Till huvudinnehållet
Sök efter innehåll

sidor hittade på sökordet: Inga sidor hittade

Driva Eget

Rymdteknik i Norrland till eget företag – Lizas tre tips för att misslyckas i sociala medier

Josefin Wallin 11 juli, 2023 7 minuters läsning
Rymdteknik i Norrland till eget företag – Lizas tre tips för att misslyckas i sociala medier

Från Norrland och rymdteknik till att starta eget inom sociala medier – som en steg mot att nå sin dröm? Frihet och att vara geografiskt oberoende är Liza Sundbergs ”varför”. Här är hennes tips för att lyckas, och misslyckas, med sociala medier. Det här vill du inte missa!

Liza Sundberg är uppvuxen i Nybro utanför Kalmar, men bor idag i Västerås tillsammans med fästmannen och barnen Edwin och Ronja. Idag har hon startat eget företag där hon hjälper företag med sociala medier, men berättelsen startar inte där.

Hejdlös förälskelse ledde till Västerås

Innan bopålarna slogs ner i Västerås så bodde Liza i Luleå där hon läste rymdteknik och också blev hejdlöst förälskad i Jimmy från Örnsköldsvik. Det blev heller ingen examen i rymdteknik i Norrland – men däremot en som flygingenjör. Att kunna jobba digitalt och mer fritt har lockat – och därmed företagandet.

– Jag har alltid gillat tanken på att driva ett företag. Jag är nyfiken av naturen och älskar att lära mig nya saker, och ingenstans finns väl så många utvecklingsmöjligheter som när man är företagare? På många sätt är det nog märkligt att det dröjde tills efter 30 innan jag faktiskt drog i gång, men som många andra begränsades jag av min egen tro att man måste kunna allt innan man börjar. Nu har jag en helt annan syn på det. Blir något inte som man tänkt sig kan man alltid göra om – inget är skrivet i sten.

Tre tips för att MISSLYCKAS på sociala medier?

  • Ignorera dina kunder! Skit i att svara på mail, kommentarer och DM och ge dem inte den information de vill ha. Ärligt talat, att inte svara på frågor online är 2020-talets motsvarighet till att blänga surt när kunder kommer in och hälsar i ens affär. Inte okej!
  • Hoppa på alla möjliga trender utan att tänka på om de passar för din bransch eller inte.
  • Posta på måfå och stirra dig blind på hur många likes du får. Sluta så fort det känns som att det ”går dåligt”.

Liza har haft mängder av roliga och utvecklande uppdrag, men som inbiten konstnärssjäl har hon saknat den kreativa biten i sitt arbete. Det har varit mycket strategi och analys – men väldigt lite skapande. Efter föräldraledigheten väcktes drömmen om att byta bana på allvar.

– Tanken på ett eget företag hade legat och grott i många år, men först när jag började lära mig mer om både grafisk design och sociala medier och kände mig trygg i min kompetens kunde jag forma dessa tankar till en konkret affärsidé som jag visste skulle passa mig – nämligen att hjälpa företag bygga ett starkt varumärke i sociala medier.

Jag vill kunna välja mina arbetstider och vara ledig när mina barn är lediga. En förutsättning för att kunna göra detta är att jag behöver tjäna mer per timme än vad jag gör som anställd. En viktig faktor är också att jag vill vara geografiskt oberoende.

Liza Sundberg till Driva Eget

Friheten med eget företag

Idag är Liza sin egen chef och driver eget företag. Här är det friheten som verkligen har drivit henne in i företagandet. Här får hon driva sitt företag helt efter sitt eget tycke, vilket hon beskriver som en svindlande och kittlande känsla. Där det aldrig finns någon annan att skylla på om saker inte går som man tänkt. Att man är sin egen lyckas smed och uppfyller sina egna mål och strategi. Inte faller för frestelsen att bara göra det som känns bäst för stunden.

