Tävla och vinn en entreprenörstävling. Foto: Getty Images

Tävla och vinn pengar, mentorskap och kontakter

Redaktionen

Publicerades: 11 oktober, 2018

Har du en superidé inom den kulturella sektorn? I så fall är det brådis om du vill tävla i Brewhouse...

Har du en superidé inom den kulturella sektorn? I så fall är det brådis om du vill tävla i Brewhouse Award 2018. Här berättar vi om den och andra entreprenörstävlingar där du kan vinna pengar, mentorskap och kontakter.

The Brewhouse Award 2018

Syftar till att lyfta idéer inom kulturella och kreativa branscher – arkitektur, design, formgivning, film, foto, konst, kulturarv, litteratur, mode med mera. Man tävlar i fyra klasser med kriterier som bedöms är bland annat: nyskapande, marknadspotential, tillväxtpotential och om man ligger rätt i tiden. Man får ha startat företag, men ska inte ha genererat några intäkter än. Finalisterna presenteras i december. Vinnarna får prispengar, mentorskap och affärscoachning.

Nomineringsperiod: 1 september–31 oktober.

Läs mer här!

Swedbank Rivstart 2018

Swedbank jagar idéer som har såväl affärspotential och potential att förändra samhället och världen i positiv riktning. Upp till 500 000 kronor i bidrag och ett skräddarsytt affärsutvecklingsprogram för att förverkliga idén ligger i potten.

Nomineringsperiod: 17 september–1 december.

Läs mer här!

Venture Cup Startup

Vänder sig till tidiga startups som omsätter max en miljon kronor i kommersiella intäkter. Man ska ha verifierade och skalbars affärsidéer med tillväxtpotential. Vinnaren får förutom bra feedback och tillgång till nätverk inom näringslivet chansen att vinna upp till 500 000 kronor.

Nomineringsperiod: 11 december–10 april.

Läs mer här!

Serendipity challenge

50 framtidsbolag väljs ut bland de tävlande och får hänga med till Almedalen, där de 50 så småningom ska bli till två lyckliga vinnare i kategorierna Årets startupbolag respektive Årets tillväxtbolag. Vinnarna väljs utifrån: skalbarhet, unicitet, marknadspotential, global applicerbarhet och kompetens inom teamet.

Vinnarna får ett tillväxtpaket värt 200 000 kronor att använda för att accelerera företagets utveckling – och en resa där de får träffa investerare, potentiella affärspartners och får besöka några av världens främsta teknikföretag.

Nomineringsperiod: Pågår till första veckan i maj.

Läs mer här!

EY Entrepreneur Of The Year

En av världens största entreprenörskapstävlingar som hålls i mer än 60 länder. Man tävlar på regional, nationell och internationell nivå. Kriterierna är entreprenörsanda, ekonomisk utveckling, strategisk inriktning, inverkan på omvärlden, innovation samt personlig integritet och inflytande.

Man tävlar i fyra olika kategorier som har olika kriterier.

Nomineringsperiod: 31 maj–31 augusti.

Läs mer här!

Venture Cup IDEA

Tävling för affärsidéer i ett tidig stadium. Den som deltar får feedback på idén, marknadsföringsmöjligheter och tillgång till nätverk inom näringslivet. Vinnaren tillkännages i december och hamnar på Venture Cups årliga topp 20-lista, vilket ger publicitet. Dessutom får man 5 000 kronor.

Nomineringsperiod: 27 augusti–1 november.

Läs mer här!