Vad skulle du göra om allt var möjligt?

Linda H da Silva

Publicerades: 10 april, 2016

alltarmojligtTänk om det inte fanns några regler. Inga måsten, inga krav. Tänk om allt var möjligt. Vad skulle du göra då?

Det finns ett osynligt glastak många företagare lever under utan att veta om det. Ett tak som inte låter dig komma högre än det är. Men vad skulle hända om du krossade taket?

Jag vet inte hur det är med dig men jag är en obotlig optimist som tror att allt är möjligt. Men ändå så stoppar det där taket mig. Jag kan se möjligheterna men kommer inte högre. Det jobbiga är att det är jag själv som skapat taket. Jag som hindrar mig själv. I vägen kommer krav, måsten, rädslor, regler och mycket mer.

Att vara egen företagare ger fantastiska möjligheter att skapa något nytt. Och de flesta tänker nog just det: att allt är möjligt. Bara man vill så går det, även om det kanske inte är lätt alla gånger.

Så vad skulle du göra om allt var möjligt? Hur skulle det påverka ditt företagande? Ditt liv? Din familj? Skulle du ta mer betalt? Jobba mindre? Arbeta mer ideellt? Bo någon annanstans? Byta karriär?

Hur kan du förbättra det du redan har?

3 enkla steg för att skapa nya möjligheter:

  1. Gör en lista på vad du vill. Skriv ner allt. Tänk på hur det skulle kännas om du verkligen uppnådde det du drömmer om.
  2. Skriv ner vad som hindrar dig. Är det utomstående faktorer eller har du rent av skapat ett glastak som hindrar dig?
  3. Ta ett drömscenario och skriv ner hur/vad du kan göra för att komma närmare till att göra så det blir verklighet. Tala gärna igenom det med en vän som kan ge dig lite nya infallsvinklar och stötta dig.

Det är aldrig försent att göra “omöjliga” saker möjliga, det gäller bara att våga ta steget ut och sätta igång.

Vad skulle du göra om allt var möjligt och när kommer du börja?