Till huvudinnehållet
Sök efter innehåll

sidor hittade på sökordet: Inga sidor hittade

ANNONS

Innehåll från Visma Spcs

Driva Eget

Digitalisera företaget efter Corona – här är viktigaste stegen

Sponsrad artikel 2 oktober, 2020 8 minuters läsning

Nästan alla företag behöver bli mer digitala efter corona, men alla vet inte hur man gör. I den här guiden går vi igenom – steg-för-steg – hur du kan digitalisera företagets administration och ekonomi. Du kommer att få mer koll, spara tid och och få lättare att följa lagar och regler.

Det finns fantastiskt många moment i administrationen av ett företag som går att automatisera och digitalisera för att frigöra tid. Bokföring, fakturering och lönehantering är typiska områden där du har mycket pappersarbete som går att digitalisera, exempelvis hanteringen av kvitton och fakturor. 

Andra viktiga moment är utbetalningar, inbetalningar och avstämning av kontoutdraget mot bokföringen. Dessa moment är rena tidstjuvar som kan elimineras med hjälp av rätt ekonomisystem. 

Det menar Visma Spcs expert Helene Struthers, som är Affärsområdeschef inom digitala ekonomiprocesser. Tillsammans med Helene går vi här igenom hur du kan automatisera och digitalisera ditt företag.

Tips:Automatisera företagets bokföring och fakturering med Visma eEkonomi

Vilka delar av företagets ekonomi och administration kan jag digitalisera och automatisera?

– Förutom de processer vi redan nämnt går det också att automatisera rutiner för arbetsfördelning, tidrapportering, fakturering, inköp och lagerhantering. Detta är typiskt administrativa uppgifter och kan effektiviseras avsevärt med digitala arbetsflöden, berättar Helene.

– Ska man börja någonstans kan det vara värt att ta tag i den rutin man lägger mest arbetstid på totalt på företaget.

Där finns det störst risk för fel eller processer som kräver många steg och många inblandade, fortsätter hon.

Läs mer:Så möter du företagets lönsamhet med rätt tidsrapportering

Automatisera och digitalisera leverantörsfakturor

Ett mer konkret exempel är hanteringen av leverantörsfakturor som följer ett givet mönster. Där är ofta ett flertal personer inblandade och de gör en stor manuell insats per dokument. Allt från att fakturan inkommit, registreras korrekt, konteras, attesteras av en eller flera personer, bokförs och arkiveras. 

Genom att effektivisera stegen med digitala lösningar, såsom e-faktura och digitala attesttjänster, försvinner dubbelarbetet och ledtiderna samtidigt som risken för fel minimeras. 

– Med en snabbare och mer transparent hantering av leverantörsfakturor får du bättre koll på kostnaderna och således din likviditet, samtidigt som du får tid över till din affär och det som ger dig intäkter, tipsar Helene.

Läs mer här:Så här automatiserar du företagets bokföring

Vilka system, appar och programvaror behöver jag för att digitalisera och automatisera företaget?

Här är Helenes bästa tips för hur du snabbt, enkelt och smidigt gör ditt företag mer digitaliserat och automatiserat.

