Rickard Lykos resa från frisörsalong till e-handelsjätte – här är hans story och hacks

10 maj, 2023

Rickard Lykos resa från frisörsalong till e-handelsjätte – här är hans story och hacks

När Rickard Lyko flyttade hem till Dalarna var Lyko en frisörsalong. Nu är det en av Sveriges största e-handelssuccéer med miljardomsättning. Men vad är storyn bakom? Och hur blev Rickard en entreprenör som lyckades bygga börsbolag? Det och mycket annat – bland annat Rickards morgonrutiner – får du snart lyssna på.

Med Rickard Lyko pratar vi bland annat om:

  • Hacks, vanor och rutiner som fungerar
  • Hur han lägger upp sin arbetsdag
  • De största milstolparna och dalarna i Lykos historia
  • Nycklarna för att lyckas med e-handel
  • Hans relation till pengar
  • Vad skillnaden är mellan att omsätta miljoner och miljarder

Okej, släpp allt annat nu. För den här historien vill du höra utan störningsmoment. Trevlig lyssning!

Lyssna på avsnittet direkt här nedanför eller ladda ned det på din favoritplattform. Det gör du här – välj mellan Apple Podcasts, Spotify eller Acast. Tips! Prenumerera på Ordinary People who do Badass Things för att inte missa något avsnitt!

Var kan jag prenumera på ”Ordinary People who do Badass Things”?

Alla avsnitt och intervjuer hittar du på driva-eget.se/podcasts eller på din favoritplattform för poddar. Här kan du välja din favoritplattform och lyssna där.

Vill du ha ännu mer inspiration och tips? Prenumerera också på poddarna “Business Hacks” och “Starta Eget-podden” på din plattform.

Mer om Rickard Lyko – mannen bakom e-handelssuccén Lyko

Rickard Lyko är en svensk entreprenör och företagsledare, mest känd som grundare och VD för skönhetsföretaget Lyko Group. Som han startade tillsammans med systern Natalie i föräldraras garage för tjugo år sedan. Sedan dess har företaget vuxit till att bli en av de största aktörerna inom skönhetsbranschen i hela Norden. Rickard Lyko har fått flera utmärkelser för sitt arbete som företagsledare, bland annat ”Årets entreprenör” av Ernst & Young. Han är också känd för att vara en aktiv samhällsengagerad person och stödjer olika välgörenhetsorganisationer och initiativ. Framgången? Hans entreprenörskap, vision och ledarskap har varit helt avgörande för företagets framgång.

Rickard är dessutom duktig på att identifiera och utnyttja nya trender och möjligheter inom skönhetsbranschen. Som exempelvis digitalisering och e-handel som han tidigt investerade i, vilket har hjälpt företaget att nå ut till en bredare kundbas och öka försäljningen. Lyko har ansett det viktigt att erbjuda högkvalitativa produkter och bra service till sina kunder. Tack vare kombinationen av allt detta har man byggt upp ett starkt varumärke som kunderna litar på och som förknippas med kvalitet och god service. Självklart vill du veta hur och det är just det Rickard bjuder på i det här avsnittet av Ordinary People Who Do Badass Things.

Slutligen har Rickard Lyko också visat sig vara en engagerad samhällsmedborgare och stöttar aktivt olika välgörenhetsorganisationer och initiativ. Hans engagemang och sociala ansvarstagande har bidragit till att stärka företagets varumärke och attrahera kunder som värderar hållbarhet och socialt ansvarstagande. Det här är en historia värd att berätta, men kanske än mer är det en historia väl värd att lyssna på.

Tips! Lyssna också på Verktygen för en starkare vardag som företagare – med Johannes Hansen