Till huvudinnehållet
Sök efter innehåll

sidor hittade på sökordet: Inga sidor hittade

Driva

Filips 10 bästa tips om sociala medier-kanaler och försäljning

Josefin Wallin 19 november, 2021 8 minuters läsning
Filips 5 bästa tips om sociala medier-kanaler och försäljning

Entreprenören Filip Ljungberg delar sina 10 bästa tips om hur du ökar din försäljning och får fler kunder genom rätt sociala medier-kanaler, verktyg och mindset.

Filip Ljungberg är entreprenören som föreläser, spelar in poddar, och inte minst, har stenkoll på sociala medier. Till Driva Eget delar han med sig av sina 10 bästa tips om sociala medier-kanaler, försäljning och vikten av att ha roligt.

– De flesta skulle nog förklara mig som en kille med mycket energi som bara ser möjligheter. Och visst är det så. Efter 12 år som entreprenör har jag lärt mig en sak: Gör det du tycker är roligt! Allt jag gör är utifrån glädje. Jag älskar att ta action som ger resultat. Jag vill göra det med kvalitet och kärlek, oavsett projekt och idé.

Filips 5 bästa tips om sociala medier-kanaler och försäljning
Filip är entreprenören med stenkoll på sociala medier-kanaler. Foto: Filip Ljungberg

1. Hitta ditt "varför"

Vi har aldrig blivit tränade att definiera vårt "varför," vår drivkraft. Vi tror att vi blir mer motiverade av allt vi ser runt omkring oss, men den verkliga motivationen sitter inom dig. Du är den som behöver motivera dig själv, genomföra och hålla ut. Ju klarare och tydligare ditt "varför" är, desto enklare blir det att hitta tillbaka när du tappar motivationen. För det händer. Vad är ditt "varför"?

2. Fokusera på det du tycker är roligt

Ibland tänker vi för mycket på vad alla andra gör: "Hen är så bra på att prata", "hen är så bra på att skriva", "hen är så bra på att filma" eller "hen är så bra på att ta bilder". Gör det enkelt för dig och fokusera på det du tycker är ROLIGT. Ta hjälp för det andra som du inte ska lägga tid på. Det viktigaste är att du kommer igång! Vad tycker du är roligast?

3. Vad är du egentligen bra på och tycker är roligt?

Allt handlar om svaret på fråga nummer två. Vad är du egentligen bra på – och vad tycker du är roligt? Anledningen till varför det är så viktigt att ha roligt, är att du ska orka hela vägen. Många stannar, tittar på hur alla andra har det, hur det går för dem och försöker istället kopiera deras sätt att marknadsföra sig. Gör det INTE.

Du är unik som person och ingen kan kopiera ditt uttryck, varken i skrift, video eller tal. Använd det som är unikt med dig, för det är det vi alla människor letar efter. Inte efter ytterligare en copycat.

4. Alla nybörjare i början!

Du har hört det innan, men det är en så stor del av grunden för att lyckas. Vi behöver förstå våra bra och dåliga vanor. Detta är extremt viktigt när vi exempelvis möter motstånd. Glöm inte att vad vi än börjar med, så är vi alla nybörjare i början! Första filmen, blogginlägget eller samtalet.

  • Fokusera på det positiva, vad du är bra på, istället för tvärtom. Ge dig själv beröm! Tänk tillbaka på de gånger du har lyckats. För det har du.
  • Sluta älta och se upp för att se dig själv som ett offer. Det är bara du som kan förändra dig.
  • Var observant på negativa tankar. Testa om du kan ersätta dem med positiva. Exempelvis) "Jag har aldrig klarat det här innan, det kommer inte gå den här gången heller" kan istället låta "Många före mig har klarat det här och jag vet att jag har allt som krävs nu".
  • Öva din uthållighet. Föreställ dig en seglare som justerar rodret lite, lite, lite. Det märks inte ens. Inte då. Men vänta några timmar så får du se, att det lilla hade stor betydelse för att segelbåten skulle nå hamn.
  • Kom ihåg att det är träning det handlar om. Mental träning. Precis som med fysisk träning räcker det inte med ett pass. Ditt mindset behöver också regelbundet motion!