  • Satsa på ett smart webbaserat ekonomiprogram som Visma eEkonomi där automatiseringen är i framkant, så utförs vanliga arbetsmoment på autopilot.
  • Välj e-faktura, både när du skickar och tar emot fakturor, för en direktöverföring mellan ditt och kundens/leverantörens system utan transport eller handpåläggning där emellan. Höjden av digital effektivitet. Du kan till exempel välja Visma Spcs tjänst för digitala fakturor.
  • Fota kvitton med mobilen för smartare redovisning av inköp eller utlägg, med appar som Visma Scanner eller Visma CompanyExpense. Med automatiskt tolkning av kvittoinformationen försvinner dessutom det tråkiga momentet att mata in data manuellt.
  • Aktivera Bankintegration till ditt ekonomiprogram, för automatiska avstämningar mot kontoutdraget och smidiga överföringar av betalningar.
  • Låt dina anställda tidrapportera digitalt, gärna med en mobil lösning såsom Visma Tid. Då är fakturaunderlag och/eller löneunderlag färdigställda med ett knapptryck.
  • Skaffa en lagringsyta på webben för att dela dokument och lagra räkenskapsinformation, genom exempelvis Storegate Backup eller en lösning som Visma Ekonomiöversikt. Notera den nya lagen som kom i somras, vilken innebär att du inte får lagra information i samma utsträckning i USA. Många av de företag som erbjuder lagringstjänster finns ju just i USA, och därför kan det vara en fördel för dig att välja och lagra hos en svensk leverantör.
  • Skicka viktiga avtal för digital underskrift, för snabbare avslut och delning av signerade handlingar mellan parter. Visma Sign är ett sådant exempel.
  • Välj att hantera din deklaration och årsredovisning digitalt, med data från ditt bokföringsprogram. Som tillvalen i Visma eEkonomi.

Hur får jag alla system och programvaror att hänga ihop?

Med utgångspunkt från ditt ekonomisystem finns oftast färdiga integrerade lösningar som du köper till och aktiverar efter behov, så börja gärna med att utforska de standardtjänster som din programvaruleverantör erbjuder för att bygga ut ekosystemet runt din bokföring, fakturering eller lönehantering. Då får du allt serverat. 

– Viktigast är nog att ta en sak i taget och automatisera en process åt gången så har du tids nog skapat smarta flöden genom flera system, appar och verktyg, menar Helene.

Om du har system från olika leverantörer, kanske ett kassasystem eller en webbshop som du vill integrera med ditt ekonomiprogram, så erbjuds fler och fler färdiga integrationer mellan de flesta populära lösningarna på marknaden. 

Integrera digitala system med varandra

Möjligheterna med så kallade öppna APIer, som erbjuds till många verktyg och system på marknaden, ger annars oändliga möjligheter för den som vill bygga specialanpassade flöden mellan system. Om ingen färdig integration erbjuds finns alltså oftast möjligheten att bygga egna kopplingar eller att få hjälp, det som avgör brukar främst vara kostnaden. Men det kan vara värt att bygga dyrare integrationer exakt som man vill ha det om man ser vinsten på lång sikt. Annars är färdiga standardintegrationer otroligt prisvärda eller rent av kostnadsfria i många fall. 

– Min rekommendation är att utgå ifrån och rådfråga din systemleverantör för respektive moment du vill effektivisera, det är oftast enklare än det verkar, tipsar Helene.

Hur mycket tid och pengar kan jag spara på att digitalisera mitt företag?

Du skulle förstås kunna beräkna värdet av den sparade arbetstiden i ren timkostnad, men den stora vinsten i att frigöra tid är att skapa utrymme att expandera din faktiska affär. 

– Bara tänk värdet av att ha en extra timme per dag eller vecka att arbeta med värdeskapande snarare än administrativa uppgifter.

- Så som tiden att ta in extra uppdrag eller tid att analysera och förändra. Eller tid att umgås med familjen, när du slipper administrera företaget på kvällar och helger. Vad är det värt?, undrar Helene.

Läs mer här: Så här digitaliserar och automatiserar du företagets löner.

Undvik de dolda kostnaderna med att inte digitalisera

I manuella rutiner finns många dolda kostnader som kan vara värda att värdera i sammanhanget. Tänk värdet av att slippa korrigera mänskliga fel som ofta uppstår när information skrivs ner och matas in för hand i bokföringen. Du känner säkert igen all den möda och besvär som krävs för att söka och rätta till felaktiga uppgifter vid ett periodavslut. 

Vad är det värt att få slippa sådan oro och irritation? Och värdet av ett korrekt debiteringsunderlag, där minsta minut finns specad från alla anställda? Eller känslan av att systemet berättar för dig om du är lönsam i ditt kunduppdrag? Ovärderligt för dig som entreprenör.

Är det värt investeringen att skapa digitala flöden?

