Så byggde Gustaf Ollas e-handelssuccén ICANIWILL

29 april, 2021

ICANIWILL Gustaf Ollas

ICANIWILL har blivit en formidabel e-handelssuccé med sina snygga träningskläder, som nu finns på otaliga marknader och dominerar i sociala medier. Vi träffar grundaren Gustaf Ollas, som gjort en fantastisk resa från Clas Ohlson till e-handelskung.

Vi snackar ICANIWILL och Gustafs framgångsstrategier:

  • Hemligheterna bakom framgångsrik e-handel och ICANIWILL
  • Strategier för influencers och sociala medier
  • Bästa sätten att ta e-handeln och ICANIWILL till nya marknader
  • Gustafs vanor, rutiner och framgångsprinciper

Plus mycket mer såklart. Vill du bli inspirerad idag? Tryck på play!

Lyssna på avsnittet direkt här nedanför eller ladda ned det på din favoritplattform. Det gör du här – välj mellan Apple Podcasts, Spotify eller Acast. Tips! Prenumerera på Ordinary People who do Badass Things för att inte missa något avsnitt!

Var kan jag prenumera på ”Ordinary People who do Badass Things”?

Alla avsnitt och intervjuer hittar du på driva-eget.se/podcasts eller på din favoritplattform för poddar. Här kan du välja din favoritplattform och lyssna där.

Vill du ha ännu mer inspiration och tips? Prenumerera också på poddarna “Business Hacks” och “Starta Eget-podden” på din plattform.

Om ICANIWILL

Så här står det att läsa om ICANIWILL på företagets hemsida:

”Historien om ICANIWILL började med en enkel post-it lapp. När grundaren Gustaf Ollas satte upp den på spegeln i sitt badrum i Uppsala 2009 anade han inte att det var startskottet till en lång och framgångsrik resa.

ICANIWILL är ett enkelt mantra, en utmaning till dig själv och resten av världen. Jag kan göra det och jag kommer att göra det. Affärsiden kom till när Gustaf noterade att det fanns förvånansvärt få företag och varumärken att välja mellan när det kom till träningskläder nichat mot den växande fitness- och crossfitvärlden. Han insåg snabbt att det fanns både stor potential och flera möjligheter.

Med slagordet ICANIWILL i bakhuvudet började arbetet med att lära sig textilkonstruktion och produktion från grunden. Det var också viktigt att hitta leverantörer som kunde tillverka de kläder och produkter som skulle passa både Gustaf och alla andra fitnessintresserade träningsmänniskor han träffade dagligen.

Idag är ICANIWILL 30 personer på vårt huvudkontor i Vasastan i Stockholm som arbetar heltid med att utveckla och förfina våra produkter och vår service. Vi hoppas att den familjekänslan vi försöker skapa i företaget, där vi stöttar varandra och våra kunder under deras resa, skall genomsyra det vi gör och vi hoppas att just Du vill vara en del av ICANIWILL-Familjen. ”

Om Gustaf Ollas

Så här står det om Gustaf Ollas på ICANIWILLs hemsida.

”År 2012 bestämde sig Gustaf för att säga upp sig från sitt heltidsjobb för att satsa på konceptet ICANIWILL. Under sina första två år som egenföretagare arbetade han parallellt som personlig tränare och sålde kost-träningsutbildningar på nätet.

Det dröjde några år innan pusselbitarna föll på plats och 2014 flyttade företaget till det första kontoret, redo att ta emot första leveransen kläder. Lokalen på 35 kvadratmeter, med varken fönster eller kök, hade mer än tillräckligt med plats för den första försändelsen på 100 tights. Framförallt eftersom tightsen sålde slut efter mindre än en dag. Dessa tights hade den speciella camouflagedesignen som numera räknas som en av företagets signaturvaror. Det tog inte alltför lång tid innan det var dags att uppgradera sig”.

Tips! Lyssna också Framgångsvanor och rutiner från Sveriges främsta entreprenörer