Så bygger du ditt drömliv med livshjulet

1 december, 2020

Livshjulet, ekorrhjulet och Bucket List med Malina Gustafsson

Hur skulle ditt drömliv se ut? Vilka områden är absolut viktigast? Och hur långt borta är det för dig? Ta hjälp av Livshjulet för att skapa ditt drömliv!

I det här avsnittet av Starta Eget-podden lär vi oss att skapa livshjulet för våra egna liv. Du får hjälp att identifiera de viktigaste områdena i ditt liv och att identifiera var du är idag. Därefter sätter vi det ultimata läget och planen dit.

Livshjulet är ett av de absolut viktigaste verktygen för att skapa drömlivet som företagare. Fråga många av världens främsta entreprenörer – de använder detta verktyg! Programledare för avsnittet är entreprenören Malina Gustafsson.

Lyssna på avsnittet direkt här nedanför eller ladda ned det på din favoritplattform. Det gör du här – välj mellan Apple Podcasts, Spotify eller Acast. Tips! Prenumerera på Business Hacks för att inte missa något avsnitt!

Var kan jag prenumera på ”Starta Eget-podden”?

Alla avsnitt och intervjuer hittar du på driva-eget.se/podcasts eller på din favoritplattform för poddar. Här kan du välja din favoritplattform och lyssna där.

Vill du ha ännu mer inspiration och tips? Prenumerera också på poddarna “Business Hacks” och “Ordinary People who do Badass Things” på din plattform.

Vad är livshjulet?

Livshjulet är ett verktyg för att skapa ditt drömliv. med livshjulet delar du upp ditt liv i olika delar och undersöker hur du ligger till inom varje del. För de flesta är obalansen tydlig. 

Missa inte! Framgångsvanorna och rutinerna från Sveriges främsta entreprenörer

Livsjulet för företagare

Ditt inre
(Hur är det med ditt mindset, självförtroende, självkänsla, lugn, värderingar, feeling för livet)

Ditt yttre
(Hur fungerar din kropp, din look, glittra dina ögon, hur hälsosam är du)

Dina relationer
(Din respektive, familjen, hinner jag träffa mina vänner?)

Dina företag
(Hur går det? Tjänar du pengar? Är det kul?)

Din ekonomi
(Pengar är viktigt. Är du på väg att skapa de ekonomiska förutsättningarna du behöver för ditt drömliv?)

Din omgivning
(Vilka människor omger du dig med? Blir jag som jag umgås? Får jag energi av min omgivning?)

Dina äventyr
(Utmanar jag mig själv? Är livet ett äventyr? Lever du verkligen?)

Din påverkan
(Gör du skillnad i världen? Hur kan du hjälpa andra människor att lyckas?)

Sätt sedan en målbild för varje del i livshjulet. Om allt var tipptopp, 10 av 10, hur skulle det vara då? Och sedan gör du en skala från 1 till 10, och placerar in nuläget på varje området.

Har du balans mellan de olika områdena? Väldigt många företagare uppräcker att de levererar på företaget, men att de nedprioriterat många andra områden. Och hur bra företaget än går, känner de ändå inte harmoni.

Läs mer: Här kan du läsa mer om Livshjulet och hur det fungerar