– Ja! Med beprövade färdiga tjänster för automatisering av vanliga administrativa rutiner kommer du garanterat tjäna mer i både tid och pengar än vad det kostar, menar Helene.

Hur framtidssäkrar jag företagets digitala system?

Välj en systemleverantör som satsar på framtiden. Att automatisera och digitalisera handlar inte om att rakt av återskapa traditionella/manuella rutiner på webben, utan att hitta smartare sätt för bättre resultat. Välj en stabil systemleverantör som satsar på utvecklingen med ett framtidsfokus och låt dem inspirera dig steg för steg mot framtidens arbetssätt. 

– För att framtidssäkra ditt företags digitala processer bör du vara öppen för förändring. Ta med dig att det absolut kan bli krävande under en period när arbetssätt ska förnyas. Men ha sikte på belöningen du får när du implementerat en process som är mer lönsam och hållbar, menar Helene.

Välj en helhetsleverantör av lösningar och integrationer

Välj helst en helhetsleverantör som har lösningar och integrationer för merparten av företagets administrativa uppgifter. Gärna webbaserade standardiserade system och tjänster med regelbundna uppdateringar, så kan du vara trygg att dina digitala flöden fungerar och förbättras på lång sikt.

- Det är otroligt viktigt att välja en leverantör som följer och uppdaterar sina lösningar efter lagar och regler. Exempelvis kring hur data får lagras eller vad som krävs inom respektive process för att följa praxis. Välj en trygg leverantör som har fokus på lagar och regler, så har du framtidssäkrat dina processer.

Läs mer här: Så kan AI påverka digitaliseringen av ditt företag.

Vad händer om mitt företag inte digitaliserar ekonomin och administrationen?

I alla branscher finns smarta lösningar på hur du kapar arbetstoppar och blir mer lönsam. Tekniken blir bara smartare så om du inte hoppar på digitaliseringståget kommer du troligtvis hamna långt efter dina konkurrenter. 

Är konkurrensfördelar och lönsamhet viktigt för dig i framtiden? Om du inte börjar planera för hur du ska skapa utrymme för det som tar dig dit, kommer du även i framtiden lägga alldeles för mycket tid och kostnader på repetitivt administrativt arbete. Som konsekvens kan du gå miste om intäkter eller faktiskt förlora kunder till dina konkurrenter.

Myndigheter och banker kommer ställa mer och mer krav på att du klarar av digital rapportering och integration mot deras plattformar, det är ett faktum du inte kan bortse ifrån. Du tjänar på att välja en leverantör och system som redan nu satsar inom det området, så att du har chans att hänga med i utvecklingen.

Digitalisering bidrar till hållbarhet

En av de absolut viktigaste aspekterna av digitalisering och automatisering är såklart hur det bidrar till hållbarhet, både för ekonomin och miljön. Företag som aktivt arbetar med hållbarhet får bättre arbetsmiljö för sina anställda och kan också spara material och energiförbrukning. 

– Är det viktigt för dig att vara en bra arbetsplats? Om du inte hänger med i utvecklingen finns faktiskt risk att du har svårt att rekrytera i framtiden, avslutar Helene.

Läs mer här: Så digitaliserar du företaget i 10 enkla steg.

I orostider är det extra viktigt att stötta varandra och vi är starkare tillsammans! Varje dag hjälper Visma SpcsSveriges företagare och blivande entreprenörer att starta, driva och utveckla sina företag. Med hjälp av kunskap, digitala lösningar och smarta ekonomiprogram vill Visma Spcs ge dig möjlighet att göra det du gör bäst – driva ditt företag framåt. I Sverige väljer flest småföretagare Visma Spcs för sin bokföring, fakturering och lönehantering.



ANNONS

Innehåll från Visma Spcs

Partner

Men orka…! Så här slipper du göra deklarationen själv

Deklarationen närmar sig och paniken kanske smyger sig på - men oroa dig inte, det finns hjälp att få! Här guidar vi dig genom processen och visar hur du enkelt kan låta experter ta hand om företagets deklaration. Så, luta dig tillbaka och fokusera på att driva din drömverksamhet, medan proffsen hanterar siffrorna.

