Ta dig ur ekorrhjulet – så här gör du!

26 februari, 2021

Livshjulet, ekorrhjulet och Bucket List med Malina Gustafsson

Har du hamnat i ekorrhjulet? Livet bara går utan att du har kontroll, och du ser dina drömmar försvinna vid horisonten.

I det här avsnittet hjälper vi dig att – en gång för alla – slippa ekorrhjulet. Och det spelar ingen roll om du driver företag eller är på väg att starta eget – alla kan hamna där.

För att ta dig ur ekorrhjulet får du här verktyg som hjälper dig att:

– skapa tid till allt som är viktigt (för dig)
– identifiera vad som äter din tid
– förstå hur andra som har skapat sina drömliv har gjort
– hitta de viktigaste principerna för att nå dina drömmar

Om du gör som alla andra, får du samma resultat som alla andra. Om du däremot vill slippa ekorrhjulet, behöver du göra annorlunda. Och här får du verktygen för att skapa livet på dina villkor.

Trevlig lyssning! Programledare för avsnittet är entreprenören Malina Gustafsson.

Lyssna på avsnittet direkt här nedanför eller ladda ned det på din favoritplattform. Det gör du här – välj mellan Apple Podcasts, Spotify eller Acast. Tips! Prenumerera på Starta Eget-podden för att inte missa något avsnitt!

Var kan jag prenumera på ”Starta Eget-podden”?

Alla avsnitt och intervjuer hittar du på driva-eget.se/podcasts eller på din favoritplattform för poddar. Här kan du välja din favoritplattform och lyssna där.

Vill du ha ännu mer inspiration och tips? Prenumerera också på poddarna “Business Hacks” och “Ordinary People who do Badass Things” på din plattform.

Vad är ekorrhjulet?

Ekorrhjulet är enligt Wikipedia en metafor för människans till synes otacksamma strävan genom det moderna samhället. Trots alla ansträngningar finner man sig förbli på samma plats.

Hur vet vi att vi är i ekorrhjulet?

Du är i ekorrhjulet när du, trots att du jobbar hårt, inte kommer någonstans i ditt liv. Dessutom är det du gör eller jobbar med inte speciellt roligt eller belönande. Ofta ägnar du dagarna åt att uppfylla någon annans drömmar. Få människor i ekorrhjulet känner att de kan styra och bestämma över sina liv.

Vad definierar ett liv utanför ett ekorrhjul?

Du får ut mer av det du gör, så att du kan göra mindre. Du har tid, energi och pengar att göra det du verkligen vill. Ofta jobbar du med något som du verkligen brinner för, och som du kunde ha gjort även om du inte fått betalt.

Missa inte! Så får du din Bucket List att hända – nu!