Facebookpixel hjälper dig få koll på dina annonser. Foto: Gettyimages

De här tiderna ska du publicera på Facebook och Instagram

Gustaf Oscarson

Uppdaterades: 29 oktober, 2019
Publicerades: 27 mars, 2019

När är det absolut bäst att publicera inlägg på Facebook och Instagram? Statistik visar att tidpunkten och valet av dag gör extremt stor skillnad, och vi har tittat närmare på vad som fungerar bäst.

För det första – ta alltid statistik om sociala medier med en nypa salt. Vanorna förändras ständigt och plattformarna varierar. Men ändå – den här statistiken ger dig i alla fall en idé om hur du ska tänka.

Torsdagar klockan 05.00 verkar till exempel vara en optimal tid att posta på Instagram. Och lördagar går helt bort på Facebook, enligt statistiken.

När ska jag posta mina inlägg på Facebook?

Facebook är med råge det största sociala mediet, och den plattform där det är enklast att nå ut med betald marknadsföring.

Den bästa tiden att posta på Facebook verkar vara på onsdagar mellan 12.00 och 14.00, samt på torsdagar mellan 13.00 och 14.00. Men, det är inte säkert att det stämmer för just din målgrupp. Med Facebooks statistikverktyg kan du enkelt se när just dina följare är mest engagerade. Utgå från den statistiken snarare än vad som är bäst för ”massan”.

Veckans bästa dag för publiceringar på Facebook ser ut att vara torsdagar, enligt snittstatistiken.

Den säkraste tiden att posta på Facebook är på vardagar mellan 10.00 och 15.00.

Lördag är den dag som engagerar minst på Facebook. Men kanske är din målgrupp annorlunda, så glöm inte att kolla just din statistik.

Kvällar och tidiga morgnar får mindre engagemang på Facebook än mitt på dagen.

När ska jag posta mina inlägg på Instagram?

Instagram växer snabbt, och undersökningar visar att chansen till köp bland unga är 60 % större om de följer varumärket. Viktiga insikter!

Den bästa tiden att posta på Instagram verkar vara på onsdagar klockan 15.00, på torsdagar klockan 05.00, 11.00 och mellan 15.00-16.00, samt fredagar klockan 17.00. Torsdagar klockan 05.00 är lite sensationellt, rimligtvis är det tidigt vaknande människor som kollar sociala medier direkt. Just denna siffra kommer dock från USA, så det kan såklart skilja mot Sverige.

Torsdag verkar vara den bästa dagen att posta på Instagram.

Den säkraste tiden att posta på Instagram verkar vara tisdag till fredag mellan 09.00 och 18.00.

Söndag är den dag som engagerar minst på Instagram. Och om du ska undvika någon tid, är det söndagar och måndagar på morgonen. Många hävdar dock att söndag kväll fungerar bra, men statistiken kan inte riktigt belägga det påståendet.Vilken är din bästa strategi för att nå ut på Facebook och Instagram?

Källa: Sprout Social