De råden han skulle kunna ge för det arvodet, tycker han redan att jag följer. ?Utveckla produkten, sälj själv första tiden, träffa så många du kan.? Ungefär det är hans tips till nystartare och det gör jag. De har lokaler också, men jag hinner inte utnyttja några lokaler just nu.
Då kan det vara bättre att kliva in i Stockholm University Innovation-gemenskapen om några månader, när det finns några strategiska beslut att fatta och medarbetare att placera i en lokal.

Det var vettiga synpunkter som kom i kommentaren på förra inlägget. Ska fundera på det. Skillnaden med SU Innovation är kanske att de har som affärsmodell att hjälpa andra, men vad vet jag.

På fredag ska jag visa er vad jag håller på med. Det är en medieprodukt som ska ligga på nätet och jag hoppas att du får tid att kika in. Att du blir lika engagerad som jag, eller inte lika kanske jämt, men att det är saker som berör ibland.

Här är stämningen rätt stressig. Smygpremiär och inget är färdigt. Utvecklarna på Node One gör en mycket finurlig webbplats i Drupal, ja, ni kommer snart att få se, men den är inte färdig. Mina vänner, som inte vill bli avslöjade som några gratisjobbare, gör ett suveränt jobb, men alla har inte levererat ännu. Kundmöten, texter, bilder, layout, pr, nya medarbetare, det nya dataprogrammet och lokalen är några av de saker jag inte hinner färdigt i dag heller.

Det kommer att vara mycket som inte fungerar på fredag, knasiga grejer med webb-programmen och layouten som säkert kommer att hoppa omkring. Men jag hoppas att det som syns är intressant. Jag hoppas att ni kan se hur det kommer att se ut när allt är färdigt. I framtiden.

Men varför gör hon inte allt färdigt innan det läggs ut, undrar kanske någon. Jo, så här är det. Internet är snabbare än allt annat och här vinner Först och enklast, inte Snyggast och mest avancerad. Den som fixar och fejar och planerar att sedan lansera, den blir omsprungen av någon annan. Det har nätets korta historia visat oss många gånger. Jag hinner tyvärr inte räkna upp vilka medieprojekt jag menar, men någon annan kan väl fylla på…