Visma Spcs 10 april, 2025 5 minuters läsning
deklarationshjalp_native

Foto: deklarationshjalp_native

Tycker du att det här med bokföring och deklaration verkar lite svårt? Vi håller med – det kan verka krångligt (även om vi är övertygade om att du fixar det själv med ett superenkelt bokföringsprogram). Men det finns faktiskt ett gäng som vet precis hur det fungerar och som kan hjälpa dig – redovisningsbyråer! 

Så om du vill gå från “panik-jag-maste-fixa-foretagets-deklaration-men-vill/kan/orkar-inte” till “det där har min byrå fixat för länge sen” – då har du hamnat helt rätt.

I den här guiden hjälper vi dig att:

  1. Hitta en riktigt vass redovisningsbyrå som fixar företagets deklaration och bokföring i ett vips. Så nice! 
  2. Förstå vad redovisningsbyrån kan göra, och vad du (kanske) borde göra själv.
  3. Tänka rätt om du vill göra deklarationen själv 

Spoiler Alert! Kom ihåg, 2025 är det faktiskt rätt enkelt och smidigt att deklarera själv. Du skojar – när blev det så? Jo, när du kan deklarera direkt i ett superenkelt bokföringsprogram (som du dessutom kan prova gratis), som smidigt fixar deklarationen. Då finns alla siffror redan på plats och du kan i princip köra på enligt en checklista. Så enkelt kan det vara för dig som företagare att göra deklaration och årsredovisning (nu får du dessutom deklarationstillval för halva priset).

Men tillbaka till ämnet – du vill lägga ut dina problemas på en byrå. Bra tänkt – klart du ska slippa! Låt oss gå igenom hur det fungerar och vad du måste tänka på.

Psst! Innan vi kör igång, spana också in skatteexpertens bästa deklarationstips 2025 – som du hittar här.

Lägga ut deklaration och bokföring på en redovisningsbyrå – hur gör jag?

Många nystartade företagare väljer att sköta bokföringen själva – för att lära sig, för att få bättre koll och för att det ofta är billigare. När företaget sedan blir lönsamt kan man ta hjälp av en redovisningsbyrå för de svårare sakerna. Företagsdeklarationen kan vara en sådan sak.

Eftersom du läser den här guiden är du pepp på alternativ två. Kul! Du kommer att få mer tid till dina drömmar och business. Bra så långt!

Tips! Vill du lära dig mer om deklarationen? Nu kan du få en deklarationsguide helt kostnadsfritt här. 

Vad kan en redovisningsbyrå hjälpa till med?

Du kan få hjälp med hur mycket eller lite du vill! När du samarbetar med en redovisningsbyrå kan du välja hur mycket av företagets ekonomi du vill sköta själv och hur mycket du tar hjälp med.

Till exempel kan du sköta större delen av löpande bokföring själv, men få hjälp med lön och redovisningstjänster som årsredovisning, bokslut och deklaration. Eller så fakturerar du själv och lämnar bort redovisningen till redovisningsbyrån. 

Du kan även lämna bort i princip allt arbete kring din ekonomi, redovisning och deklaration. Och få löpande information om hur ditt företag mår från din byrå. En redovisningsbyrå fungerar också som en typ av rådgivare, ett bollplank kan vi säga. Allt är möjligt och du kan välja!

Tips! Här berättar vi lite mer om vad du har att vinna på att ta hjälp med deklarationen.

 Kan en redovisningsbyrå fixa företagets deklaration?

You bet! Och kanske hittar de smarta avdrag och smart skatteplanering som du inte hade någon aning om. Win-win!

 Tips! Här är de viktigaste avdragen för aktiebolag och enskild firma. Har du missat något?

Hur hittar jag rätt redovisningsbyrå?

Du kan googla. Du kan leta med ficklampa. Du kan ringa en vän.

