Så lyckas du med sparande och investeringar – med Jan Bolmeson

23 november, 2021

Jan Bolmeson

Vilka är de viktigaste principerna för sparande och investeringar? Tillsammans med rikedomsexperten Jan Bolmeson från RikaTillsammans tar vi oss igenom de viktigaste strategierna för att lyckas med sparande i fonder och aktier.

Jan Bolmeson ger ekonomiska tips inom bland annat:
– Varför fondrobotar är bättre än att försöka själv
– Hur höga avgifter kan äta upp stora delar av din avkastning
– Hur du hittar rätt risktolerans mellan aktier och räntepapper
– Hur du sparar med bäst skatteupplägg
– Hur du enklast dubblar din insats och mycket mer

Detta är ett avsnitt för dig som vill spara och investera, men som inte vill lägga så mycket tid på det och ändå lyckas bättre än de flesta.

Trevlig lyssning!

Lyssna på avsnittet direkt här nedanför eller ladda ned avsnittet på din favoritplattform. Det gör du här – välj mellan Apple Podcasts, Spotify eller Acast. Tips! Prenumerera på Business Hacks för att inte missa något avsnitt!

Var kan jag prenumera på ”Business Hacks”?

Alla avsnitt och intervjuer hittar du på driva-eget.se/podcasts eller på din favoritplattform för poddar. Här kan du välja din favoritplattform och lyssna där.

Vill du ha ännu mer inspiration och tips? Prenumerera också på poddarna “Starta Eget-podden” och “Ordinary People who do Badass Things” på din plattform.

Vem är Jan Bolmeson?

Jan Bolmeson har föreläst och bloggat om privatekonomi sedan 2008. Han driver bloggen RikaTillsammans.se som är Sveriges största privatekonomiblogg, och som flitigt citeras av landets ledande medier. Han arbetar idag som utbildare i ekonomiska förhållningssätt på Balansekonomi.

Mer om Jan Bolmeson och RikaTillsammans

Bloggen började 2007 både som en önskan att få träffa andra som också ville ta sin ekonomi till nästa nivå men även som en frustration över finansbranschen. I finanskrisen 2008 förlorade Jan en stor del av sina pengar för andra gången (första gången var IT-bubblan 2001) och då insåg han att kejsaren, i form av finansbranschen, var naken.

Såhär beskriver Jan sin egen resa på RikaTillsammans.se: ”Extra tydligt blev det när min fru Caroline doktorerade (inom mikrobiologi) och jag samtidigt började läsa ekonomisk forskning. Den gick i många avseende tvärtemot det som jag alltid hade fått höra av diverse experter, finansiella rådgivare, och privatrådgivare på banken eller inom private banking. Forskningen säger en sak och alla andra gör en helt annan. Då kände jag mig mer dum och ensam än någonsin. Vem kunde man lita på egentligen?”

Sedan dess har Jan fascinerats av att småsparare låter finansbranschen luras att spara och investera på sitt sätt, när det finns ett vetenskapligt belagt sätt som faktiskt fungerar. Därför är ett av bloggens syften att vara en kontrast till det som sägs som sanning där ute.

Missa inte Jan Bolmesons tips för hög avkastning och låg risk: