ANNONS

Snabblån – din guide till det smartaste snabblånet i höst

Så funkar ett snabblån.

Snabblån – din guide till det smartaste snabblånet i höst

Vad är ett snabblån? Hur skiljer det sig åt från andra lån? Hur söker man ett snabblån egentligen? Här hittar du bra tips och råd som hjälper dig att snabbt hitta fram till det billigaste snabblånet på den svenska marknaden.

Vad är ett snabblån?

Snabblån utan UC, som även kallas för blancolån, mikrolån och SMS-lån, har de flesta säkert hört talas om men det är inte alls lika säkert att man har stenkoll på vad det faktiskt innebär.

Ett snabblån är ett begränsat kreditbelopp mellan 3000 till 50 000 kronor som normalt beviljas inom 24 – 48 timmar. Det har vanligtvis en relativt kort återbetalningsperiod på 30 – 60 dagar. Ett snabblån är betydligt dyrare än ett privatlån, det har en högre ränta som i värsta fall kan ligga på flera hundra procent i årsränta. Därför är det extra viktigt att lånet betalas tillbaka så snabbt som möjligt.

Hur söker du ett snabblån?

Tanken med snabblån är förstås att det ska gå snabbt och enkelt att söka lånet. I princip alla långivare som erbjuder snabblån har ett digitalt ansökningsformulär på deras hemsida där låntagaren kan knappa in sina uppgifter och skicka iväg ansökan inom ett par minuter. Andra långivare erbjuder fullfjädrade lånekalkylatorer där man själv kan söka sig fram till det perfekta lånet utifrån bestämda kriterier; som belopp, löptid och lånetyp.

Vad krävs för att få ett snabblån?

Kraven för att få ett snabblån beviljat varierar men det finns ett antal gemensamma riktlinjer som gäller för de flesta snabblån. Du måste vara minst 18 år och ha en deklarerad årsinkomst på minst 50 000 kr. Är du anställd kräver en del långivare att du ska kunna styrka det med lönespecifikationer. Vissa ser också helst att du har varit anställd i minst 6 månader från ansökningstillfället.

Vad ska man tänka på innan man söker snabblån?

Den svenska lånebranschen har länge vuxit i stadig takt och blivit alltmer konkurrenskraftig. Idag finns det ett brett utbud av kreditföretag som erbjuder snabblån till relativt bra villkor men det gäller att kunna skilja axet från vetet. Ett säkert sätt att undvika oseriösa långivare som tar ut hutlösa avgifter, är att de ofta saknar kundtjänst eller inte har tillstånd från Finansinspektionen för att bedriva sin verksamhet.

Du kan även leta efter den lilla blå SKEF-ikonen på deras hemsida. SKEF står för Svenska Konsumentkreditföretagen Ekonomisk Förening och är snabblåneföretagens branschförening. Hittills består SKEF av nio medlemmar, däribland Easycredit, Ferratum, Risicum och Snabbfinans. Viktigast av allt är dock att företaget du väljer, oavsett sitt SKEF-medlemskap, kan uppvisa tillstånd från Finansinspektionen.

Snabbaste sättet att söka snabblån är att göra det via en etablerad jämförelsetjänst. Numera finns det ett bra utbud av jämförelsetjänster på den skandinaviska marknaden. En tjänst som klingar högt på den svenska marknaden är lanautankreditupplysning.se. Affärsidén är enkel men effektiv. Genom att skapa en smart digital sökplattform kan låntagare på rekordtid hitta det lån som passar bäst utifrån sina egna kriterier och behov. Tjänsten är helt kostnadsfri och ansökan sker direkt hos långivaren.


ANNONS

Nyhetsbrev

ANNONS

ANNONS

ANNONS