10 vanligaste starta eget-frågorna – här får du svaren

20 oktober, 2020

Starta Eget-frågorna och Allt om deklarationen 2020

Vi har valt ut de 10 vanligaste frågorna vi får av människor som ska starta eget eller har nystartade företag. Och svaren på frågorna får du från Visma Spcs företagarexpert Boo Gunnarson. Du får bland annat lära dig att sälja mer på nätet, att snabbt få ordning på ekonomin och att skydda företagets viktigaste tillgångar.

Här är några av starta eget-frågorna du får svar på i detta avsnitt:

– Hur svårt är det att starta företag?
– Hur får jag enklast nya kunder?
– Hur får jag ordning och reda på företagets ekonomi och administration?
– Hur finansierar jag bäst mitt företag?
– Hur når jag ut i digitala kanaler?
och mycket mer.

Lyssna på avsnittet direkt här nedanför eller ladda ned det på din favoritplattform. Det gör du här – välj mellan Apple Podcasts, Spotify eller Acast. Tips! Prenumerera på Business Hacks för att inte missa något avsnitt!

Var kan jag prenumera på ”Starta Eget-podden”?

Alla avsnitt och intervjuer hittar du på driva-eget.se/podcasts eller på din favoritplattform för poddar. Här kan du välja din favoritplattform och lyssna där.

Vill du ha ännu mer inspiration och tips? Prenumerera också på poddarna “Business Hacks” och “Ordinary People who do Badass Things” på din plattform.

Vem är Boo Gunnarson?

Boo Gunnarson har företagargenerna i blodet och började själv sin företagarkarriär redan som 14-åring. Idag brinner han för att hjälpa andra att lyckas som entreprenörer och delar gärna med sig av sin expertis. Boo är föreläsare och utbildar inom företagande, försäljning och marknadsföring.

Mer om Boo Gunnarson

Så här står det att läsa om Boo Gunnarson på Visma Spcs hemsida.

– Jag inledde min företagarkarriär när jag var 14 år gammal och började sälja bilder till Smålandsposten. Sedan blev det extrajobb i en fotoaffär och fotokurser. Då var det dags att skaffa FA-skattsedel och redovisa moms, det gör jag fortfarande i mån av tid. Mina företagargener kommer från farmor som hade ICA-butik i Växjö och min morfar som var en av IKEA:s första leverantörer av stoppade möbler.

1990 kom Bosse, som han kallas, till dåvarande Scandinavian PC Systems, som senare blev Visma Spcs. Då var han utbildad sig marknadsförare. Sedan dess har han varit marknadsansvarig, arbetat med mässor, utbildat nya företagare och hållit i samarbetena med NyföretagarCentrum och Ung Företagsamhet (UF).

Numera är han Vismas företagarexpert och både föreläser och utbildar i företagande, försäljning och marknadsföring. Få shar bättre koll på småföretagens vardag, utmaningar och viktiga framgångsfaktorer än Boo Gunnarson.

Avsnittet presenteras som en del av ett betalt samarbete med Visma Spcs. Boo Gunnarson är företagarexpert på Visma Spcs.