<![CDATA[]]>

6 enkla steg – rivstarta med ny motivation!

Cecilia Ingvarsdotter

Publicerades: 10 augusti, 2015

Har du precis börjat jobba efter lite ledighet och känner att du förlorat riktningen? Lugn,  här är sex steg för att lyckas hitta tillbaka till drivet och få ny motivation.

Motivation är inget som kommer av sig själv, det gäller att arbeta fram ett sätt som fungerar för dig och ditt företag. Då och då behöver vi alla få in nya tankar och idéer i företaget. Driva Eget har satt ihop sex steg för att få ny glädje och driv.

Steg 1: Börja från grunden
Gå tillbaka till din grundidé: Varför startade du ditt företag? Vad var din idé? Var hittade du ditt driv från början? Sammanställ och gör en lista kring din vision och vilka mål du hade från början. När du gjort det, sätt upp minst ett nytt mål för att få en utmaning! Applegrundaren Steve Jobs sa i ett av sina tal: ”Låt inte andras åsikter dränka din egen inre röst. Ha styrkan att följa den, din inre röst vet oftast redan vart du vill”.
Läs också: Testa din affärsidé med tre enkla frågor

Steg 2: Investera i dig själv
Personlig utveckling bidrar till att du blir gladare och får ny inspiration. Det kan vara allt från att gå en kurs eller på ett föredrag, ta dig tid att träna eller bara planera ledig tid då du faktiskt kopplar bort jobbet helt.

Steg 3: Skapa ett peppande flöde på sociala medier
Även om du inte har tid eller kan arbeta med sociala medier jämt så ägna lite tid åt att skapa ett flöde av personer och företag som du tycker om och kan inspireras av. Se till att din Twitter, Pinterest, och Instagram är till för att ge dig ständiga strömmar av inspiration. Leta upp experter inom ditt område och följ dem. De kan inspirera till nya metoder som du kan använda dig av för att dina mål.
Läs också: Gör viral succé på sociala medier – 5 tips

Steg 4: Hitta nya byggstenar

Storytelling – Bygg upp ditt företags berättelse för att kunna visualisera din verksamhet. Det kan också hjälpa dig att se hur du lättare kan nå dina mål. Läs mer om storytelling här.

Prestation – Lägg ner lite tid att leta reda på nya sätt att arbeta eller ny teknik som kan ge dig avlastning i ditt dagliga arbete. Ta hjälp av andra i din bransch – har de hittat något sätt att förenkla vardagen?

Steg 5: Bygg upp ett nätverk att ta hjälp av
Att be andra om hjälp kan vara svårt – men alla behöver vi vägledning ibland. Leta upp och kontakta personer inom ditt område som du respekterar och bygg upp ett nätverk där ni stöttar och ger varandra råd. De allra flesta är generösa när det kommer till att dela med sig av sin kunskap.

Läs också: Så får du ditt nätverk att växa.

Steg 6: Belöning
Glöm inte bort att belöna dig själv när du har arbetat hårt och uppnått ett mål! En extra morot kan vara att belöningen ökar med resultatet. Anpassa belöningen så att den passar dig och dina anställda.