5 vägar till lycka med lyckopsykologen Katarina Blom

25 september, 2021

Katarina Blom

Katarina Blom är lyckopsykologen som du känner igen från tv, radio, böcker och hennes fantastiska föreläsningar. Tillsammans pratar vi om vägar till lycka och vad som enligt forskningen skapar lycka på riktigt.

Med Katarina Blom pratar vi om:

  • Vilka vanor som bevisligen skapar lycka 
  • Vilka myter som finns om vad som skapar lycka 
  • Vad säger vetenskapen om hur vi uppnår lycka? 
  • Finns det några konkreta övningar för att skapa lycka? 
  • Dagliga rutiner som hjälper oss till välbefinnande 
  • Går det att vara lycklig och framgångsrik samtidigt? 
  • För oss företagare som vill bygga ett snabbväxande företag – hur hittar jag balansen mellan lycka och prestation?

Lyssna på avsnittet direkt här nedanför eller ladda ned avsnittet på din favoritplattform. Det gör du här – välj mellan Apple Podcasts, Spotify eller Acast. Tips! Prenumerera på Business Hacks för att inte missa något avsnitt!

Var kan jag prenumera på ”Business Hacks”?

Alla avsnitt och intervjuer hittar du på driva-eget.se/podcasts eller på din favoritplattform för poddar. Här kan du välja din favoritplattform och lyssna där.

Vill du ha ännu mer inspiration och tips? Prenumerera också på poddarna “Starta Eget-podden” och “Ordinary People who do Badass Things” på din plattform.

Mer om lyckopsykologen Katarina Blom

Katarina Blom är psykolog, skribent och föreläsare inom ämnet positiv psykologi. Hon var nominerad till priset Årets talare i flera kategorier. Hon brinner för att avliva myter och rykten om vad som gör oss lyckliga, och visar istället vad vetenskap och forskning har att lära oss om mänskligt välbefinnande. Katarina blir ofta tillfrågad av media i rollen som Sveriges första lyckopsykolog om alltifrån lycka och pengar till hur man bygger lyckliga organisationer. Hon har suttit i flera morgonsoffor och berättat om hur hjärnan fungerar i jakten på det lyckliga livet. Hon har tidigare arbetat med att stärka organisationer och arbetsgrupper som vill uppnå ökad glädje, produktivitet och trivsel på jobbet. Bland hennes uppdragsgivare finns SVT, UR, KPMG och Karolinska Institutet.

Katarina Blom har tillsammans med journalist Sara Hammarkrantz skrivit boken ”Lycka på fullt allvar – en introduktion till positiv psykologi” (2014, Natur & Kultur).
Beskrivningen är hämtad från Talarforum.

Hitta vägen till lycka genom att lyssna till Martin Lidbergs råd för en maximerad hälsa

Katarina Blom pratar även om hälsoaspekten som en väg till lycka. Missa inte avsnittet där Martin Lidberg berättar om stegen till en maximerad hälsa: