Till huvudinnehållet

Bli medlem och gå på vårt event Business Hacks! Kolla in!

Anpassa dina flöden och vad som visas först. Läs mer

5 råd för att sommarstäda på nätet

24 juni, 2014 Uppdaterades 18 december, 2024 4 minuters läsning
sommarstada

Foto: Sommarstäda på nätet! Foto: Mostphotos

Har du lite tid över i sommar? Städa i ordning på nätet! Här är våra fem tips. 1. Städa upp ditt nätrykte

Vad dyker upp om man söker på ditt företag på Google? Bra betyg, förhoppningsvis. Om inte – dags att ta tag i eventuella sura omnämnanden som tidigare kunder kan ha lämnat. Börja med att bemöta dem:

– Du ska inte ta på dig någon skuld du inte har men du kan skriva att personen gärna får ringa, så att ni kan reda upp situationen. Då visar du både vilja att ta ansvar och du får en möjlighet att fortsätta dialogen direkt med personen, säger Anna Fagerström, PR-strateg med företaget PR-kiosken och Driva Egets bloggare.

Det kan till och med vara en möjlighet till bra PR menar hon:

– Det brukar vara oerhört tacksamt att bemöta en missnöjd person professionellt och vänligt och reda ut det som gav upphov till missnöjet. Hittar man en lösning som kunden är nöjd med kan man också säga att personen gärna får skriva om det.

Skulle du mot förmodan inte lösa problemet, läs mer om hur du hanterar situationen som "nedskriven". Självklart ska du också ta tillfället i akt och fråga nöjda kunder om bra referenser att lägga ut på din sajt.

2. Få kunden att hitta till dig

Se till att det är lätt för dina kunder, nya som gamla, att hitta dig. Börja med att (gratis) uppdatera söksajterna Hitta.se och Eniro med korrekta uppgifter som adress och webbplats.

Gå även in på google.se/local och klicka på ”Lägg till ditt företag på Google Maps”. Fyll i dina uppgifter även här.

Men det handlar inte bara om geografi – utan om att du ska dyka upp i Google och i andra sökmotorers träfflistor när någon söker på till exempel ”barnkläder Alingsås”.

Testa att googla på samma sätt kring det du säljer och se om du hamnar högt upp. Om inte, lär dig mer om googleoptimering.

3. Fräscha till din sajt

Hur ser din sajt ut och vad behöver du den till? Visa upp dina kontaktuppgifter? Sälja? Bygga ditt varumärke eller ge tips och råd till besökarna? Bestäm dig för ditt syfte och fundera på om din nuvarande sajt stämmer in på det.

Kanske behöver du ytterligare en plattform för att till exempel skapa en dialog med dina kunder, i form av en Facebooksida eller något annat socialt medium.

Tänk dig in i din besökares situation: Vad söker hon när hon kommer till din sajt? Hittar hon det snabbt? Förstår hon vad du säljer? Tänk avskalat, rent och tydligt. Våga rensa bort onödiga texter om hur ditt företag är uppbyggt – gå rakt på sak och formulera korta och raka texter. Läs fler skrivtips för din webb.

4. Snygga till dig själv

Du är ditt företag och ditt företag är du – framför allt som småföretagare. Därför gäller det att du utstrålar vad du vill att företaget ska signalera.

Ett enkelt sätt är att ta ett proffsigt taget foto på dig själv och dina eventuella anställda på din sajt. Fotot kan du också använda som pressbild om du skulle bli intervjuad i medierna.

Fotografen Roger Olsson (som tagit omslagsbilden till nummer 3/2014) tipsar om att fota i miljö som visar vad ditt företag gör – inte bara välja en vit bakgrund. Vill du ha en enfärgad bakgrund ändå kan du välja en grå eller svart för att sticka ut.

– Tänk på att både miljön och kläderna du har på dig helst ska vara sådana som fungerar året runt. Det ska se snyggt och städat ut – både omgivningen och du själv, säger han.

5. Rensa upp i mejlkorgen

Gör en rejäl städning i din mejlkorg. Rensa bort mejl du inte behöver och ta bort undermappar som du aldrig använder. Lägg allt i en mapp som heter ”arkiv” om du ändå vill spara dem. Gör hellre några få undermappar som du verkligen använder.

Sätt också upp mejlrutiner för att spara tid framöver. Finns det till exempel mejl du ofta skriver – gör en signatur av dem så att du enkelt kan infoga svaret utan att behöva skriva det på nytt.

Ta också tillfället i akt att registrera dig för några smarta molntjänster utan kostnad, till exempel doodle.com som hjälper dig att boka in möten med andra och slippa långa mejltrådar. Läs fler råd för hur du tar makten över din inbox.

Uppdaterad 2015-06-11

[caption id="attachment_11649" align="alignleft" width="250"]drivaeget-bloggare Anna Fagerström.[/caption]


ANNONS

Innehåll från Toborrow

Partner

Så här boostar du företagets kassaflöde - utan lån!

Behöver ditt företag bättre likviditet, men du vill undvika lån? Här är strategin som allt fler småföretagare använder för att säkra likviditeten.

toborrow_logo
Toborrow 12 maj, 2025 Uppdaterades 5 juni, 2025 4 minuters läsning
Factoring

Foto: toborrow-maj

Att ha en stabil likviditet är avgörande för alla företag, men i dagens ekonomiska klimat är det en utmaning som många småföretagare kämpar med. Långa betalningstider från kunder, stigande kostnader och oförutsedda utgifter kan snabbt skapa stress kring kassaflödet.

För att hantera dessa utmaningar krävs smarta lösningar som inte bara löser tillfälliga problem utan också bidrar till långsiktig ekonomisk stabilitet. Låt oss berätta om en smart lösning många företagare missar – factoring!

Bästa tipset direkt! Hos Toborrow kan du göra en enda ansökan och låta flera aktörer ge ditt företag bästa villkoren för factoring. Hur bra villkor kan ditt företag få – värt att testa här va? 

Utmaningen med långa betalningstider

En av de största utmaningarna för småföretagare är långa betalningstider. Kunder kan ta upp till 30, 60 eller till och med 90 dagar på sig att betala sina fakturor, vilket binder upp kapital som företaget behöver för att täcka löpande kostnader som löner, hyra och inköp. Denna väntan kan skapa stora likviditetsproblem, särskilt för företag som har små marginaler.

Factoring – en lösning för snabbare kassaflöde

För företag som vill undvika att ta nya lån kan factoring vara en effektiv lösning. Genom att sälja eller belåna sina fakturor får företaget tillgång till kapital direkt, vilket gör det möjligt att hantera löpande kostnader och planera framåt utan att behöva vänta på kundernas betalningar.

Factoring kan göras på två olika sätt:

Fakturaköp

Ditt företag säljer sina fakturor till en factoringpartner och får en stor del av fakturans värde utbetalt direkt.

Fakturabelåning

Ditt företag använder sina fakturor som säkerhet för att få en kredit hos en factoringpartner.

Båda alternativen ger snabbare kassaflöde och hjälper ditt företag att hantera likviditetsutmaningar utan att öka skuldsättningen.

Vill du veta vilka factoring-villkor just ditt företag kan få? Det är helt kostnadsfritt hos Toborrow – läs mer här.

Fler fördelar med factoring

Till skillnad från traditionella lån innebär factoring ingen ny skuld i balansräkningen. Detta är särskilt fördelaktigt för företag som redan har hög skuldsättning eller som vill behålla en stark kreditvärdighet. Genom att använda factoring kan företag frigöra kapital från befintliga tillgångar, vilket ger större ekonomisk flexibilitet och möjligheter att investera i tillväxt.

Andra fördelar med factoring kan vara:

  • Minskad administrativ belastning: Factoringpartnern hanterar ofta påminnelser och inkasso.
  • Bättre kassaflödesprognoser: Du vet exakt när pengarna kommer in.
  • Starkare förhandlingsposition mot leverantörer: Med snabbare tillgång till kapital kan du förhandla bättre inköpsvillkor.

Psst! För att få bästa finansieringsvillkoren behöver ditt företag ha ett bra kreditbetyg. Här kan du testa ditt kreditbetyg (utan kreditupplysning och helt kostnadsfritt).

Är factoring rätt för ditt företag?

Factoring passar särskilt bra för företag som:

  • Har kunder med långa betalningstider
  • Vill stärka sin likviditet utan att ta nya lån
  • Behöver snabb tillgång till kapital för att täcka löpande kostnader eller investera i tillväxt
  • Har ett växande fakturaflöde och vill behålla kontrollen över ekonomi

Toborrow hjälper dig hitta rätt factoringpartner

På Toborrow kan du enkelt jämföra olika factoringlösningar och hitta det alternativ som passar bäst för ditt företag. Toborrow står på din sida – inte bara för att hjälpa dig få de bästa villkoren, utan också för att fungera som ett bollplank kring vilken finansieringsform som faktiskt är rätt för dig. I vissa fall kanske factoring är bättre än ett traditionellt företagslån eller leasing.

Tips! Vill du veta vilka factoring-villkor just ditt företag kan få? Det är helt kostnadsfritt hos Toborrow – läs mer här.

Om Toborrow
I Sverige finns över en halv miljon småföretagare, var och en med sin unika behov och utmaningar. När det gäller finansiering är det avgörande att välja rätt lösning vid rätt tidpunkt. På Toborrow förstår vi vikten av att jämföra lånevillkor och hitta de bästa alternativen för att stödja företagets tillväxt.

Vi är mer än bara en digital tjänst – vi är din samarbetspartner. Vårt team av kreditspecialister guidar dig genom hela processen och hjälper dig att välja den bästa finansieringen för företagets behov, vare sig du behöver kapital för expansion, investering eller likviditet.

Men vad krävs egentligen för att få ett företagslån eller factoring? För att kvalificera sig behöver ditt företag ha en giltig bolagsform och vara registrerad i Sverige. Det är också viktigt att ditt företag har en god kreditvärdighet och en stabil ekonomi.

Vår ansökningsprocess är helt digital och signeras med BankID. Inom 24 timmar får du låneerbjudanden från flera långivare på vår plattform. Du väljer det erbjudande som passar dig bäst. Ansökan är kostnadsfri och ej bindande.



Möt våra medlemmar

Vill förändra mediebranschen – med fokus på kvalitet, lönsamhet och gemenskap

På Driva Eget vill vi lyfta våra medlemmar – människorna bakom idéerna, företagen och drivkrafterna. Därför bjuder vi in till personliga intervjuer med medlemmar i Driva Eget Plus för att inspirera, synliggöra och stärka gemenskapen. Idag tog vi ett snack med Sebastian.

Driva-Eget-Redaktion
Redaktionen 24 juni, 2025 Uppdaterades 24 juni, 2025 2 minuters läsning
Foto Malin Lindner

Foto: Malin Lindner


Dela artikeln

Cookies

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Driva eget använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.