Till huvudinnehållet
Sök efter innehåll

sidor hittade på sökordet: Inga sidor hittade

Försäljning & lönsamhet

6 enkla knep för att maxa mejlutskicken

11 juni, 2018 4 minuters läsning
Nyhetsbrev

Foto: Sofforna som styr upp ditt nyhetsbrev. Foto: Getty Images

Att kommunicera med dina kunder via mejl kan stärka relationen och locka till köp. Men se till att följa upp statistiken för att se vad som fungerar och maximera nyttan av nyhetsbrev. Här är det viktigaste att ha koll på.1. Avvisningsfrekvens/Bouncerate
En ”bounce” eller ett studsande mejl är ett som inte levereras till mottagaren. Oftast beror det på att e-postadressen du skickade till inte är giltig eller aktiv. Det kan bero på ett stavfel i e-postadressen eller att domänen-, servern- eller e-postkontot stängts – kanske har mottagaren helt enkelt bytt mejladress?

Det finns också något som kallas för ”soft bounces” eller mjuka studsar och som kan bero på att mejladressen bara tillfälligt inte fungerar, till exempel för att mejlboxen är full.

LÄS OCKSÅ: 7 tips för att lyckas med ditt nyhetsbrev

Ett annat alternativ till studsande mejl kan vara att du fastnat i spamfilter, särskilt om du ser en ovanligt hög siffra efter en kampanj. Viktiga saker för att undvika att bli spamklassad är att se till att bara skicka till personer som valt att få mejl från dig, att ha ditt företagsnamn som avsändare så att dina följare vet vem det är som mejlar, att inte skicka för ofta – och att se till att det är lätt för mottagarna att avregistrera sig.

Studsfrekvensen bör gärna vara under en procent. Är den på åtta procent eller mer kan det antingen bero på att din mottagarlista är gammal och föråldrad, eller att något är fel.

2. Avregistreringsfrekvens/Opt-out rate
Den här siffran visar antalet personer som valt att avregistrera sig från att få mejl från dig. Helst ska mindre än 0,1 procent göra det, annars kan du behöva fundera över vad som är fel. För att minska andelen som avregistrerar sig gäller det att se till att inte skicka för ofta och att vara relevant.

3. Öppningsfrekvens/Open rate
Det här är andelen personer av de som får ditt mejl som faktiskt öppnar det. Frekvensen varierar enormt beroende på vem avsändaren för mejlet är och hur personligt det är – och inte minst hur ämnesraden för mejlet är formulerad. En öppningsfrekvens på mellan fem och 25 procent är vanligt, med ett genomsnitt på runt 15 till 20 procent, visar bland annat siffror från Mailchimp.

Framförallt vill du försöka öka just din frekvens. För att få fler som öppnar så utgå från mottagarnas situation, varje dag får de säkert en stor mäng mejl till inkorgen så se till att skriva en lockande och tydlig ämnesrad – inte bara exempelvis ”Nyhetsbrev v 15”.

4. Klickfrekvens/clickrate
Detta är andelen personer av de som får ditt mejl som klickar på en länk i det för att ta del av mer information och eventuellt göra en beställning. Här varierar siffrorna enormt beroende avsändare, bransch och inte minst på erbjudandet och innehållet i mejlet. Det viktiga blir därför att tävla mot dig själv och försöka få allt fler som klickar för varje mejl du skickar ut.

Vill du öka mängden som klickar i ditt mejl behöver du se över ditt innehåll och erbjudande, hur du formulerar dig och se till att det är tydligt var läsarna ska klicka och varför. Kolla noga vilka länkar som får flest klick så får du en större förståelse för vad dina läsare vill ha för information.

Du kan även prova att jobba med själva texten du länkar, och inte bara skriva ”klicka här” eller ”läs mer på sajten”. Länkar du till exempel till tio bra fiskeprodukter kan du kanske istället skriva och länka: ”Här är 10 ovärderliga prylar för fler napp i sommar”.

5. Konverteringsgrad/Conversion rate

Den här siffran avser antalet mottagare av mejlet som kommer till din sajt och där gör en faktisk handling, till exempel anmäler sig till ett event, laddar ner en gratis specialrapport, registrerar sig för ett webbseminarium eller köper en produkt.