5. Förstå plattformarna – våra sociala medier-kanaler

Facebook

Facebook är platsen du idag behöver betala för att få spridning på ditt material. Fördelen med Facebook är att din reklam kan bli specifikt riktad.

TikTok

TikTok är den absolut BÄSTA plattformen för att få gratis spridning på ditt material. Just nu bör ALLA lägga 100 % fokus på att lägga upp 1-4 videos om dagen.

Linkedin

Linkedin har växt otroligt snabbt och idag är det så mycket mer än bara jobbsökningar – det har blivit mer en social plattform. Den organiska spridningen här är hög och bör prioriteras. Bild + text är väldigt bra att använda.

Instagram

Instagram har gått ner under en viss tid där intresset minskat – men med funktionen Reels, likt TikTok, kan du få den organiska reachen som du letat efter. Betald marknadsföring fungerar väldigt bra, speciellt Story just nu.

Youtube

Youtube, Google fast för videos. Här lägger du upp dina "Hur du löser problem", "Topp 10 tips" och utbildningar.

Twitter

Twitter är fortfarande en bra plattform för snabb kommunikation. För att sprida material och marknadsföring hade jag inte lagt tid här – mer än att ha en kommunikation och reposta från TikTok som exempel.

Pinterest

Pinterest, en bra kombination med SEO och länkning från din webbplats. Har du mycket bilder på produkter och inspiration är detta en mycket bra plats att fokusera på.

Spotify

Spotify, de flesta poddarna läggs idag på Apple, Android och Spotify. De är dock på hugget och satsar mycket på utveckling – så här hade jag lagt mer tid på att marknadsföra mitt material av den formen.

Tips: Program som kan hjälpa dig framåti innehållsproduktionen för dina sociala medier-kanaler:
Canva: En fantastisk tjänst där du kan skapa material till alla dina olika plattformar. Jag själv använder det dagligen och det finns både som gratisversion och pro.
Videoleap: Är det bästa redigeringsverktyget för din telefon. Kostar en summa men är fantastiskt enkelt att använda.

6. Struktur

Struktur är A och O om du ska lyckas med ditt varumärke. Här är några enkla appar/verktyg som du kan använda gratis för att komma igång:

  • Trello: Strukturprogram online.
  • Asana: Strukturprogram online.
  • Later: Posta bilder + filmer på dina sociala medier.
  • Google Drive: Sparar alla dina filer i molnet.
  • Milannote: App för brainstorming och projekt. Jag använder denna för mina photoshoots.
  • Monday: Strukturprogram online (inte kostnadsfritt).
  • Vaam: Skicka videomeddelanden online – perfekt för sälj och presentationer (inte kostnadsfritt).

7. När du väl är igång

  1. Engagemang – gilla det du gör! Du måste vara engagerad och verkligen brinna för det du gör. Kan du säga att du älskar det du gör, är du i mål på denna punkten.
  2. Driv och fokus. Du måste våga vara framåt som person och ta nya kontakter. Fokusera på det mål du arbetar mot och var noggrann. Lämna inget åt slumpen!
  3. Var ekonomisk. Se alltid till att använda dina pengar på ett klokt sätt. Det kostar att lyckas – förmodligen mer än du tror, så var noggrann här.
  4. Ge inte upp! För att lyckas med din sak måste du vara envis! Med tålamod och uthållighet kommer du långt. Är du tillräckligt envis kan du lyckas med allt.
  5. Tänk utanför boxen – var innovativ. Våga fundera och tänka annorlunda. Det gör att du får ett försprång gentemot dina konkurrenter. Ställ dig själv frågan: Hur kan jag göra denna affären ännu bättre för kunden, även om hen redan är nöjd? Tänk större, nytt och våga testa.

