<![CDATA[]]>

Blondinbella bakom entreprenörsgymnasium

Camilla Björkman

Publicerades: 13 juni, 2011

Nu startar Stockholms stad ett entreprenörsgymnasium – med Isabella ”Blondinbella” Löwengrip som konsult och mentor i skolan. ”Fantastiskt att ha en skola som man får vara kreativ i och där man utgår från eleven”, säger hon.

Hösten 2012 startar Stockholm stad ett entreprenörsgymnasium i samarbete med företaget Tänk Om, som jobbar som utbildningskonsulter för skolor.

Som en av konsulterna tar de in Isabella ”Blondinbella” Löwengrip. Den 21-åriga entreprenören driver en av Sveriges största bloggar, Blondinbella.se. Utöver det har hon flera andra företag, bland annat en karriärtidning för unga kvinnor och ett klädmärke.

”Som jag tidigare hade lovat er så berättade jag vad det nya projektet är och det är ett entreprenörsgymnasium! Så jäkla coolt”, skriver Löwengrip på sin blogg.

Löwengrip skriver även att hon själv drömt om att starta ett entreprenörsgymnasium, så när Stockholms stad erbjöd henne att jobba som konsult för den nya skolan tackade hon ja.

Detaljerna är inte helt klara kring skolan men arbetsnamnet är Stockholm Startup School. De 60 elever som kommer in blir högskolebehöriga. Hösten 2012 slår skolan upp dörrarna i Kista. Löwengrip skriver även att skolan kommer att vara inriktad på it, sociala medier och kommunikation och att driva företag kommer att vara integrerat i läroplanen.

– Det är helt fantastiskt att ha en skola som man får vara kreativ i och där man utgår från eleven. När en elev kommer till skolan så säger man ”Vem är du?” och ”Hur kan vi hjälpa dig?” och ”Hur kan vi bygga på det du kan och vad vill du göra?” säger hon när hon intervjuades i TV4s Nyhetsmorgon på lördagen.

Bakom projektet ligger utöver utbildningskonsulterna Tänk Om, fler framgångsrika småföretagare. Bland annat finns här Walter Naeslund på Honesty, Marcus Tägtström på Kärnhuset och Heidi Harman med Runalong.se och GeekGirlMeetup.com. Även gymnasieeleven Melina Nilsson Nikopoulos är med som konsult.

Klicka här för att se hela intervjun med Isabella Löwengrip.