Eller så använder du dig av tjänsten Bokföringshjälp från Visma Spcs. Tjänsten är liksom som ett paket för dig som vill ha hjälp med löpande bokföring, moms, deklaration och bokslut. Det bästa av allt är att du och din nya redovisningsbyrå jobbar i smarta verktyg tillsammans. 

Exempelvis kan du shoppa, fota av kvittot och få in allt underlag (direkt) i Visma Spcs bokföringsprogram. Här sköter redovisningsbyrån resten och ser till att allt blir rätt, riktigt och inlämnat i tid. Till och med deklarationen. Så smidigt kan det funka att samarbeta med en byrå!

Tips! Här kan du matchas med en redovisningsbyrå och få prisförslag på vad det kostar när du behöver hjälp med din bokföring och deklaration.

Jag vill nog sköta deklarationen själv ändå – är det svårt?

Nope! Idag är det faktiskt väldigt enkelt, så länge du gör rätt från början med smarta verktyg och program. Din uppgift är att fokusera på avdragen (och företaget förstås). Det bokföringstekniska ska programmet sköta (så var noga med att välja rätt program för att spara tid – och framförallt energi!). 

Det du börjar med är att välja ett superenkelt bokföringsprogram där du även kan fixa deklarationen. Sen när det är tid för deklaration och årsredovisning är det bara att köra följande: 

När deklarationsdagen närmar sig har programmet redan förberett en massa arbete åt dig. Då kan du lätt som en plätt bara hämta alla siffror. Du kan dessutom prova dig fram och se din skatteuträkning innan du skickar in din deklaration – och få stenkoll!

Sen är det dags att klicka runt och ta den där sista kollen. Det är bara att följa checklistan så är du hemma (i alla fall i Visma Spcs bokföringsprogram). 

Nu är det snart dags för den stora inlämningen. Dags att godkänna att allt ser tipp topp ut!

Ladda upp och skicka till Skatteverket direkt från programmet. Grattis! Du är klar och nu är det ett helt år tills det är dags igen.

Visst låter det härligt – och det kan bli din verklighet också. Du ska fokusera på din passion och såklart lite på att hitta rätt avdrag – inte krångliga blanketter och avancerade uträkningar.

Tell me more! Hur hittar jag ett superenkelt bokföringsprogram som gör allt detta?
Visma Spcs har ett bokföringsprogram som redan från början innehåller bokföring, fakturering, deklaration och årsredovisning. Och vi fattar. Många har deklarationsångest! Men det behöver inte vara så svårt. Programmet guidar dig steg för steg. Läs mer om Visma Spcs superenkla bokföringsprogram där du också kan deklarera här. Lycka till! Fokusera på drömmen, gör det som är roligt själv och lägg ut det krångliga/tråkiga/energislukande. 



ANNONS

Innehåll från Visma Spcs

Partner

Viktigaste avdragen 2025 – så minskar du skatten i deklarationen

Vilka är avdragen du absolut inte får missa i deklarationen 2025? Finns det några avdragsmöjligheter du inte känner till? Och hur får du deklarationen att gå lätt som en plätt? Det och mycket annat går vi igenom i den här guiden. Enjoy!

Visma Spcs 3 april, 2025 7 minuters läsning
deklarationstips_native

Foto: deklarationstips_native

Det är hög tid att ta tag i deklarationen, och det gäller att göra rätt avdrag för att minska skatten. Deklarationen för företaget kan du fixa med ett superenkelt bokföringsprogram som i princip har allt underlag klart. 

Och du, de smarta programmen hjälper dig också att göra rätt med avdragen. Men först måste du förstås veta vilka avdrag du absolut ska titta lite extra på, och det ska vi såklart hjälpa dig med. Inför deklarationen 2025 behöver du ha koll på tre saker:

  1. Avdragen du inte får missa 2025
  2. Avdragen du kanske inte visste fanns (och avdragen du absolut inte ska göra!)
  3. Hur du skaffar ett program som gör jobbet åt dig

Psst! Spana också in skatteexpertens lista på sina bästa deklarationstips 2025 – som du hittar här. Dessa bör du absolut läsa för att inte göra något av de vanliga misstagen.