– Mitt absolut största varför är FRIHET – men frihet är såklart också kopplat till pengar. Jag vill kunna välja mina arbetstider och vara ledig när mina barn är lediga. En förutsättning för att kunna göra detta är att jag behöver tjäna mer per timme än vad jag gör som anställd. En viktig faktor är också att jag vill vara geografiskt oberoende. Vi pratar ibland om att flytta norrut. Om bara en av oss behöver hitta ett jobb blir en sådan flytt mycket lättare att administrera. Sist men inte minst så sporras jag mycket av att få känna mening i det jag gör. I stora industriprojekt kan man lätt känna sig som en ganska betydelselös del av helheten. Men när jag hjälper andra entreprenörer till ett lönsammare företagande får jag känna mig viktig och uppskattad. Vilket gör det lättare att älska mitt jobb.

Läs och lyssna:45 Life Hacks som kan förändra ditt liv – med Gustaf Oscarson

"Det blir vad du väljer att det ska vara"

Rädslan med att driva eget däremot har varit att inte lyckas få kunder och känna sig ensam. Någonting som många som tar sina första stapplande steg som företagare känner igen? När Liza kikar i backspegeln så är det ändå inte det hon ser. Allt visade sig vara precis tvärtom. Idag kan man få hjälp på distans med precis allt man som företagare inte vill göra själv. Dessutom finns det oändligt med nätverksmöjligheter för den som vill. Som Liza själv uttrycker det ”det blir vad du väljer att det ska vara”.

Men vad är den finaste upplevelsen med att driva företag inom sociala medier?

– En av de allra finaste upplevelserna som företagare? Det var nog när jag hjälpte en av mina första kunder med hennes nystartade konto. Då fick jag också vara med när hon fick sina första försäljningar. Hon hade en tävling tillsammans med några andra företagare. När den var avslutad frågade jag om vi inte skulle erbjuda en rabattkod till alla som inte vann. Vilket resulterade i att hon fick in sina första ordrar. Jag grät av glädje när hon berättade – kändes så himla fint!

Läs: Rikaste personerna 2023 – listan över svenskarna som är snuskigt rika

Vad händer nu?

Drömmen är att flytta till Ångermanland. Om nu en vuxen i familjen kan jobba på distans – är drömmen inte långt undan. Liza har tagit det första steget mot att inte bara jobba med det som är hennes passion. Hon har också tagit ett steg till att bygga och skräddarsy ett liv på hennes egna villkor. Häftigt och inspirerande!

Lizas fem tips för att lyckas med sociala medier som företag

  • Sätt ihop en strategi! Börja med VARFÖR ditt företag ska finnas på sociala medier och VEM du vill nå. Är målet att bygga varumärke, sälja eller sprida information till befintliga kunder? Eller hitta samarbetspartners eller marknadsföra en ny grej du har lanserat? Vet du varför du postar och till vem – så är det mycket lättare att komma på VAD du ska skapa.
  • Var tydlig med att du driver en verksamhet! Om det inte vid första anblick syns vad du erbjuder och till vem – kommer du garanterat gå miste om intäkter. Helt i onödan! Många entreprenörer vet inte riktigt vad de ska posta och lägger upp lite ”vad de känner för”. Det är väldigt svårt för en potentiell kund att förstå värdet i dina tjänster om du gör så. Är du exempelvis massör men allt de ser i flödet är hundbilder och pelargoner…

"Ingen vill följa ett företag som bara spottar ur sig en massa reklam, utan man vill få något i utbyte"

  • Se till att dina följare känner igen dig i flödet. Blanda inte färger och typsnitt mellan varje gång du lägger upp utan. Försök att hitta något som känns som du och håll fast vid det ett tag. Det är inget fel med att göra en ”rebranding” då och då. Genom att hålla sig konsekvent ökar chansen att ditt innehåll blir läst av personer som verkligen gillar det du gör.
  • Håll inte tillbaka! Jag ser alldeles för ofta hur sociala medier-experter uppmuntrar till att ”utbilda lite lagom” men spara på guldkornen. Jag håller verkligen inte med! Oavsett hur generös du är med dina erfarenheter och din kompetens, så kommer dina följare aldrig att lära sig tillräckligt mycket för att du ska bli överflödig! Tvärtom kommer de att inse vilken fantastisk kunskap du besitter – och mer sannolikt anlita dig när de behöver!
  • Bejaka relationerna. Sociala medier är i grund och botten sociala. Ingen vill följa ett företag som bara spottar ur sig en massa reklam, utan man vill få något i utbyte. Genom att vara genuint nyfiken på andra människor kommer du nå större framgångar. Än om du bara ser dina kanaler som ett utflöde för reklam.

Bonus: Var inte rädd för att ta hjälp! Ingen är bra på allt. Att ta hjälp med det du tycker är svårast och mest tidskrävande – ger tid och energi till det som verkligen ger något. Hatar du att skriva? Anlita en frilansande copywriter som kan få fram din personlighet i text. Har du inga bra bilder? Unna dig några timmar med en duktig contentfotograf så har du en bildbank för flera månader av inlägg. Känns allt kring sociala medier bara skitjobbigt? Skaffa en VA eller social media manager och koppla bort så mycket du vill.



ANNONS

Innehåll från LUNAR

Privatekonomi

Starta eget företag 2025 – här är hela checklistan (spara!)

Lunar Business 29 november, 2024 9 minuters läsning
Starta eget företag 2025 – här är hela checklistan (spara!)

Allt du behöver veta om att starta eget företag, samlat på ett ställe. Här går vi igenom olika företagsformer (aktiebolag, enskild firma etc), hur du registrerar ditt företag, hur du väljer företagsnamn och hur du öppnar företagskonto och får bankintyg. Följ den smarta checklistan och snart har du ditt alldeles eget företag!

Till att börja med vill vi säga – grattis! Du har bestämt dig för att starta företag, vilket betyder att du har en spännande resa framför dig. En resa full av möjligheter, lärdomar och utmaningar. Oavsett om du har en klar affärsidé eller bara börjat fundera, så finns det mycket att tänka på.

Tips innan vi drar igång med checklistan: Har du hört talas om den digitala företagsbanken Lunar, byggd för små företag? Ett enklare och prisvärt sätt att starta och skala ditt företag, utan krångliga processer. Lunar tar till exempel ingen avgift för att öppna ett företagskonto, hanterar hela ansökningsprocessen digitalt och erbjuder snabb onboarding. 

Att tjänsten har varit efterlängtad hos Sveriges entreprenörer märks tydligt på Trustpilot, där Lunar har 4,6 av 5 stjärnor i kundnöjdhet. Idag har över 20 000 företag valt Lunar som sin bank. Läs mer om varför småföretag älskar Lunar här.

Att starta ett nytt företag kan kännas som raketforskning, men så behöver det inte vara. Vi har sammanställt den här guiden för att hjälpa dig på traven. Här hittar du all information du behöver för att komma igång, samlat på en plats. Från att registrera ditt företag till att hantera ekonomin och driva verksamheten framåt. Vi guidar dig i 3 enkla steg.

Steg 1: Välja företagsform

Valet av företagsform är ett av de viktigaste stegen när du startar företag. Här får du en genomgång av de vanligaste alternativen för att hitta det som passar din verksamhet och dina mål bäst.

Aktiebolag eller enskild firma?

De vanligaste företagsformerna i Sverige är enskild firma och aktiebolag (AB), men det finns även andra, som handelsbolag och kommanditbolag.

Enskild firma är ofta det enklaste valet för den som vill driva ett mindre företag, speciellt om du ska arbeta ensam. Du ansvarar personligen för företagets skulder och verksamhet, och vinsten beskattas som en del av din privata inkomst. Det går ofta snabbare och enklare att starta en enskild firma, och medför färre regler att följa jämfört med ett aktiebolag. Enskild firma kan vara ett bra alternativ för till exempel frilansare.

Aktiebolag är mer komplext men ger dig fördelen att du inte är personligt ansvarig för företagets skulder. Företaget blir en egen juridisk person, vilket innebär att företagets ekonomi och dina privata tillgångar är separerade. Aktiebolag kan vara särskilt fördelaktigt om du planerar att anställa eller expandera. 

Ett AB kräver ett aktiekapital på minst 25 000 kronor, men det ger också ett mer professionellt intryck och bättre möjligheter till extern finansiering.

Steg 2: Registrera företaget

Nu när du har valt företagsform är nästa steg att officiellt registrera ditt företag. Här följer några steg du behöver ta för att få ditt företag registrerat.

Obs! De här stegen är aktuella för dig som ska registrera ett aktiebolag (AB). Om du ska registrera en enskild firma är processen lite mindre komplex. Du hittar information om hur du registrerar din enskilda firma hos Bolagsverket.

Så startar du ett aktiebolag (AB)

Det finns två huvudsakliga sätt att starta ett aktiebolag. Du kan gå den traditionella vägen via Verksamt och Bolagsverket och skapa ett helt nytt företag från grunden. Eller så kan du köpa ett färdigregistrerat bolag som redan har ett organisationsnummer. Låt oss bryta ner skillnaderna mellan de två alternativen:

Starta ett nytt aktiebolag

För att starta ett nytt aktiebolag behöver du ett bankintyg, ett certifikat från din bank som bekräftar att du har satt in det minsta aktiekapitalet (25 000 kr). Intyget ska skickas in till Verksamt som bevis på insättningen när du registrerar ditt företag från grunden. Du får ett nytt organisationsnummer som en del av registreringsprocessen.

Köpa ett färdigregistrerat bolag

Om du köper ett lagerbolag öppnar du ett bankkonto, sätter in det nödvändiga aktiekapitalet (minst 25 000 kr) och får ett likvidintyg som bekräftar att kapitalet har satts in. Intyget skickas till bolagsleverantören för att överföra ägarskapet.

Det här tillvägagångssättet kan gå snabbare eftersom företaget redan är etablerat.

Välj och registrera företagsnamn 

När du startar ett företag är valet av namn ett av de första besluten du behöver fatta. Här är några frågor att ställa dig när du väljer företagsnamn:

  • Är det originellt och lätt att minnas?
  • Representerar det vad din verksamhet står för och ger en tydlig bild av din affärsidé?
  • Om du planerar att expandera globalt, fungerar namnet även internationellt?

Innan du bestämmer dig är det viktigt att kontrollera att namnet inte redan används. På Verksamt.se kan du enkelt se om namnet är tillgängligt och samtidigt registrera det. Det är också smart att undersöka om webbdomänen med ditt företagsnamn är ledig, vilket du kan göra hos Internetstiftelsen. Undvik namn som påminner om andra företag eller varumärken för att slippa förväxlingar eller juridiska problem.

Ett tips är att avvakta med att beställa marknadsföringsmaterial, som visitkort eller trycksaker, tills Bolagsverket har godkänt namnet. Det kan hända att namnet inte går igenom.

Registrera företag på Verksamt

När du har valt ett företagsnamn är nästa steg att registrera ditt företag hos Bolagsverket via Verksamt.se. För att registrera ett aktiebolag krävs två dokument:

  • Stiftelseurkund: Det här dokumentet bekräftar bildandet av ditt aktiebolag och ska innehålla information som datum för bildandet, aktiens pris och namn på grundare och styrelseledamöter.
  • Bolagsordning: Bolagsordningen beskriver hur företaget ska drivas och innehåller bland annat företagets namn, verksamhetsbeskrivning, aktiekapital och styrelsens sammansättning.

Du hittar mallar för stiftelseurkund och bolagsordning hos Bolagsverket.

Kom ihåg: Du kan inte slutföra registreringen på Verksamt innan du har öppnat ett företagskonto, satt in aktiekapitalet och fått ett bankintyg.

Tips! För mer ingående information om hur du startar AB, kolla in Lunars checklista för att starta aktiebolag. Där går vi igenom varje steg i detalj, från idé till verksamhet.

