Premium

Bästa andningsövningarna under Coronakrisen – skyddar de verkligen?

Gustaf Oscarson

Publicerades: 7 maj, 2020
1 minuters läsning

Skyddar andningsövningar mot Coronaviruset? Och vilka andningsövningar är i så fall bäst? Vi går igenom vad experterna säger och vilka övningar som rekommenderas.

Skyddar andningsövningar mot Coronaviruset?

Det verkar inte finnas någon riktig enighet kring detta. Många experter (och självutnämnda experter) pratar om andingsövningars generella positiva påverkan på hälsan. Flera doktorer har dock dementerat att andningsövningarna direkt kan skydda mot Coronaviruset.

Så här säger exempelvis Monika Fagevik Olsén som är professor och specialist i lungmedicin och universitetssjukhus-översjukgymnast vid Sahlgrenska i Göteborg, enligt Sveriges Radio. Monika menar att det för personer som har till exempel KOL, kan vara bra att göra hostövningar för att få upp slem och få bättre syresättning. Men olika andningsövningar kan inte skydda mot covid-19, säger hon.

– När det gäller att förebygga att överhuvudtaget bli sjuk, så finns det inte

Bli medlem i Driva Eget Premium

Hej kompis! Nu har du läst de kostnadsfria artiklar vi bjuder på. För att använda Driva Eget fullt ut behöver du logga in eller bli premiummedlem för att fortsätta läsa. Det tar 2 minuter att skapa ditt konto.

Logga in eller Skapa ditt konto