ANNONS

De vill bli världsbäst med miljön i fokus
I samarbete med Schenker

De vill bli världsbäst med miljön i fokus

Med ett ambitiöst hållbarhetsarbete och produkter i toppklass vill svenska Swedsafe erövra världen.

Swedsafe är ett svenskt företag som tillverkar öronproppar. Tillverkning och huvudkontor ligger i skånska Höör och Tyringe, kunderna finns både i Sverige och internationellt.

– SwedSafe ska bli nummer ett i världen. Vi finns redan på flera stora marknader men vi ska växa ännu mer, säger VD Göran Berg och berättar att ett tecken på att företagets produkter är framgångsrika är att de nu kopieras av andra aktörer.

– Vi har ett brett sortiment med öronproppar med olika egenskaper, men våra är särskilt populära eftersom propparna är tillverkade med högsta kvalitet.

De flesta kunderna finns i den tyska industrin och bland konsumenter i USA. Sverige står för ungefär fem procent av marknaden. Det betyder att mycket av företagets transporter går med DB Schenker utanför Sveriges gränser.

– Vi skickar både med flyg, båt och lastbil. Till Australien och USA flyger vi var fjärde vecka eftersom leveranstiderna annars blir för långa, utöver det försöker vi välja ett så miljövänlig alternativ som möjligt, säger Göran Berg och berättar att Swedsafe har ett ambitiöst hållbarhetsarbete.

– Att begränsa vår miljöpåverkan har hög prioritet för oss. Vi har byggt bort alla utsläpp av CO2 från direktproduktionen. Vi använder inga lösningsmedel utan rengör med kallt vatten, vi har byggt bort energiförbrukande processer och producerar också egen el med solceller.

Att transporterna företaget köper är bra ur ett hållbarhetsperspektiv är med andra ord viktigt för Swedsafe.

– Jag uppskattar det hållbarhetsarbete DB Schenker gör, att det finns en vilja att hela tiden utveckla sina tjänster, särskilt ur ett hållbarhetsperspektiv. Exempelvis med byte till mer miljövänligt drivmedel i lastbilarna. Om jag får önska skulle jag vilja att det minst miljövänliga alternativet alltid är dyrast, det tror jag skulle kunna knuffa människor i rätt riktning och välja miljövänligare, säger Göran Berg.

Är du nyfiken på DB Schenkers hållbarhetsarbete kan du läsa mer här.


ANNONS

Nyhetsbrev

ANNONS

ANNONS

ANNONS