Så byggde Sofi Franzén ett 160-miljonersbolag genom rätt teamkänsla

7 december, 2020

Sofi Franzén Eventyr

Går du igång på att bygga 100-miljonersbolag där medarbetarna stormtrivs? Då är detta ett poddavsnitt helt i din smak. Vi hänger med årets vd 2018 – Sofi Franzén – som berättar hur hon varit med och byggt eventföretaget Eventyr till en omsättning på 160 miljoner kronor.

Dessutom pratar vi om:
– Hur du bygger ett fantastiskt team och hittar stjärnor
– Vilka rutiner Sofi använder för att få energi varje dag
– Vad två lågkonjunkturer och corona lärt henne
– Hur hon fick ansvar för att ta hand om Justin Timberlake under Eurovision Song Contest och mycket mer.

Detta är verkligen ett avsnitt för dig som vill bygga stort och bra samtidigt. Trevlig lyssning!

Lyssna på avsnittet direkt här nedanför eller ladda ned det på din favoritplattform. Det gör du här – välj mellan Apple Podcasts, Spotify eller Acast. Tips! Prenumerera på Business Hacks för att inte missa något avsnitt!

Var kan jag prenumera på ”Ordinary People who do Badass Things”?

Alla avsnitt och intervjuer hittar du på driva-eget.se/podcasts eller på din favoritplattform för poddar. Här kan du välja din favoritplattform och lyssna där.

Vill du ha ännu mer inspiration och tips? Prenumerera också på poddarna “Business Hacks” och “Starta Eget-podden” på din plattform.

Om Sofi Franzén

Sofi Franzén blev utsedd till Årets VD 2018 och driver Eventyr med visionen om att vara Sveriges ledande eventbyrå. Sedan bolagsstarten år 1995 har Sofi varit med om såväl framgångar som motgångar, däribland två tuffa lågkonjunkturer. Genom driv, mod och ett starkt team har de jobbat sig igenom motgångarna, tillsammans! 

Sofi Franzén var bara 23 år och platschef för Åre hos Nord Alpin, när hon lämnade för att grunda företaget Eventyr 1995.

Eventyr har sedan januari i år varit en del av Tapaus Group, är en av Sveriges ledande eventbyråer och har arrangerat fler än 3 500 framgångsrika event.

2015-2016 lämnade Sofi tillfälligt den operativa driften i bolaget för rollen som Head of Event på Eurovision Song Contest. Hon är idag, förutom VD för Eventyr, även föreläsare inom ledarskap och aktiv i flera styrelser och jurys.

Sofi har bland annat blivit både nominerad och utsedd till Årets VD 2018, läsmer nedan. Hon har varit jurymedlem i bland annat kategorin Årets Ledare i SM i Företagsamhet 2018 och för utmärkelsen Årets Eventchef. Hon är också invald i det kvinnliga entreprenörsnätverket Medlem 17. Dessutom är Sofi licensierad mental tränare och har en master i NLP.

Sofi Franzén blev årets vd 2018

Så här gick juryns motivering

”Med en ovanlig förmåga att se individen, bygga tillit och skapa gemenskap är Årets VD i kategorin Små företag en ledare som med eget exempel visar hur företagskulturen kan efterlevas. Genom tillgänglighet, tydliga förväntningar och ett coachande förhållningssätt hjälper pristagaren sina medarbetare att själva hitta rätt på vägen mot nästa mål, vare sig resan sker tillsammans eller en och en. Årets VD bygger framgång med hjälp av nyfikenhet, värme och en genuin förmåga att förstå den enskilda människans drivkrafter. årets VD är Sofi Franzén”

Lyssna också på andra fantastiska entreprenörer

Mina viktigaste framgångsprinciper – årets vd Pernilla Ramslöv berättar

Så blev e-handeln CoolStuff ett 200-miljonersbolag – med Kajsa Knapp

Programledaren Ebba Blitz blev Silicon Valley-entreprenör – så gick det till.

Från Nyföretagarcentrum till 100-miljonersbolag – möt Middagsfrids grundare Kicki Theander

Så gjorde Hanna Rydman kören till ett drömföretag