<![CDATA[]]>

5 vanor hos människor som alltid når sina mål

Cecilia Ingvarsdotter

Uppdaterades: 22 oktober, 2019
Publicerades: 27 januari, 2016

Framgångsrika personer har vissa specifika vanor som hjälper dem att lyckas med sina mål, enligt the Business insider. Se listan här!

Enligt en studie brukar 45 % av amerikanerna avlägga nyårslöften medan endast 8 % lyckas uppnå dem.  Vad är det som de 8 % gör som gör dem så annorlunda? Det kan låta enkelt men det handlar om deras vanor.

The Business insider har listat vanor som är återkommande hos personer som lyckas uppnå sina mål – Driva Eget har valt ut 5 av dem. 

1. Sätt specifika mål

En av de saker som gör att folk tappar fokus är att de saknar ett specifikt mål. ”Gå ner i vikt” är till exempel för vagt. Om du ska nå ditt mål är det bra att vara tydligare och istället sätta ett mål som ”gå ner 5 kilo på 3 månader.”

2. Schemalägg tid för att arbeta med ditt mål

Se till att du avsätter tid för att arbeta med målet. Om du ska lyckas krävs det att du är noga med att hålla dessa tider.

3. Gör mål som hjälper andra

Att ha motivation är viktigt för att orka hålla igång även när det blir tufft. Att fokusera på mål som även är till nytta för andra gör att det är lättare att hålla ”ångan uppe” hela vägen. Beröm, pepp och uppskattning från andra personer gör dig helt naturligt mer motiverad.

4. Var ödmjuk kring hur mycket du klarar av

Att nå dina mål handlar inte om att vara super-människa. Du kan inte klara allt själv. Genom att vara ödmjuk och ha viljan att lära dig nya saker kommer du lättare nå ditt mål.

5. Håll fast

”När det blir tufft är det tufft att komma igång”. Det gäller helt enkelt att vara uthållig om du ska lyckas ta dig hela vägen fram. Heja!

28 tips som gör dig mer framgångsrik
7 saker rika människor gör – som inte kostar en krona