<![CDATA[Årets UF-företag blev Locker room talk.]]>

Guldregn på SM i Ung Företagsamhet

Redaktionen

Publicerades: 10 maj, 2017

Under SM i Ung Företagsamhet den 9 maj utsågs vinnaren av det prestigefulla priset Årets UF-företag, Locker room talk UF. Företaget vill med hjälp av föreläsningar för unga pojkar, förändra machokulturen i omklädningsrummen.

Locker room talk UF består av Rogerio Silva och Shanga Aziz som båda går på Nya Bergska gymnasiet i Finspång. Juryn består av personer från näringslivet och deras motivering till priset var:

”Med en genomgående hög prestation i alla delmoment har detta UF-företag visat på sin förståelse för samtida utmaningar, sin förmåga att kunna gripa tag i och ruska om mottagaren och sin kapacitet att bygga vidare på sitt budskap. Med väl valda hjälpmedel har de presenterat och sålt in sitt koncept. Därtill har UF-företagarna visat på ett starkt lärande, ett väloljat samspel sinsemellan och en respekt för varandras roller som är genuin. Med tydlighet har de framfört hur de har utvecklats av UF-företagandet och gjort det bästa av varandras förmågor och egenskaper. UF-företaget är samtida, arbetar snabbfotat och är klockrena förebilder för Sverige till EM.”

 Vinnare i övriga priskategorier tisdag 9 maj:

Årets Produktutveckling
1:a pris: Antitheft UF, Polhemsgymnasiet, Göteborg

Årets Hantverk
1:a pris: Naifa UF, NVU Brinellskolan, Fagersta

Hållbart företagande
1:a pris: KIM UF, Sven Erikssongymnasiet, Borås

Årets kreativa UF-företag
1:a pris: Tutus UF, Polhemsgymnasiet, Göteborg

Årets tjänst
1:a pris: SportsFam UF, Procivitas Privata Gymnasium, Helsingborg

Årets Lärare
1:a pris: Karin Ekelund, Malmö Borgarskola

Årets Vara
1:a pris: Skinbutiken UF, Jämtlands Gymnasium Wargentin, Östersund

Årets säljare
1:a pris: Jaspreet Gill, Thorén Business School i Örebro

Årets UF-skola
1:a pris: ProCivitas privata gymnasium, Helsingborg

Årets monter
1:a pris: Monsterspray UF, Göteborgs högre samskola

UF alumnis utmärkelse för Unga Ledare
Anna Serner, Adbag UF
Alva Rytterbro, Jobdoor UF
Shanga Aziz, Locker room talk UF
Martin Olsson, Fidgety UF

– I år har vi slagit rekord med över 27 000 gymnasieelever som drivit UF-företag i hela Sverige. 800 av dem har kämpat om SM-medaljerna. Jag är övertygad om att alla har lärt sig mycket under året med oss, säger Cecilia Nykvist, vd på Ung Företagsamhet i Sverige.

Svenska mästerskapet i Ung Företagsamhet 2017 har pågått under 8 och 9 maj i Stockholm. Totalt 800 elever och 250 UF-företag har deltagit under SM. De deltagande eleverna kommer från hela landet och har via regionala deltävlingar tagit sig till SM som är kulmen på deras UF-år. På plats i Stockholm har de, förutom att tävla, visat upp sina företag, sålt sina produkter och träffat andra UF-företagare.