Gratissystem för reseräkningar

Anders Andersson

Publicerades: 24 juni, 2009

Driva Eget har nu premär för två nya tjänster som endast är tillgängliga för tidningens läsare – ett system för att smidigt fylla i och skriva ut reseräkningar och en annan gratistjänst för att söka  i en skattedatabas.

För att nå tjänsterna använder du dig av två unik domänadresser som finns på sidan 62 i nya numret av Driva Eget (nr 3/2009). 

Reräkningstjänst

I vårt nya resräkningsformlär fyller du i tider, resväg, antal mil med egen bil och vilka utlägg du haft. Sedan beräknas ditt traktamente och hur mycket du sammanlagt får ut.

Kalkylen bakom formuläret tar hänsyn till alla regler – reducerar för måltider som du inte får traktamente för och beräknar olika traktamenten för olika länder.

Resräkningen kan sedan skrivas ut, sparas på din hårddisk och mailas vidare exempelvis till den ekonomiansvarige.

Det kostar inget att använda tjänsten, och det finns inga tidsbegränsningar eller andra begränsningar. Enda kravet är att du använder då adressen som finns på sidan 62 i nya Driva Eget.

Skattedatabas

Den andra gratistjänsten gäller Anders Anderssons och John Larssons bok Avdragslexikon som nu utvidgats till en skattedatabas. Databasen innehåller mer än vad som står i boken –  mer regeldetaljer, fler rättsfall och paragrafhänvisningar till lagtexter och förordningar.

Sök i en lista över 600 uppslagsord eller gör frisökning i databasen. För att komma åt databasen måste du antingen ha fått ett lösenord i boken eller läsa sidan 62 i nya Driva Eget.