Framgångar, motgångar och Simris Algs bojkott av Facebook – med Fredrika Gullfot

29 mars, 2022

Fredrika Gullfot är en av våra mest uppmärksammade entreprenörer, och det har snackats om hennes skapelse Simris Alg över hela världen.

Såklart har vi bjudit in henne till podden för att snacka om framgångar, motgångar och hur Simris Alg blev en världsnyhet när man bojkottade Facebook.

Med Fredrika Gullfot snackar vi om:

  • Hur hon startade och utvecklade Simris Alg 
  • Varför hon sålde sina aktier och lämnade bolaget 
  • Hur börsintroduktionen påverkade henne (och vad man inte ska göra!) 
  • Varför företaget valde att bojkotta Facebook 
  • Fredrikas viktigaste lärdomar från livet som entreprenör och förstås mycket mer.

Detta är ett avsnitt om framgång, men lika mycket ett avsnitt om vad man inte ska göra.

Lyssna vettja!

Lyssna på avsnittet direkt här nedanför eller ladda ned det på din favoritplattform. Det gör du här – välj mellan Apple Podcasts, Spotify eller Acast. Tips! Prenumerera på Ordinary People who do Badass Things för att inte missa något avsnitt!

Var kan jag prenumera på ”Ordinary People who do Badass Things”?

Alla avsnitt och intervjuer hittar du på driva-eget.se/podcasts eller på din favoritplattform för poddar. Här kan du välja din favoritplattform och lyssna där.

Vill du ha ännu mer inspiration och tips? Prenumerera också på poddarna “Business Hacks” och “Starta Eget-podden” på din plattform.

Om Fredrika Gullfot

Fredrika Gullfot är utbildad tekonologie doktor från KTH. Under sin forskningstid blev hon intresserad av alger, ett nytt område som börjat växa fram. Fredrika kände att möjligheterna var oändliga för att använda alger för nya och miljövänliga produktionsprocesser till bättre produkter. Hon grundande år 2011 bolaget Simris Alg men valde, enligt överenskommelse, att lämna sin anställning i bolaget den 17 september 2021. 

”Jag har grundat och lett Simris Alg i ett drygt decennium och är oerhört stolt över det vi byggt tillsammans. Jag lämnar efter mig ett starkt team som kommer fortsätta utveckla Simris framåt. Den nya styrelsen har stora visioner för bolaget och vår kommersiella potential. Det är dags för mig att lämna och ge plats åt det nya”, säger Fredrika Gullfot i ett pressmeddelande.

Om Simris Alg

Simris Alg är ett flerfaldigt prisbelönat innovationsbolag och banbrytare när det kommer till utveckling av mikroalger för produktion. Deras fokus ligger på att utveckla unika råvaror från odlade mikroalger. Affärsverksamheten började med flera samarbetsprojekt samtidigt som de utvecklade en egen odlingsprocess för att framställa växtbaserad Omega-3. 

Tips! Lyssna också på framgångstipsen från Sveriges främsta kvinnliga entreprenörer