45 Life Hacks som kan förändra ditt liv – med Gustaf Oscarson

25 september, 2020

Life hacks med Gustaf Oscarson

Vill du bli mer effektiv, lyckligare, gladare, mer produktiv och mer framgångsrik? Då är detta ett poddavsnitt du bara måsta lägga till på din spellista.

Gustaf Oscarson går igenom 45 life hacks, bio hacks och business hacks som förändrat hans liv. Du får morgonrutiner och kvällsrutiner. Du får vanor från några av världens främsta experter och entreprenörer. Och du får Gustafs varianter på några av forskningens viktigaste insikter om personlig utveckling.

Så om du älskar att höra om nya rutiner och vanor, och om du älskar hacks som gör livet lite bättre. Då är detta ett avsnitt som du kommer att ha extremt stor nytta av.

Enjoy!

Lyssna på avsnittet direkt här nedanför eller ladda ned det på din favoritplattform. Det gör du här – välj mellan Apple Podcasts, Spotify eller Acast. Tips! Prenumerera på Business Hacks för att inte missa något avsnitt!

Var kan jag prenumera på ”Business Hacks”?

Alla avsnitt och intervjuer hittar du på driva-eget.se/podcasts eller på din favoritplattform för poddar. Här kan du välja din favoritplattform och lyssna där.

Vill du ha ännu mer inspiration och tips? Prenumerera också på poddarna “Starta Eget-podden” och “Ordinary People who do Badass Things” på din plattform.

Vem är Gustaf Oscarson?

Gustaf Oscarson är vd på två av Sveriges största företagarsajter, driva-eget.se och mittforetag.com. Han är också programledare för två företagarpoddar ”Business Hacks” och ”Ordinary people who do Badass Things”, föreläsare och har skrivit 7 böcker om företagande.

Gustaf Oscarson drivs av viljan att skapa stjärnföretagare

Gustaf Oscarson har vigt sina tolv senaste år till att hjälpa Sveriges entreprenörer att bygga växande företag, och att hjälpa människor med ambitioner att våga starta eget.

Han drivs av viljan att skapa Stjärnföretagare – det vill säga människor som skapar livet och företaget på sina egna villkor. Och samtidigt gör världen lite bättre. I konkurrens med Driva Egets tidigare chefredaktör Anders Andersson är han troligen den i Sverige som gjort mest för att hjälpa människor att våga starta företag, och få dem att växa, under den senaste 10-årsperioden.

Resumé av hur Gustaf Oscarson jobbat med företagare de senaste 12 åren

Här kommer ett axplock av vad Gustaf under de tolv senaste åren gjort för att förbättra livet för Sveriges entreprenörer.

– Grundat och är vd för We are Business – som driver två av Sveriges absolut största mötesplatser för företagare – Driva Eget och Mitt Företag, i vilket följande ingår.

1. Sajterna driva-eget.se och mittföretag.com, två av landets största företagarsajter som månadsvis har över 200 000 unika besökare som här hittar inspirationen, verktygen, nätverket och kunskapen de behöver för att ta sina företag till den högsta nivån.

Till detta tillkommer nyhetsbrev och sociala kanaler som har 10 000-tals prenumeranter. Gustaf bidrar varje vecka med råd på sajterna, ofta på ett mer avslappnat sätt än i många andra företagarsammanhang. Fram till och med april 2019 var Driva Eget också Sveriges största oberoende småföretagartidning.

2. Sveriges största företagarturné (Business Hacks) som varje år landar med stora inspirationsevenemang över hela landet med 1 000-tals företagare som besökare. Årets koncept heter Business Hacks. Gustaf är moderator och föreläser på dessa evenemang över hela landet.

3. Handböcker som Driva Företag och 299 strategier, som med handfasta råd har kommit ut i över 450 000 exemplar, och kallas av företagarna för ”företagarbibeln”. Numera helt digitala.

4. Tre helt nya poddar inklusive videokanaler som verkligen ger företagare råden och verktygen för att ta nästa steg med sina företag. ”Starta Eget-podden” (för alla som vill komma igång med företaget), ”Business Hacks” (där Sveriges främsta experter delar sina viktigaste råd) och ”Ordinary People who do Badass Things” (där Sveriges mest framstående entreprenörer delar med sig av sina framgångsråd). Gustaf är programledare för de två sistnämnda. Se mer på driva-eget.se/podcasts

– En av grundarna till investmentbolagen Västerås Tech Invest och First Gate Invest – som investerar i spännande techbolag i tidigt skede. ”Först in i Mälardalens nästa världsbolag”. Gustaf är ansvarig för att hitta spännande företag som VTI kan hjälpa att bli globala bolag. Se mer på vasterastechinvest.se

– Första investerare i inomhusodlingen Ljusgårda, som förändrar våra importvanor genom inomhusodlade grönsaker med minimal miljöpåverkan. Också medlem av marknadsrådet.

– Grundare av egna bolaget Gustaf Oscarson AB, som investerar i tidigt skede i företag som har ambition att göra världen bättre. 

– Grundare och ägare av Dream Valley – som driver en av Sveriges mest kreativa konferensanläggningar på Johannisbergs Herrgård i Västerås. Hit kommer företag och organisationer för att bli mer kreativa och entreprenöriella, och för att tänka stora tankar som skapar en bättre värld. Läs mer på dreamvalley.se

– Grundare av nystartade Coreshake, som skapar onlinekurser inom företagande och personlig utveckling. Det stora syftet är att ge fler möjlighet att ta del av verktyg, idéer och kunskap från världens främsta tänkare och entreprenörer.

– Grundat Academy of Excellence, då Sveriges första riktiga tillväxtprogram där över 1 000 entreprenörer fått hjälp att skapa tillväxtföretag. Gustaf sålde sin andel 2014.

– Drivit projektet ”Livet på 500 dagar”, där han på 500 dagar betade av sin 100-to-do-list och visade att det går att skapa drömlivet och drömföretaget på 500 dagar.

– Föreläser i alla tänkbara sammanhang där människor vill bli inspirerade att bli Stjärnföretagare, allt i från Näringslivsdagar till mässor. Deltar också ofta i samtal och paneldebatter om entreprenörskap. Läs mer om Gustafs föreläsningar på gustafoscarson.se. Gustaf blev 2019 utsedd till Gold Speaker av speakerrating.com.

– Grundare av tävlingen ”Stjärnföretagaren”, som över hela Sverige utsett företagare som vågat gå sin egen väg och skapat företaget och livet på sina egna villkor.

– Skrivit flertalet böcker, bland dem kan nämnas Mind Your Own Business, där han intervjuar 50 av Sveriges främsta entreprenörer och inspiratörer. En riktig bladvändare för entreprenörer.

– Var medgrundare till sökoptimeringsföretaget Brandson, en snabbväxare med fantastisk lönsamhet som också blev Gasellföretag. Sålt 2017. 

– Gustaf är också engagerad i sammanhang där entreprenörsfrågor diskuteras, till exempel i Almedalen. Medlem sedan 10 år i Young Entrepreneurs of Sweden och engagerade medlem i såväl Företagarna som Företagarna Young.