För ett lockande gratiserbjudande kanske konverteringsgraden är 80 procent, men för ett köp så lite som en procent. Den här siffran vill du givetvis också jobba upp – inspireras av andra och håll koll på vad som går bättre och sämre för att reda ut vad som fungerar för just dig.

6. Dina intäkter
Är målet med dina mejlutskick att öka din försäljning – antingen genom direkta erbjudanden eller genom att knyta dina kunder närmare – så är det självklart viktigt att du håller koll på att de hjälper dig nå det målet. Det finns ingen vits med att skicka mejl till dina kunder bara för sakens skull.

På samma sätt är det viktigt att du skickar till rätt målgrupp, annars spelar det ju ingen roll hur många som öppnar eller klickar. Hellre ett mejl till rätt person som faktiskt öppnar och köper än tusentals till helt fel som inte är intresserade av dina produkter.

Av Ebba Arnborg


ANNONS

Innehåll från Almi

Partner

Så rider du ut tullstormen – detta behöver svenska småföretagare veta just nu

Höjda tullar, ökad osäkerhet och svårare tillgång till kapital. För många företagare känns det som om mattan dras undan just nu – men det finns sätt att läsa utmaningarna. Här berättar Almi hur du kan rusta ditt företag i tullstormen.

Almi 20 maj, 2025 3 minuters läsning
Tullkaos 2025

Foto: Almi

När USA höjer tullarna på varor från bland annat Sverige, påverkar det inte bara de stora exportjättarna. Även små företag märker av följderna – i form av ökade kostnader, fördröjda affärer och en växande tvekan kring nya investeringar.

Men istället för att trycka på paus kan detta vara ett gyllene tillfälle att stärka ditt företag och bygga nya konkurrensfördelar. Juliana Perez Falke, affärsområdeschef för Almi Företagspartner, berättar hur ditt företag kan agera smart i en orolig tid.

Psst! Här kan du se om just ditt företag kan få finansiering via Almi. 

Tips! Innan vi startar, här kan du ladda ned Almis kostnadsfria mallar för budget, affärsplan och Lean Canvas. Bra va!

Nya tullar – en utmaning och en möjlighet

Just nu ser Almi att många företagare blir försiktigare. Man skjuter upp investeringar och undviker att söka nytt kapital. Men att bromsa helt kan göra att man missar viktiga tillväxtmöjligheter.

”Vi ser att många företag tvekar inför att ta nästa steg när omvärlden är osäker. Men just då är det viktigare än någonsin att våga agera. Med rätt stöd kan företag inte bara klara omställningen utan också stärka sin konkurrenskraft på sikt. Vi på Almi kan erbjuda både finansiering och stöd för att hantera osäkerheten och skapa nya möjligheter för framtiden”.

Juliana Perez Falke.
<br />

Foto: Birgersdotter AB

Det är också viktigt att förstå att tillgången till kapital kan minska i ett kärvare ekonomiskt klimat – vilket gör det ännu viktigare att agera i tid.

 Fyra smarta tips för att möta tullkrisen

  1. Se över dina leverantörsled
    Diversifiera dina inköpskanaler för att minska sårbarheten mot enskilda länder eller regioner.
  2. Utforska nya marknader
    Kanske finns möjligheter på hemmamarknaden eller i andra delar av världen där nya tullar inte påverkar handeln?
  3. Stärk företagets likviditet
    Ett stabilt kassaflöde är avgörande i turbulenta tider. Se över factoringlösningar, checkkredit eller andra smarta sätt att frigöra kapital.
  4. Satsa på omställning och innovation
    Kan du förändra dina produkter, din paketering eller dina affärsmodeller för att möta nya krav och kostnadsbilder?

Almi kan hjälpa ditt företag i utmanande tider

För att lyckas i utmanande tider krävs ofta både kapital och kloka vägval. Här kan Almi göra skillnad. Genom finansiering och affärsutvecklingsstöd hjälper Almi små och medelstora företag att:

  • Investera för hållbar tillväxt trots osäkerhet
  • Ställa om verksamheten till nya marknadsförutsättningar
  • Stärka motståndskraften mot framtida kriser

Att vänta på 'rätt tillfälle' kan bli kostsamt. Därför är det ofta klokt att agera tidigt, ta hjälp och våga investera i sitt företags framtid – även när världen känns osäker. Här är några av alternativen hos Almi.

