E-handelssuccé, föräldraskap och smarta hacks – med Postures Emma Pihl

24 maj, 2023

E-handelssuccé, föräldraskap och smarta hacks – med Postures Emma Pihl

Oj, vad vi älskar entreprenörer som bygger vassa företag över tid, utan riskkapital och utan att ha bråttom. Postures Emma Pihl är just en sådan. Och visst blir det snack om e-handelssuccén Swedish Posture, men lika mycket bollar vi personlig utveckling, hacks och föräldraskap för entreprenörer.

Emma Pihl delar bland annat:

  • Hur hon lyckas bolla föräldraskap med entreprenörskap och massor med privata intressen
  • Sina absolut bästa råd för personlig utveckling
  • Hur hon lägger upp sina dagar för prestation och välmående
  • Bästa e-handelstipsen och bästa retail-tipsen
  • Varför stillasittande är vår tids rökning
  • Hur en dålig vana kan bli ett riktigt vasst företag
  • Och mycket mer förstås.

Kommer du att gilla avsnittet? You bet! Lyssna nu istället för att läsa denna lite för långa intro 🙂

Lyssna på avsnittet direkt här nedanför eller ladda ned det på din favoritplattform. Det gör du här – välj mellan Apple Podcasts, Spotify eller Acast. Tips! Prenumerera på Ordinary People who do Badass Things för att inte missa något avsnitt!

Var kan jag prenumera på ”Ordinary People who do Badass Things”?

Alla avsnitt och intervjuer hittar du på driva-eget.se/podcasts eller på din favoritplattform för poddar. Här kan du välja din favoritplattform och lyssna där.

Vill du ha ännu mer inspiration och tips? Prenumerera också på poddarna “Business Hacks” och “Starta Eget-podden” på din plattform.

Mer om Emma Pihl – kvinnan bakom Swedish Posture

Emma är entreprenör, VD och grundare till Swedish Posture med chefserfarenhet över ett team och verksamhet. Författare till sju böcker i ledarskap och personlig utveckling, Föreläsare och utbildare med erfarenhet av tjänstesektorn och konsultande. Leg Sjuksköterska, har en fil.kand i Socialantropologi och Nationalekonomi och en examen i Kommunikologi och Idrottspsykologi. Professionell coach, mentor och rådgivare och har en erfarenhet av att coacha chefer, karriärvilsna mfl. En ”sjukampare” med många strängar på sin lyra, som ni ser. Dessutom förälder till tre barn ocj en person som har en väldigt aktiv fritid med både crossfit, segling och gärna snowboard vid tillfälle.

”Mina vänner, kollegor och affärspartners skulle beskriva mig som en doer av rang, en visionär som får saker att hända och med en passion som glittrar i ögonen inför det jag tar mig för.”

Några snabba frågor till Emma Pihl

Vilket citat/motto försöker du leva efter?

– Hellre Att än Hur

Vilka vanor har tagit dig dit du är? (rutiner, insikter etc)

– Aldrig låta bollen ligga hos mig – alltid bolla tillbaka asap. 

Vad är du nyfiken på just nu?

– Vad jag kan lära mig härnäst? Ett nytt område, ett nytt sammanhang, 

Vad som ska hända med ekonomin, världsläget, klimatet, galna ledare i världen

– Jag är också nyfiken på vad mina barn kommer att växa upp till för ena personligheter, yrken och vilka egna liv de kommer att skapa på sikt.

Vilket är det bästa råd du någonsin fått respektive gett?

– Skapa något som gör att du kan tjäna pengar när du sover så att du kan ägna din vakna tid till så mycket meningsskapande som möjligt. Se till att du äger företaget inte att företaget äger dig.

Vilken är den bästa investering du gjort?

– Tro på min idé av att ett band om axlarna skulle kunna ta mig 

Om du fick ta med tre saker som inspirerar dig till en öde ö – vad hade det varit?

– Just nu är jag lite frälst i ljudböcker så skulle nog ta med en ljudboksapp, älskar att kunna få snabb input kring alla möjliga ämnen – och mer analys och fördjupning än en rubrik, lyssnar sällan från början till slut utan skapar mig en bild med 1,25 % takt och ff mellan kapitel. 

Jag älskar samtal och analys så det kan jag aldrig få för lite av, får en att förstå så mycket om världen och mig själv Så en person att samtala med också för att jag är sällskapssjuk och verkligen inte gillar att vara ensam. 

Vilka är de största trender du ser i framtiden?

– Går från självförverkligande trenden och self made, allt är möjligt till mer trygghet, säkerhet, sparsamhet, återhållsamhet, rädda jorden, få köp, medvetna köp osv. Lära sig uppskatta i den dopade ekonomi vi levt i där det kostat 3000 spänn att resa till andra sidan jorden, 129 kronor med en rakapparat som är producerad någonstans, fraktad av någon, såld av någon och 25% moms. Är det rimligt, snarare är det bra för min plånbok? 

Innan pandemin och krig så såg jag trenden inom träningsindustrin från 80-talets step up och neon, till 90-talets träning blodsmak, blod, svett och tårar, till 00 talets alla blev längdskidåkare och löpare, 10 talets fokus på återhämtning, till 20 talets hur är vi mer aktiva även all den tiden då vi inte tränar. 1 h 2-3 ggr i veckan är inte det som räddar oss.

Vad skulle du vilja prata om, som du verkligen brinner för och går igång på?

– Jag går igång på att ha ett högre syfte bakom att skapa ett varumärke. sittandet är det nya röka, hur ryggsmärtor går ner i åldrarna och vi blir sämre rustade för ett smärtfritt liv, Byggandet av folkhälsa och i mitt fall vilken effekt det faktiskt är på hormonnivå att sträcka på sig, inta ett rum med pondus och hållning mot att sjunka ihop, Hur vi gått från 30 min rörelse på recept till att ordinera bryta stillasittandet minst efter 40 min för välmående och det är på denna forskning, denna tro jag skapat ett koncept och produkter. 

Tips! Lyssna också på Verktygen för en starkare vardag som företagare – med Johannes Hansen