Charmade drakarna, sålde Wellibites och förändrar godisvärlden – möt Sara Serray

8 november, 2022

Sara Serray charmade tv-publiken och drakarna i Draknästet – men bestämde sig sedan för att sälja Wellibites till helt andra investerare. Här får du hela historien – från hur Sara offrade allt för att starta Wellibites, till hur hon sålde bolaget till Humble Group.

Du får också:

  • Höra hur intensiv och galen en entreprenörsresa kan vara
  • Saras bästa tips om att prestera
  • Insikterna om hur man tar en produkt från idé till landets största kedjor
  • Veta hur man vågar säga nej till drakarna
  • Insikter om hur tufft företagarlivet kan vara
  • Och mycket mer

Älskar du entreprenörsresor kommer du att älska detta avsnittet. Otroligt inspirerande!

Lyssna på avsnittet direkt här nedanför eller ladda ned det på din favoritplattform. Det gör du här – välj mellan Apple Podcasts, Spotify eller Acast. Tips! Prenumerera på Ordinary People who do Badass Things för att inte missa något avsnitt!

Vem är Sara Serray?

Sara är apotekaren som grundade Wellibites hemma i köket för att skapa en hälsosammare värld. Kombinationen av stigande siffror på diabetes typ 2 samt övervikt, och att vi äter mest godis i världen, ledde till insikten att vi behöver ett supersmarrigt godis som också gör gott. Sagt och gjort! Wellibites hälsosamma godis är helt fritt från socker, gluten och palmolja och dessutom veganskt, kalorisnålt, vitamin- och mineral berikat. Sara har tagit Wellibites från köket till marknadsledare – och finns nu i 5 länder och är på en spännande expansionsresa för att växa ännu mer globalt.

Vilket citat/motto försöker du leva efter?

– There is always a way! 

Vilka vanor har tagit dig dit du är? 

– Sätta höga mål och tänka att om det är möjligt för någon annan att lyckas med sina drömmar är det möjligt för mig med, jag ska bara ta reda på hur. Aldrig släppa en uppgift förrän jag känner att jag har 100 % koll och förståelse. Dansa eller träna regelbundet för att ge hjärnan en paus att bearbeta alla intryck för att sedan fatta bättre beslut. 

Vad är du nyfiken på just nu?

– Hur vi kommer hantera klimatkrisen på ett effektivt vis. 

Vilket är det bästa råd du någonsin fått respektive gett?

– Alla människor som någonsin funnits på jorden har haft en hjärna, två armar och två ben precis som du. Så om de lyckats åstadkomma stora saker kan du också göra det. Tro på dig själv och låt inte kritikerna få dig att tveka på din intuition! 

Vilken är den bästa investering du gjort?

– Sälja min lägenhet samt säga upp mig och leva utan lön för att starta bolaget.

Om du fick ta med tre saker som inspirerar dig till en öde ö – vad hade det varit?

– En podd- och musikapp, ett anteckningsblock och träningsskor. 

Vilka är de största trender du ser i framtiden?

– Veganism, miljö och mental hälsa. 

Vad skulle du vilja prata om, som du verkligen brinner för och går igång på?

– Entreprenörskap, framförallt bland kvinnor och kvinnor med invandrarbakgrund. Visa att det är minst lika möjligt för kvinnor att bygga stora bolag, skapa förändring i traditionella branscher och att få den ekonomiska frihet som man ofta hör män göra. Vikten av att ha ett stort WHY och att låta det guida en i livets olika vägval. 

Var kan jag prenumera på ”Ordinary People who do Badass Things”?

Alla avsnitt och intervjuer hittar du på driva-eget.se/podcasts eller på din favoritplattform för poddar. Här kan du välja din favoritplattform och lyssna där.

Vill du ha ännu mer inspiration och tips? Prenumerera också på poddarna “Business Hacks” och “Starta Eget-podden” på din plattform.

Tips! Bygga värde i företaget – så får du max värdering