Lån

Almi har olika lån som kan stötta din satsning. Vilket som är bäst för dig kommer du och din rådgivare överens om. Det finns exempelvis företagslån, tillväxtlån, innovationslån, mikrolån och gröna lån. Läs om olika typer av Almi-lån här.

Riskkapital via Almi Invest

Riskkapital innebär att du utöver kapital även kan få kunskap och ett värdefullt nätverk. Almi Invest är en aktiv investerare som engagerar sig i bolaget i både med- och motgång. Läs mer om Almi Invest här.

Verifieringsmedel

Har du en ny, innovativ idé behöver du ofta undersöka, testa och verifiera olika hypoteser för att se om idén håller. Då kan Almis verifieringsmedel vara helt rätt.

Tips! Här kan du läsa mer om Almis olika lån och verifieringsmedel.

Behöver du också finansiering för att utveckla ditt företag just nu?
Boka ett första möte med Almi redan idag. Det är helt kostnadsfritt och du binder dig inte till någonting förutom en väg till en hållbar tillväxt.
Du bokar ditt möte här.

Om Almi
Almi AB investerar i hållbar tillväxt. Vi erbjuder finansiering och affärsutveckling till företag som vill utvecklas och växa hållbart. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser, som etablerade företag i en expansionsfas. Almi ägs av staten tillsammans med regionala ägare och finns nära företagen med 40 kontor över hela landet. 



Personlig Utveckling & Hälsa

4 saker framgångsrika företagare gör på fritiden

Vill du veta vad framgångsrika människor gör på fritiden? I den här videon får du fyra enkla tips du kan kopiera direkt, och som hjälper dig att skapa ett liv som föder framgång. Missa inte!

Gustaf Oscarson
Gustaf Oscarson 11 juni, 2025 2 minuters läsning
vad fo¨retagare go¨r pa° fritiden

Foto: Unsplash

Vi människor har aldrig haft så mycket tid över som nu. Va, tänker du! Mitt liv är ju fullt hela tiden. Ja visst, men frågan är vad din tid är full med. Sociala medier? Nyheter? Tv-serier? Meningslösa möten utan agenda? Transportsträckor till jobb och dagis?

För att lyckas riktigt bra med det du vill, behöver du energi. Och fokus. Och kunskap. Och din uppgift som ledare är att skaffa allt detta på din fritid, så att du kan vara ditt allra bästa jag när du är på ditt företag. Och hur lyckas vi med detta?

Jo, vi byter ut alla dagens onödiga distraktioner mot fyra enkla aktiviteter – som nästan alla framgångsrika människor använder sig av (på ett eller annat sätt).

4 saker framgångsrika människor gör på fritiden

Träning

Låt oss vara ärliga, kan du komma på någon rimlig anledning till att inte röra dig en timme  om dagen? Inte vi heller. Inte tid? Gör om ett av dagens möten till en långpromenad, så har du löst biffen.

Läsning

Readers are leaders, och allt du lärde dig i skolan är daterat. För att bli riktigt vass som människa och företagare, tror vi att du ständigt behöver uppgradera dig. 20 minuters ny kunskap om dagen, kan det verkligen vara så svårt att få till? Knappast.

Meditation

För vissa av oss känns det läskigt. Onödigt. Flummigt. Men forskningen talar tydligt – de positiva effekterna är överväldigande. Och du behöver hitta fokus för att lyckas riktigt bra med ditt företag och ditt liv. Börja med 10 minuter om dagen, och använda gärna vår favoritapp Headspace för att komma igång supersnabbt.

Passioner/hobbies

Ditt företag är inte allt, och det är spännande att se att nästan alla framgångsrika företagare också har spännande hobbies. Segling, äventyr, dataspel, broderier… Vad det än är, kan en hobby som gör dig riktigt passionerad vara en perfekt oas för att koppla bort företaget. Tips: om du jobbar med huvudet i ditt företag, brukar en mer fysisk hobby vara allra bäst. Eller tvärtom…

I denna video får vi en riktigt spännande genomgång som lär dig hur du kan komma igång med dessa fyra strategier – 4 saker framgångsrika människor gör på fritiden.



Cookies

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Driva eget använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.