Steg 3: Kom igång med företaget

När du har registrerat ditt företag på Verksamt är nästa viktiga steg att ordna företagets finansiella struktur. Att öppna ett företagskonto och skaffa ett bankintyg är avgörande för att få igång verksamheten och säkerställa att ditt företag kan drivas och växa utan hinder.

Öppna företagskonto

Det finns många banker att välja mellan. Över 1 000 företagare ansöker om ett Lunar företagskonto varje månad – och det är inte svårt att förstå varför. Lunar erbjuder Sveriges billigaste företagskonto* med 0 kr i startavgift och allt du behöver för att starta och driva din verksamhet framåt.

Om du väljer att öppna ett företagskonto hos Lunar hanteras allt digitalt. Det innebär att du snabbt kan komma igång utan onödigt pappersarbete eller tidskrävande bankbesök, som ofta kan vara både krångliga och ta lång tid. Du verifierar din identitet och fyller i dina uppgifter direkt i Lunars app.

Nyfiken? Vill du veta mer om Lunar som företagsbank? Läs mer här

Ansök om bankintyg

Om du skapar ett företagskonto hos Lunar sker mycket av processen automatiskt. När du har öppnat ditt företagskonto och satt in aktiekapitalet (minst 25 000 kr för privata aktiebolag), skickas bankintyget automatiskt till Verksamt. Du behöver bara ange Lunars mejladress (business@lunar.app) i din ansökan på Verksamt, så utfärdar de intyget utan krångel.

Bankintyget bekräftar att aktiekapitalet har satts in på ditt företagskonto. Det är en viktig del av registreringsprocessen eftersom du inte kan slutföra din företagsregistrering hos Verksamt utan detta intyg.

Hos många banker kan processen för att få ett bankintyg vara tidskrävande och kostsam, med pappersformulär och avgifter på upp till 3 000 kr. Med Lunar sker allt digitalt, och intyget kostar endast 495 kr. När bankintyget är utfärdat kan du snabbt och enkelt skicka in din registrering till Bolagsverket för vidare hantering. Läs mer om fördelarna med Lunar här.

Registrera företag hos Skatteverket

När Bolagsverket har registrerat ditt företag, är det dags att anmäla det hos Skatteverket och registrera dig för f-skatt och moms. Det kan också vara aktuellt att registrera dig som arbetsgivare:

  • F-skatt: För att kunna fakturera dina kunder och betala in skatt behöver du registrera dig för F-skatt. Det är ett viktigt steg för att driva din verksamhet på ett korrekt och lagligt sätt.
  • Momsregistrering: Om din verksamhet beräknas omsätta mer än 30 000 kr per år behöver du även registrera dig för moms.
  • Arbetsgivare: Planerar du att anställa personal? Då är det viktigt att registrera dig som arbetsgivare hos Skatteverket.

Sist men inte minst: När alla dokument har skickats in till Bolagsverket behöver du och eventuella medgrundare skriva under stiftelseurkunden. Stiftelseurkunden är dokumentet som du skickade in till Bolagsverket, tillsammans med bolagsordningen, när du först registrerade företaget. 

När stiftelseurkunden är underskriven kan Bolagsverket registrera företaget, godkänna ditt företagsnamn och ge dig ett organisationsnummer. Du kommer att få ett registreringsbevis som du kan ta del av via Bolagsverkets e-tjänst. Därefter kan du börja driva din verksamhet!

Starta ditt företag med Lunar – banken för små företag

Att starta företag ska inte vara raketforskning, anser bankuppstickaren Lunar. Målet för den digitala banken Lunar är att förenkla processen, så att fler svenskar ska kunna starta företag och bidra till ett spirande näringsliv.

– Möjligheten att starta och driva företag är ryggraden i svensk ekonomi. Vi vill bidra till att Sverige fortsätter växa och att små företag får tillgång till tjänsterna de behöver till ett bra pris. Banker ska underlätta, inte skapa hinder, säger Mats Persson Bergius, kommersiell chef på Lunar.

