Maria Åkerbergs historia – skönhetsresan började med ilska och konkursen var nära

24 november, 2020

Maria Åkerberg hudvård

Wow, detta är ett helt underbart poddavsnitt med superentreprenören Maria Åkerberg. Självklart berättar Maria hur hon byggt det självbetitlade varumärket från 0 till 100 miljoner, och om resan dit. Dessutom får du höra historien om hur tre stora händelser samma år var nära att försätta bolaget i konkurs.

Men detta avsnitt är så mycket mer. Du får veta varför Maria är kontroversiell i branschen, att företaget startade på ren ilska och hur andras framgång har blivit Marias framgång. Dessutom går vi igenom hur du skapar en vass hälsa och framförallt – en fantastisk hy.

Måste-lyssning vänner!

Lyssna på avsnittet direkt här nedanför eller ladda ned det på din favoritplattform. Det gör du här – välj mellan Apple Podcasts, Spotify eller Acast. Tips! Prenumerera på Business Hacks för att inte missa något avsnitt!

Var kan jag prenumera på ”Ordinary People who do Badass Things”?

Alla avsnitt och intervjuer hittar du på driva-eget.se/podcasts eller på din favoritplattform för poddar. Här kan du välja din favoritplattform och lyssna där.

Vill du ha ännu mer inspiration och tips? Prenumerera också på poddarna “Business Hacks” och “Starta Eget-podden” på din plattform.

Om Maria Åkerberg

Maria Åkerberg AB är ett icke börsnoterat företag som ägs av Maria och Mikael Åkerberg. Företaget grundades 1995 av Maria Åkerberg som en enskild firma, och det ombildades 2002 till aktiebolag. Sedan dess är Maria Åkerberg både bolagets VD och dess ansikte utåt. Företagets omsättning och utveckling går ständigt uppåt och 2017 utsågs Maria Åkerberg till Årets Företagare i Sverige.

Maria Åkerbergs entreprenörsbana kröntes vid galan Årets Företagare i Sverige 2017 i Stockholms stadshus där hon fick ta emot utmärkelsen som Årets Företagare i Sverige 2017. Juryns motivering var:

”I en bransch med knivskarp och global konkurrens har årets vinnare med hög tillväxt och imponerande resultatmarginaler byggt upp sitt bolag. Genom forskning och innovation i kombination med en omtanke om människa och miljö skapas helt unika produkter av högsta kvalitet. Vinnaren är en sann entreprenör och förebild!” 

Om Maria Åkerberg AB

Så här står det om Maria Åkerberg AB på företagets hemsida.

Maria Åkerberg AB är ett familjeföretag från Frillesås på den svenska västkusten och enligt egna hemsidan Sveriges främsta ekologiska varumärke inom professionell hudvård. Ända sedan starten 1995 har de arbetat för att göra världen vackrare, en giftfri produkt i taget.

Maria Åkerberg vill fånga den naturliga skönheten med rena produkter som vårdar på djupet och ger resultat som verkligen varar. De kallar det Deepskin Organics®. Det är en filosofi som genomsyrar allt de gör och den förankrar deras varumärkeslöfte.

Från sin egen fabrik erbjuder de djupverkande hudvård, hårvård och makeup för en vackrare värld, gjorda på helt naturliga mineraler och ekologiska ingredienser från växtriket. Inget annat. Det är så MARIA ÅKERBERG jobbar. Det är så de vill göra skillnad.