<![CDATA[]]>

Är Driva Eget Årets Tidskrift 2010?

Camilla Björkman

Publicerades: 4 oktober, 2010

Hurra! Bland hundratals tidningar har Driva Eget nominerats till Tidskriftspriset 2010 – i två kategorier.
– Fantastiskt kul att även små tidningar har chansen att vinna, jublar Driva Egets chefredaktör Anders Andersson (också här i sin blogg).

Idag den 20 oktober på Cirkus i Stockholm delas Tidsskriftspriset 2010 ut. Hundratals tidningar inom populär- och fackpress tävlar om att vinna i olika kategorier.

I år har Driva Eget nominerats till två kategorier: Årets Tidskrift Fackpress (under 50 000 ex) och Årets Tidsskrift Digitala Medier.

– Det här visar att vi små tidningsförlag kan hävda oss mot de stora förlagshusen.  Men den viktigaste anledningen till Driva Egets framgång är alla duktiga medarbetare. Jag har haft en otrolig tur som hittat alla dessa entusiaster som som gör allt så bra både i papperstidningen och på nätet,  jublar Driva Egets chefredaktör Anders Andersson, men tillägger att konkurrensen är hård.

Han tror att driva-eget.se har fått sin nominering på grund av sajtens interaktivitet:

– En tidskrift måste göra något annat på nätet än att bara ha texter, eftersom man läser långa artiklar bäst i en tidning. Därför har vi satsat på interaktivitet i form av kalkyler och guider som besökarna själva kan fylla i. Det senaste är appar fär Iphone. Sen har jag hållit på med tidningar på nätet i 15 år, så lite får man hoppas att jag har lärt mig!

De nominerade i de två kategorierna som Driva Eget tävlar i är:

Årets Tidskrift Fackpress under 50 000 ex
Accent
Driva Eget
Läkemedelsvärlden

Jury Årets Omgörning: Annina Rabe (ordf.) frilansjournalist, Martin Roos, Art Director Oxys, Per Olsson chefredaktör Scanorama.

Årets Tidskrift Digitala Medier
dagensmedia.se (Dagens Media)
driva-eget.se (Driva Eget)
makthavare.se (Fokus)

Jury Årets Tidskrift Digitala Medier: Mats Åkerlund, ansvarig för digitala strategier på Sveriges Radio. (ordf.), Hanna Dunér, mediereporter Svenska Dagbladet och Sofia Mirjamsdotter, frilansjournalist.