Med Lunar slipper du höga uppstartsavgifter och får en användarvänlig app som gör det enkelt att hantera och effektivisera företagets ekonomi.

Behrouz Afshari Vafa, egenföretagare och revisor med 21 års erfarenhet, menar att byråkratin som vanligtvis är inblandad i att starta företagskonton är onödig. Han säger att Lunars intuitiva och användarvänliga upplevelse sticker ut i branschen.

– Lunar erbjuder den smidigaste banktjänsten som jag någonsin har använt. De moderna lösningarna är helt fantastiska, särskilt för små bolag, skriver han i sitt utlåtande.

Redo att se hur Lunar kan förenkla din entreprenörsresa? Gör som tusentals andra svenska företagare och ta steget. Ansök här idag och upptäck hur Lunar kan underlätta för dig när du startar företag.

Om Lunar Bank
Lunar är en 100% digital bank, byggd för att göra det enkelt att hantera sina pengar smartare och få ut det mesta av dem, med hjälp av innovativa produkter, banktjänster och fair transparenta priser.

Lunas grundades 2015 av entreprenörer som var övertygade om att det fanns ett smartare sätt att bedriva bank på än endast de traditionella.

Lunar är en licensierad bank och står under tillsyn av det danska Finanstilsynet (motsvarande svenska Finansinspektionen). Kundernas pengar är skyddade av den danska insättningsgarantin, Garantiformuen, upp till 100 000 EUR, ca 1 050 000 kr. Garantiformuen fungerar precis som den svenska insättningsgarantin.
Över 20 000 företag har valt Lunar som sin bank, och betyget på Trustpilot är utmärkt!



ANNONS

Innehåll från Talenom

Starta eget företag

Så minskar du skatten 2025 – gratis skatteguide för företagare (ladda ned)

Att navigera i skattesystemet som företagare kan vara utmanande, men med rätt strategier kan du optimera både ditt företags och din egen ekonomi. Här får du några av de viktigaste tipsen för att minska skatten 2025, och dessutom en kostnadsfri nedladdningsbar guide som ger alla skattetips du behöver.

Talenom Talenom 12 mars, 2025 4 minuters läsning
Minska skatten 2025

Foto: Minska skatten 2025

Om du har ont om tid kan du ladda hem Skatteguiden för företagare här, där du får alla tips, finesser och smarta skattetips på en plats. Rekommenderas! Alright, låt oss titta närmare på några av de viktigaste tipsen för att minska företagets (och din privata) skatt 2025.

Skatteplanering för ägarledda företag

Som ägare av ett fåmansaktiebolag har du möjlighet att påverka din skattesituation genom medvetna val. Genom att förstå och tillämpa rätt strategier kan du inte bara optimera företagets skattesituation utan även gynna din privatekonomi.

Psst! Spana också in den här guiden om hur du optimerar ditt företag 2025. Viktiga tips!

Strategier för effektiv skatteplanering

1. Överavskrivningar
Genom att göra överavskrivningar kan du snabbare skriva av värdet på företagets tillgångar, vilket minskar den skattepliktiga vinsten för året. Det är dock viktigt att balansera denna kortsiktiga skattefördel mot behovet av avskrivningar i framtiden.

2. Periodiseringsfonder
Att avsätta medel till en periodiseringsfond möjliggör uppskov av beskattning av en del av vinsten till ett senare år. Detta kan vara fördelaktigt om du förväntar lägre inkomster kommande år. Tänk på att dessa medel måste återföras till beskattning inom en viss tidsram.

3. Koncernbidrag
För företag inom en koncern kan koncernbidrag användas för att utjämna resultat mellan bolag, vilket kan optimera den totala skattesituationen. Det är viktigt att följa gällande regler för att säkerställa att dessa transaktioner hanteras korrekt.

