<![CDATA[]]>

Så charmar de småföretagarna

Redaktionen

Publicerades: 25 oktober, 2009

Miljöpartiet charmar nu landets småföretagare. Maria Wetterstrand och Peter Eriksson sa vid valupptakten i helgen att partiet nu ska bli ett småföretagarparti. De vill sänka de sociala avgifterna till 10 procent för enmansföretagare som anställer.

– Ett stärkt entreprenörskap är en förutsättning för att bygga ett nytt och modernt samhälle. En politik för nya och växande småföretag är en politik för förändring och förnyelse, sa Maria Wetterstrand.

Hon pekar ut entreprenörskap som en grön framtidsfråga:

– Det är en viktig politisk uppgift att förbättra människors möjligheter att pröva sina vingar och därmed förhoppningsvis ge ett litet bidrag till en bättre värld. En ny regering måste föra en mer småföretagarvänlig politik än den nuvarande borgerliga regeringen. Nästa mandatperiod ska bli småföretagarnas.

– Vi ska ge människor frihet och stötta chefer och andra som vågar förnya och pröva andra sätt att ge människor den service de vill ha. Det behövs fler entreprenörer även inom den offentliga sektorn. Vi måste också bli mycket bättre på att stödja människor som vill förändra och utveckla den kommunala verksamheten.

Miljöpartiet kommer nu med två konkreta förslag:

  • Sänkta arbetsgivaravgifter och egenavgifter med 10 procentenheter för småföretag på de första 740 000 kronorna av företagets löneuttag.
  • En soloföretagare ska endast betala ålderspensionsavgiften, drygt 10 procent av lönen, för den första anställda under det första året. 
     

Anders Andersson hyllar förslaget här.