Finansiering StartUp-resan Thumbnail

Hitta finansiering till en StartUp – 7 bästa sätten att få in kapital

Gustaf Oscarson

Publicerades: 5 maj, 2022

Vilka är de bästa sätten att finansiera en Startup? Stina berättar hur SmakShare har gjort för att få in kapital till företaget, och vi går igenom de 7 vanligaste sätten att hitta finansiering i små företag. Och kommer SmakShare att få det hett eftertraktade lånet från Almi? Se avsnittet här

Jobba själv vid sidan om? Riskkapital? Almi- eller banklån? Starta Eget-bidrag? Stipendier och priser? Eller kanske egna pengar? Det finns många sätt att finansiera uppstarten av ett företag och vi går igenom allihop. Och för Stina och SmakShare behövs verkligen pengarna – nu! Receptappen ska vidareutvecklas och det är hög tid för digitala kampanjer för att få fler användare. Men utan pengar…

Ps. Här kan du ladda ned receptappen SmakShareAppStore och GooglePlay

Viktiga take aways från avsnittet om finansiering och kapital

 • Olika sätt att finansiera en StartUp
 • Hur kan jag konsulta vid sidan av mitt företag för att tjäna pengar?
 • Söka stipendier och priser för företag, vilka finns?
 • Vilket stöd kan mitt företag få via inkubatorer?
 • Är det smart att investera egna pengar i mitt företag?
 • Hur fungerar Almi-lån?
 • Hur får mitt företag ett banklån, och vad är villkoren?
 • Hur fungerar riskkapital och var hittar jag affärsänglar?

Tips! Prenumerera på StartUp-resan här – helt kostnadsfritt på YouTube

Hur följer jag StartUp-resan?

Förutom att följa entreprenören Stina från idé till succé får även du som tittar våra bästa tips kring hur du bygger ett framgångsrikt företag.

 • Hur gör man för att starta eget? Registrering, affärsidé och affärsmodell.
 • Hur får man kunder och når ut digitalt?
 • Hur tjänar man pengar?
 • Hur finansierar man företaget?
  och mycket mer…

Och självklart får du också se baksidorna av företagandet. Se trailern för StartUp-resan här. StartUp-resan passar dig som ska starta eget, redan driver ett företag eller bara älskar att följa en entreprenörsresa. I varje avsnitt får vi följa när entreprenören tacklar ett typiskt entreprenörsproblem – allt i från att hitta kapital till att marknadsföra via sociala medier.

Psst! Glöm inte att prenumerera på YouTube-kanalen – så får du följa StartUp-resan innan alla andra! Får du vill väl inte missa alla genvägar till ett framgångsrikt företag?

StartUp-resan – följ entreprenören Stina från idé till succé under 365 dagar

I StartUp-resan följer vi entreprenören Stina som ska bygga ett framgångsrikt företag på 365 dagar. Serien följer företaget genom alla faser, utmaningar och kriser. Ska Stina lyckas bygga ett riktigt bolag som tjänar pengar och gör skillnad på bara ett år?

Se trailern här! Och glöm inte att prenumerera på YouTube-kanalen för att få tillgång till alla avsnitt. Som tittare får du massor med tips, verktyg och hacks så att även du ska kunna bygga ett framgångsrikt företag och starta eget snabbare.

vismaspcs.se/startup hittar du en kostnadsfri starta eget-guide.

StartUp-resan är skapad av Driva Eget i samarbete med