Tips! Verkar det krångligt med smarta skatteupplägg? Just nu får Driva Egets läsare ett gratis rådgivningssamtal med experten Tobias Ryberg hos Talenom – en av de ledande redovisningsbyråerna för små företag. I samtalet går vi igenom bästa sätten att skatteplanera i ditt företag 2025. Boka din tid här

<br />

Driva Egets läsare får kostnadsfri skatterådgivning med ekonomi- och företagarexperten Tobias Ryberg hos Talenom.

Påverkan på din privatekonomi

Dina beslut som företagare påverkar direkt din personliga ekonomi. Här är några områden att överväga:

  • Lön vs. utdelning: Valet mellan att ta ut lön eller utdelning påverkar både din skatt och dina sociala förmåner. Lön är pensionsgrundande men beskattas högre, medan utdelning ofta beskattas lägre men inte påverkar pensionen.
  • K10-blanketten: En korrekt ifylld K10-blankett är avgörande för att beräkna hur mycket utdelning som kan tas ut till lägre beskattning. Det är viktigt att förstå reglerna kring gränsbelopp för att optimera din skattesituation.
  • Avdrag för hemmakontor: Om du arbetar hemifrån kan du ha rätt till avdrag för arbetsplats i hemmet. Det är viktigt att känna till vilka kostnader som är avdragsgilla och hur de ska redovisas.
  • Tjänstebil: Att ha en tjänstebil kan påverka både företagets och din personliga beskattning. Det är viktigt att förstå förmånsvärdet och hur det påverkar din skattesituation.

Tips! Här kan du ladda hem vår fullständiga checklista för att starta aktiebolag 2025, helt kostnadsfritt. En riktigt bra steg-för-steg-guide (inklusive det krångliga med juridik och ekonomi) att hålla i handen hela vägen.

Gratis, nedladdningsbar guide för smartare skatteplanering

För att underlätta din skatteplanering har Talenoms experter sammanställt en omfattande guide med allt du behöver veta för att optimera skatten. Den täcker allt från hantering av periodiseringsfonder till deklaration av kvalificerade andelar genom K10. Oavsett om du är en erfaren företagare eller ny i branschen, kan denna guide hjälpa dig att fatta välgrundade beslut.

Ladda ner guiden och ta kontroll över din skattesituation här.

Ska jag sköta skattefrågor och bokföring själv, eller ta hjälp av en byrå?

Bra fråga! Här går vi igenom fördelar och nackdelar med att ta hjälp av en byrå. Och vet du – idag kan det kosta så lite som 345 kr/månad att få hjälp. I alla fall om du tar hjälp av Talenom – en av Sveriges ledande redovisningsbyråer.

Skulle det inte vara otroligt skönt att få hjälp? Utan att det kostar skjortan? Och kunna fokusera på roligare saker? Läs mer om bokföringshjälp från 345 kr/månad här.

Talenom – en långsiktig partner för små och medelstora företag
Att välja rätt redovisningsbyrå handlar inte bara om att klara det närmaste årets förändringar. Talenom är specialister på att skapa långsiktiga samarbeten med företagare. Vad sägs om:

Erfarenhet och expertis: Talenom har funnits sedan 1972 och är idag en av de ledande aktörerna i Finland och Sverige inom digital redovisning för små och medelstora företag.

Personlig service: Hos Talenom är kundnöjdhet en prioritet. Varje företag får rådgivning anpassad efter sina unika behov, oavsett om det gäller daglig redovisning eller avancerad skatteplanering.

Användarvänlig plattform: Talenom Online är utvecklat för att underlätta småföretagares vardag. Den ger dig full kontroll och överblick över din ekonomi – något som blir särskilt viktigt med de nya krav som träder i kraft. Just nu får Driva Egets läsare 25 % rabatt på hela arvodet de tre första månaderna, när de väljer Talenom Online. Läs mer här.

Ps. Notera att skatteregler kan ändras, och det är viktigt att hålla sig uppdaterad eller konsultera en skatteexpert för att säkerställa att du följer aktuella bestämmelser.



Dela artikeln

Cookies

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Driva eget använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.