Kicki Theanders 8 framgångsfaktorer

Redaktionen

Uppdaterades: 18 december, 2019
Publicerades: 5 augusti, 2019

Hon skapade en helt ny bransch – och en omsättning på 100 miljoner med sitt Middagsfrid. Här berättar Kicki Theander om viktigaste faktorerna.

1. Håll fast i idén

När Kicki lanserade Middagsfrid fick hon genast frågor om andra tjänster som kunde underlätta livspusslet. De valde konsekvent att tacka nej och hålla fast vid grundidén.

LÄS OCKSÅ: SÅ SKAPADE HON EN NY BRANSCH

2. Våga vara good enough

Vänta inte tills produkten är perfekt. Våga komma igång och tänk att förbättringar får ske efterhand.

3. Tajming

För Kickis del handlade det om att det passade rätt i hennes eget liv. Ett nytt köpbeteende stödde hennes idé. Och hon var så uttråkad på jobbet att hon vågade hoppa av!

4. Bygg på dina erfarenheter

Både Victors och Kickis tidigare erfarenheter kom till stor nytta när de startade Middagsfrid. Man måste veta något om det man ger sig in i.

5. Läs på

Kicki har plöjt böcker om allt hon inte kunnat. Som om PR. Det gjorde att hon vågade lägga 5 000 kronor på fina pressbilder i starten. Det kändes dyrt då, men ledde till att hon fick mycket publiceringar i media helt gratis.

6. Tänk på kostnaderna

Ibland har Kicki velat mer än hon haft råd med. Som när de skulle klimatkompensera företaget och lovade bort en viss del av omsättningen, i stället för en viss del av vinsten. Det hade de inte råd med då.

7. Jobba på delaktigheten

När företaget växer och personalstyrkan blir större är det otroligt viktigt med kommunikationen så att känslan av delaktighet består. Alla ska veta vart företaget är på väg.

8. Underskatta inte varje dags jobb

Inse att framgång inte bara består i en bra deal, ett lyckat projekt eller bra genomslag i media. Framgång är också att fortsätta gneta på varje dag när det inte känns som ett hallelujamoment.

LYSSNA PÅ HELA SAMTALET HÄR: