Till huvudinnehållet

Bli medlem och gå på vårt event Business Hacks! Kolla in!

Anpassa dina flöden och vad som visas först. Läs mer

Inspiration

8 svenska entreprenörer under 30 som redan gjort succé

Karolina O¨stervald
Karolina Östervald 27 maj, 2022 Uppdaterades 18 december, 2024 4 minuters läsning
7 svenska entreprenörer under 30 som redan gjort succé

De är unga men har redan lyckats att ta fram innovativa bolag som entreprenörer. Vi listar 8 svenska entreprenörer som redan gjort succé – innan de fyllt 30! Vem är entreprenören med de färgglada strumporna och vem tjänade miljoner på intresset för ridsport?

Adrian Andersson

Adrians resa som entreprenör började vid 15 års ålder – då han importerade mobilladdare för att hjälpa skolklasser att tjäna pengar. Han gick senare vidare och startade Sveriges ledande IT konsultbyrå för studenter – MicroAA Labs. Företagets fokus är att utmana branscher med innovativa IT studenter. Idag driver han startupen EdTech som utvecklar framtidens nya skolplattform Meitner – som utmanar Stockholms skolplattform. Förutom att vara en fena på att driva företag så föreläser han också varje år för tusentals ungdomar – om entreprenörskap, mobbning och om att våga gå sin egna väg. 

Jag är snackisen från klassrummet i de färgglada strumporna. Den superunga serieentreprenören som en dag ska förändra världen. Mitt namn är Adrian Andersson, och min resa har bara börjat…

Adrian Andersson, Serieentreprenör

Nyfiken på att veta mer om Adrian?

Lyssna på avsnittet av Ordinary People who do Badass Things som Adrian gästade. Där berättar han bland annat om hur mobbningen i skolan blev hans motivation och ger sina bästa råd för personlig utveckling. Det får du definitivt inte missa!

Joel Hellermark

Joel är stjärnentreprenören vars bolag alla vill investera i. Som 16-åring startade Joel sitt första bolag som var en tjänst för videorekommendationer. Under sitt sista år på gymnasiet drog han igång det som idag är hans framgångsrika AI-bolag Sana Labs – som har lockat många dröminvesterare. Bland annat så har Mattias Miksche, Sven Hagströmer och Katarina Martinson valt att ”öppna sin plånböcker”. Sana Labs är en utbildningsplattform som, med hjälp av AI, anpassar sig efter varje individs behov. Produkten riktar sig främst till företag som vill utbilda sina anställda. Några av företagets kunder är Pepsi, Novartis och Kry. Bolaget har en värdering på över en halv miljard svenska kronor och 2021 kom han med på Forbes 30 under 30-lista. Inte illa, eller hur?

Madelene Törnblom

Madelene startade succéföretag Maya Delorez när hon endast var 21 år gammal – utan tidigare erfarenhet av att driva företag. Efter en lyckad hästförsäljning med vinst såg hon pengarna som ett perfekt startkapital för ett eget företag. Det blev då en självklarhet att förena sitt stora hästintresse med den stora drömmen om att bli entreprenör. Hon hade själv svårt att hitta ridkläder som både var snygga och bekväma – och valde därför att själv ta fram det ultimata märket. Företaget har blivit en av landets snabbast växande e-handel och säljer till hela världen.

Timothy Collins och Hugo LePrice

Deras framgångsresa började som två konkurrenter som hittade varandra i idéen som senare blev Creed Media. En byrå som har blivit en av världens snabbast växande. Med fokus på marknadsföring mot next generation och att forma framtidens mediaindustri med kraften från generation Z. De ligger bland annat bakom flera av TikToks mest virala kampanjer. De har också en imponerande kundlista som består av bland annat Universal Music, Sony Music, H&M och Red Bull. 

Bianca Ingrosso

Kändisbarnet som under åren har blivit en framgångsrik entreprenör. Bianca började sin karriär som bloggare samt YouTuber – och fick en skjuts i sin karriär efter den lyckade realityserien Wahlgrens Värld. Idag är hon en av Sveriges största influencers och medgrundare till det framgångsrika sminkvarumärket CAIA Cosmetics. Halva delen av sin ägardel sålde hon 2020 men är fortfarande verksam i bolaget. Mellan 2018-2022 medverkade hon som jurymedlem i programmet Talang men valde att sluta för att satsa på andra projekt. Under början av 2022 lanserade hon tillsammans med före detta assistenten Lovisa Worge smyckesvarumärket ANI – som ska fylla gapet mellan budget och lyx med hållbara smycken. Bianca vann 2020 priset Årets kvinnliga stjärnskott hos EY Sverige.

Daniel Redgert

Daniel blev som 23-åring chef för Hannah Widell och Amanda Schulmans bolag Perfect Day Medias PR- och profilavdelning och drev samtidigt en populär blogg på Expressen. Sedan gick han över till att programmera den populära podden "Tankar med" som var i videoformat. Idag driver han den framgångsrika konsultbyrån Redgert Comms. Bolaget jobbar med marknadsföring, digitalisering av bolag samt affärsutveckling. Redgert Comms har vuxit snabbt under åren och på deras kundlista finns bland annat lågprisvarumärket Eldorado, hud-och sminkvarumärket Indy Beauty, leveransföretaget Budbee och sportvarumärket Revolution Race. Byrån har expanderat och har idag kontor i både Stockholm, Berlin och London,

Dino Todorovic

Han är en av tre medgrundare till företaget Vembla. Idén till företaget kom till då han själv upplevde att vardagshandlingen gav onödig stress. Samtidigt insåg han att det inte fanns något bra alternativt på marknaden för att få hjälp – och valde därför att ta fram just det. Affärsidén blev verklighet när han träffade övriga medgrundare under en startup-inkubator. Snabbt drog företaget in sin första miljon och blev på kort tid mycket populär i Stockholms innerstad. Tjänsten kopplar ihop kunden med lokala butiker för att beställa och få hemleverans av matvaror samt apoteksprodukter inom några få timmar. 2021 kom han med på Forbes lista 30 under 30.

Läs också:Sveriges 9 främsta kvinnliga entreprenörer genom tiderna



ANNONS

Innehåll från Toborrow

Partner

Hur får jag bäst villkor när företaget ska låna pengar?

Att hitta rätt finansiering för ditt företag kan vara en tidskrävande och komplicerad process. Att jämföra räntor, avgifter och villkor mellan olika långivare tar tid, och utan full insyn riskerar du att betala mer än nödvändigt.

toborrow_logo
Toborrow 10 mars, 2025 Uppdaterades 5 juni, 2025 3 minuters läsning
Lånevillkor

Foto: toborrow

Men det finns smarta sätt att förenkla processen och samtidigt säkerställa att du får de bästa möjliga villkoren. Här lär vi dig hur!

Bästa tipset direkt! Genom att samla flera långivare på ett ställe sparar du tid och får en bättre överblick över de olika alternativen. Istället för att själv ansöka hos flera banker och kreditgivare kan du med hjälp av exempelvis Toborrow göra en enda ansökan och låta flera aktörer konkurrera om att ge dig de bästa villkoren. Nice va!

Här går vi igenom hur du stärker företagets kreditbetyg, och hur du gör för att enklare få finansiering till bättre villkor.

Tips! Vill du veta hur mycket ditt företag har möjlighet att låna, och till vilka villkor? Det är helt kostnadsfritt hos Toborrow – läs mer här.

5 smarta tips för att säkra bästa lånevillkoren för ditt företag

1. Jämför alltid flera lånealternativ

Banker och långivare erbjuder olika villkor beroende på din bransch, omsättning och kreditvärdighet. Genom att jämföra olika erbjudanden kan du få ett bättre förhandlingsläge och undvika dolda avgifter.

2. Ha koll på ditt kreditbetyg

Ett starkt kreditbetyg ger dig tillgång till lägre räntor och fördelaktigare villkor. Se till att din kreditupplysning är korrekt, betala räkningar i tid och håll nere skuldsättningen för att förbättra din kreditvärdighet. Här kan du testa ditt kreditbetyg (utan kreditupplysning).

3. Förstå dina finansieringsbehov

Lån är inte alltid den bästa lösningen. Ibland kan leasing eller factoring vara mer kostnadseffektivt och ge ditt företag bättre kassaflöde. Toborrow kan fungera som ett bollplank för att hjälpa dig hitta den finansieringslösning som passar ditt företag bäst.

4. Var förberedd med rätt dokumentation

Företag med tydliga och välordnad ekonomi har större chans att få bättre lånevillkor. Ha redo balans- och resultaträkningar, affärsplan och budget för att visa att du har kontroll över din ekonomi.

5. Förhandla aktivt

Många företagare accepterar första bästa erbjudande, men det finns ofta utrymme att förhandla. Använd de konkurrerande erbjudanden du får genom Toborrow för att få fram de allra bästa villkoren.

Hur fungerar Toborrow?

Toborrow står på din sida, inte bara för att säkerställa att du får de bästa lånevillkoren, utan även för att hjälpa dig hitta rätt finansieringslösning för just ditt företag. Oavsett om du behöver ett lån, leasing eller factoring kan vi guida dig genom processen och koppla dig till de rätta långivarna.

Vill du veta mer om hur du kan optimera ditt företags finansiering? Besök Toborrow eller ring 08-520 017 30. Din företagsresa är viktig, och vi finns här för att stötta dig och se till att du får bästa möjliga villkor.

Tips! Vill du veta hur mycket ditt företag har möjlighet att låna, och till vilka villkor? Det är helt kostnadsfritt hos Toborrow – läs mer här.

Om Toborrow

I Sverige finns över en halv miljon småföretagare, var och en med sina unika behov och utmaningar. När det gäller finansiering är det avgörande att välja rätt lösning vid rätt tidpunkt. På Toborrow förstår vi vikten av att jämföra lånevillkor och hitta de bästa alternativen för att stödja företagets tillväxt.

Vi är mer än bara en digital tjänst – vi är din samarbetspartner. Vårt team av kreditspecialister guidar dig genom hela processen och hjälper dig att välja den bästa finansieringen för företagets behov, vare sig du behöver kapital för expansion, investering eller likviditet.

Men vad krävs egentligen för att få ett företagslån? För att kvalificera sig behöver ditt företag ha en giltig bolagsform och vara registrerat i Sverige. Det är också viktigt att ditt företag har en god kreditvärdighet och en stabil ekonomi.

Vår ansökningsprocess är helt digital och signeras med BankID. Inom 24 timmar får du låneerbjudanden från flera långivare på vår plattform. Du väljer det erbjudande som passar dig bäst. Ansökan är kostnadsfri och ej bindande.Toborrow



Personlig Utveckling & Hälsa

4 saker framgångsrika företagare gör på fritiden

Vill du veta vad framgångsrika människor gör på fritiden? I den här videon får du fyra enkla tips du kan kopiera direkt, och som hjälper dig att skapa ett liv som föder framgång. Missa inte!

Gustaf Oscarson
Gustaf Oscarson 11 juni, 2025 Uppdaterades 11 juni, 2025 2 minuters läsning
vad fo¨retagare go¨r pa° fritiden

Foto: Unsplash

Vi människor har aldrig haft så mycket tid över som nu. Va, tänker du! Mitt liv är ju fullt hela tiden. Ja visst, men frågan är vad din tid är full med. Sociala medier? Nyheter? Tv-serier? Meningslösa möten utan agenda? Transportsträckor till jobb och dagis?

För att lyckas riktigt bra med det du vill, behöver du energi. Och fokus. Och kunskap. Och din uppgift som ledare är att skaffa allt detta på din fritid, så att du kan vara ditt allra bästa jag när du är på ditt företag. Och hur lyckas vi med detta?

Jo, vi byter ut alla dagens onödiga distraktioner mot fyra enkla aktiviteter – som nästan alla framgångsrika människor använder sig av (på ett eller annat sätt).

4 saker framgångsrika människor gör på fritiden

Träning

Låt oss vara ärliga, kan du komma på någon rimlig anledning till att inte röra dig en timme  om dagen? Inte vi heller. Inte tid? Gör om ett av dagens möten till en långpromenad, så har du löst biffen.

Läsning

Readers are leaders, och allt du lärde dig i skolan är daterat. För att bli riktigt vass som människa och företagare, tror vi att du ständigt behöver uppgradera dig. 20 minuters ny kunskap om dagen, kan det verkligen vara så svårt att få till? Knappast.

Meditation

För vissa av oss känns det läskigt. Onödigt. Flummigt. Men forskningen talar tydligt – de positiva effekterna är överväldigande. Och du behöver hitta fokus för att lyckas riktigt bra med ditt företag och ditt liv. Börja med 10 minuter om dagen, och använda gärna vår favoritapp Headspace för att komma igång supersnabbt.

Passioner/hobbies

Ditt företag är inte allt, och det är spännande att se att nästan alla framgångsrika företagare också har spännande hobbies. Segling, äventyr, dataspel, broderier… Vad det än är, kan en hobby som gör dig riktigt passionerad vara en perfekt oas för att koppla bort företaget. Tips: om du jobbar med huvudet i ditt företag, brukar en mer fysisk hobby vara allra bäst. Eller tvärtom…

I denna video får vi en riktigt spännande genomgång som lär dig hur du kan komma igång med dessa fyra strategier – 4 saker framgångsrika människor gör på fritiden.



Cookies

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Driva eget använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.