Okidoki, dags att gå igenom dina viktigaste avdrag 2025. Och direkt efter avdragen berättar vi hur just DU kan deklarera smartare och få hjälp med avdragen. Det blir både konkret och lärorikt! 

 Deklarationstider – lös din deklaration smidigt
Andas ut. Skaffa Visma Spcs superenkla bokföringsprogram och koppla på deklarationstillvalet för halva priset. Då löser du deklaration, årsredovisning och bokföring i samma program. Smart! Läs mer här.

Viktigaste avdragen i deklarationen 2025

När du driver företag är det viktigt att hålla koll på vilka utgifter som är avdragsgilla (och spar pengar för dig). Här är några av dina viktigaste avdragen i deklarationen 2025.

Datorer och programvara

Om du har köpt en dator till företaget kan du dra av hela beloppet direkt om värdet är max ett halvt prisbasbelopp (ett prisbasbelopp är 57 300 för räkenskapsår 2024). Annars kan du dra av kostnaden genom regelbundna avskrivningar. För avdrag på programvaror gäller att standardiserade datorprogram är avdragsgilla, medan programvaror som är direkt tillverkade för ditt företag beviljas avdrag över flera år enligt samma princip som för inventarier.

Mobiltelefoner och abonnemang

Kostnader för mobiltelefoner som används i företaget är avdragsgilla oavsett företagsform. Mobiltelefonen räknas som förbrukningsinventarie och kan därför dras av direkt. Det fina är att du kan använda mobilen privat också (än så länge) utan att det blir en skattepliktig förmån. Nice!

Bilresor

Om du driver ett aktiebolag kan du ta ut 25 kr per mil skattefritt för de bilresor du gjort för företagets räkning (med din egen bil). Detta belopp behöver bolaget inte betala några arbetsgivaravgifter på. 

För enskild firma och handelsbolag gäller att du kan göra avdrag med 25 kr per körd mil i verksamheten. Du kan inte ta ut skattefri ersättning från dessa företagsformer, men genom att göra avdrag minskar både skatten och egenavgifterna. Avdragen gäller även om du har lånat en bil.

Varför är dessa avdrag viktiga? Jo, genom att dra av kostnader på rätt sätt kan du minska skatten och därmed öka vinsten i företaget. Och du vet vad det betyder? Japp, mer pengar kvar till allt som är viktigt. 

 Tips! Lös avdragsjobbet och deklarationen smidigt. Välj Visma Spcs bokföringsprogram och koppla på det smarta deklarationstillvalet (för halva priset) så kan du fixa bokföring, deklaration och årsredovisning i samma program.

Avdragen många företagare missar

Okej, låt oss ta en titt på några avdrag som du kanske inte känner till och som många företagare missar. Vi snackar om friskvårdsbidrag och motion, facklitteratur och kontorsutgifter.

Friskvård och motion

Ditt företag kan erbjuda ett skattefritt friskvårdsbidrag på upp till 5 000 kr per år till alla anställda (tänk på att det måste erbjudas till alla). Bidraget kan användas för enklare motion och friskvårdsaktiviteter, till exempel ett gymkort. 

Bonus! Är du anställd i ditt eget AB, kan du erbjuda detta till dig själv. Yeah!

Facklitteratur

Speciallitteratur som du köper för verksamheten och som är nödvändigt för ditt jobb är avdragsgill, oavsett företagsform. Detta gäller inte för litteratur som är avsedd för studiesyfte eller allmänna uppslagsverk. Nyckelordet är facklitteratur.

Kontoret

Om du har en särskild lokal i din bostad avsatt för ditt företag (och har enskild firma), får du göra avdrag för den. Om du inte har en särskilt inrättad del till företaget, kan du fortfarande få avdrag – men inte lika mycket.

Du får ett schablonavdrag för arbetsrum i bostaden under förutsättningen att du under beskattningsåret arbetat minst 800 timmar där.

