Gör kunden till proffs – tjäna pengar

Foto: Helena och Pär Hamberger har hakat på trenden i sitt företag Kitchenwiz
Även krögarparet Helena och Pär Hamberger har hakat på trenden i sitt företag Kitchenwiz i Billdal utanför Göteborg. Med sin påse Already tar de matkassekonceptet steget längre.
Såserna är färdigblandade, grönsakerna färdigskivade och alla ingredienser uppmätta så att kunden kan slänga ihop en kockmiddag på en kvart. De startade redan 2009 men har märkt av ”proffstrenden”, då de sett ett kraftigt ökat intresse det senaste halvåret.
– Det är många som tidigare inte vågat ta plats i köket som nu kan stå där och känna sig duktiga, och som nu hittar tiden att bjuda in vänner och familj på middag, säger Helena Hamberger.
Hon menar att många inte har tid att laga mat från grunden men ändå gärna vill kunna presentera det som att de är kocken bakom. De vill ha omedelbara färdigheter, helt enkelt.
– Flera berättar att de har bjudit på våra rätter och låtsas att de har lagat dem från grunden, och sedan har de tvingats erkänna hur det ligger till när de har fått frågan om recept.