Från flykting till ljus börsnotering – med Viktor Garmiani

8 november, 2021

Viktor Garmiani

Han driver redan Europas största tillverkare av miljövänliga ljus – Candles Scandinavia AB – i Örebro. Nu börsnoterar Viktor Garmiani företaget för att växa snabbare än någonsin. I ett öppet och spännande poddavsnitt för vi höra hela Viktors historia – från flykten från Kurdistan till drömmen om att ta sina rapsoljeljus till hela världen.

Avsnittet med Viktor Garmiani handlar bland annat om:
– Hur man tar ett bolag till börsnotering
– Resan från Kurdistan till Sverige – och hur integrationen kan bli mycket bättre
– Hur man bygger ett bolag där alla presterar och mår bra
– Varför Candles Scandinavia inte tar in mer pengar
– och mycket mer…

Intressant!? Lyssna direkt här!

Lyssna på avsnittet direkt här nedanför eller ladda ned det på din favoritplattform. Det gör du här – välj mellan Apple Podcasts, Spotify eller Acast. Tips! Prenumerera på Ordinary People who do Badass Things för att inte missa något avsnitt!

Var kan jag prenumera på ”Ordinary People who do Badass Things”?

Alla avsnitt och intervjuer hittar du på driva-eget.se/podcasts eller på din favoritplattform för poddar. Här kan du välja din favoritplattform och lyssna där.

Vill du ha ännu mer inspiration och tips? Prenumerera också på poddarna “Business Hacks” och “Starta Eget-podden” på din plattform.

Mer om Viktor Garmiani och uppkomsten av Candles Scandinavia AB

Viktor Garmiani har en bakgrund från IHM Business School och har tidigare arbetat som läkemedelskonsulent. Tillsammans med sin fru startade han därefter ett företag som sålde barnkläder. Det var när Viktor och hans fru kom i kontakt med heminredning som de såg en lucka inom nischen doftljus. De såg att medan hela världen gick mot mer hållbarhet hade denna bransch sackat efter. De undrade varför ingen tillverkade ljus på en mer naturlig väg men insåg snart att det berodde på att det är så otroligt svårt. De bestämde sig då för att klara av det. Resan dit startade i garaget och blev lång, men de klarade det och är nu Europas största tillverkare av miljövänliga ljus. Förra året omsatte bolaget nästan 107 miljoner kronor och börsnoteras nu för att kunna expandera ytterligare. Målet är att öka 30 % per år den närmaste tiden.

Intresserad av mer inspiration från entreprenörsresor med börsnoteringar?

Vill du höra någon mer berättelse om framgångsresan bakom en börsnotering så rekommenderar vi dig att lyssna till Ludwig Petterson, Savelends vd och grundare som berättar öppenhjärtligt om allt i från börsnoteringen till beskedet om testikelcancer.