För dig som är anställd i ditt eget aktiebolag kan det vara svårt att få göra avdrag för arbetsrum. Alternativet kan vara att istället ta ut en hyra från bolaget.

Tips! Vill du veta exakt hur mycket du får dra av för lokal i bostaden – beroende på om du har AB eller enskild firma? Det lär vi dig här.

Psst! Vill du bli en mästare och lära dig allt om deklarationen 2025? Då rekommenderar vi Visma Spcs samlingssida med allt om deklarationen 2025.

Avdragen du absolut inte får göra

Går det att dra av vad som helst? Nej du, så kul ska vi inte ha det. Det finns vissa kostnader som inte får dras av, även om du tycker att de hör till företaget. Detta gäller oavsett företagsform. Låt oss gå igenom några av dem:

  1. Böter och andra offentligrättsliga sanktionsavgifter
  2. Svenska allmänna skatter, exempelvis inkomstskatt
  3. Skattetillägg
  4. Förseningsavgifter och kontrollavgifter enligt skatteförfarandelagen
  5. Viten
  6. Kostnadsränta på skattekontot
  7. Felparkeringsavgifter
  8. Mutor
  9. Advokatkostnader och rättegångskostnader som inte syftar till att öka de skattepliktiga inkomsterna eller minska de avdragsgilla kostnaderna
  10. Kostnader för att upprätta deklaration eller att driva skatteprocesser, men bokföringshjälp är avdragsgillt.

Tips! Vill du lära dig mer om deklaration? Nu kan du få en deklarationsguide helt kostnadsfritt här.

Är det svårt att göra rätt avdrag i deklarationen?

Nope! Idag är det faktiskt väldigt enkelt, så länge du gör rätt från början med smarta verktyg och program. Din uppgift är att fokusera på avdragen (och företaget förstås). Det bokföringstekniska ska programmet sköta (så var noga med att välja rätt program för att spara tid – och framförallt energi!). 

Superenkel bokföring - så här smidigt kan det vara om du väljer rätt program.

När det är dags för deklaration har programmet redan förberett en massa arbete åt dig. Så då kan du lätt som en plätt bara hämta alla siffror.

Sen är det dags att klicka runt och ta den där sista kollen. Det är liksom bara att följa checklistan så är du hemma (i alla fall i Visma Spcs bokföringsprogram).

Nu är det snart dags för den stora inlämningen. Dags att godkänna att allt ser tipp topp ut!

Ladda upp och skicka till Skatteverket direkt från programmet. Grattis! Du är klar och nu är det ett helt år tills det är dags igen.

Visst låter det härligt – och det kan bli din verklighet också. Du ska fokusera på din passion och såklart lite på att hitta rätt avdrag – inte krångliga blanketter och avancerade uträkningar.

Tell me more! Hur hittar jag ett bokföringsprogram som gör allt detta?
Visma Spcs bokföringsprogram är komplett från början med bokföring, fakturering, deklaration och årsredovisning. Och vi fattar. Många har deklarationsångest! Men det behöver inte vara så svårt. Programmet guidar dig steg för steg. Läs mer om Visma Spcs bokföringsprogram med fakturering och deklaration här. Psst! Nu får du halva priset på deklarationstillvalet.

Och har du redan ett bokföringsprogram idag är det lätt att byta. Visma Spcs är med dig hela vägen!

Ont om tid? Du kan få anstånd med deklarationen

Om du inte kan lämna in din deklaration i tid kan du ansöka om anstånd. Ansök senast den 2 maj (då får du anstånd till 16 maj). Om du inte har möjlighet att logga in med e-legitimation eller om du behöver anstånd under en längre period, kan du ansöka på Skatteverkets blankett Ansökan – Anstånd att lämna inkomstdeklaration m.m. (SKV 2600). Vill du veta exakt hur uppskov fungerar, läs mer här.

Tänk på att skicka in blanketten till Skatteverket minst tio dagar före den 2 maj för att ha chans att få anstånd med deklarationen. Du måste vara i tid för att få mer tid.



Cookies

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Driva eget använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.