8. Sätt en strategi

Att gasa på utan att ha någon form av strategi kan göra att du slösar bort din tid ordentligt. Tro mig, jag har skjutit 1 000 pilar åt olika håll, utan att sätta en verklig strategi. Detta innebär inte att du måste ha en perfekt plan, men du behöver veta vissa grunder för att lägga en plan som är lätt att följa.

Strategi för dina sociala medier-kanaler:

  • Vilka vill du nå ut till?
  • Vad är det för värde du vill ge till dina följare?
  • Mål med dina sociala medier?

9. Planen på ett A4

Ta fram ett A4 papper och gör plats för fyra kolumner, där du besvarar följande frågor.

  • Dina nyckelaktiviteter: Vad behöver du kontinuerligt genomföra för att nå målet?
  • Dina erbjudanden: Vad erbjuder du som gör dig till en attraktiv spelare på marknaden?
  • Din inkomst: Var och hur skapar du era intäkter?
  • Dina utgifter: Var satsar du kapital för att uppnå era mål?

10. Dags att sälja!

När du fått en hel del följare på sociala medier, e-postadresser eller telefonnummer att ringa börjar det roliga. Nämligen att sälja din produkt eller tjänst. Det är många som är rädda för att bli avvisade och få ett nej – men om vi tänker efter så handlar det bara om siffror. Vissa kommer tycka om det, och andra inte, så är det bara. Det viktigaste är att visa passion för det du säljer.

Om du tror på din produkt eller tjänst, att den faktiskt ger värde, är det mer en rekommendation än ett sälj. Ett av mina råd är att alltid ha som vana att ge kunden mer än vad de förväntar sig. Riktigt nöjda kunder ger fler kunder genom rekommendationer, så är vi människor. Vi gillar att dela med oss av tips och bra lösningar. Se till att vara en av dem!

Tips till försäljningen

  • Ge mer värde än vad kunden förväntar sig.
  • Var tydlig med vad du säljer för något.
  • Var glad och alltid dig själv.

Summering av sociala medier-kanaler, mindset – och försäljning

  • Ha ett tydligt "varför".
  • Hitta vad du är bra på.
  • Välj inte alla plattformar – välj den som passar dig bäst.
  • Se till att vara strukturerad.
  • Sätt en strategi som du kan följa.
  • När du ändå gjort allt. Sälj!
  • Ha kul!

Kan du inte få nog av sociala medier-kanaler, inspirerande mindset, entreprenörer och att ha just roligt?

Då har vi samlat ett gäng spännande uppslag att både läsa och lyssna på. Hemligheterna till att hitta kunder i sociala medier? Hur säljer du mer i sociala medier? Hur ser svenskarnas nätvanor ut, egentligen?



ANNONS

Innehåll från Toborrow

Privatekonomi

Så påverkar ditt kreditbetyg företagets finansieringsmöjligheter

Som företagare är ditt kreditbetyg en viktig indikator på din företags ekonomiska stabilitet och förmåga att hantera finansiering. Oavsett om du ansöker om företagslån, leasing eller factoring är ett starkt kreditbetyg ofta en förutsättning för att få de bästa villkoren och lägsta räntorna. Hur får man då ett starkt kreditbetyg? Det lär vi dig här!

toborrow_logo
Toborrow 16 januari, 2025 4 minuters läsning
bild_driva-eget

Foto: Adobe Stock

Smart tips innan vi börjar: Här kan du testa ditt företags kreditbetyg (utan kreditupplysning).

– Att ta hand om sitt kreditbetyg är avgörande för att säkerställa att ditt företag har tillgång till rätt finansiering när det behövs, säger Magnus Ersson, COO på Toborrow.

Här går vi igenom hur du stärker företagets kreditbetyg, och hur du gör för att enklare få finansiering till bättre villkor.

Så här kan du förbättra ditt kreditbetyg som företag

Det finns många sätt att förbättra företagets kreditbetyg. Här går vi igenom fyra vanliga sätt att bygga en trovärdig ekonomisk bas i ditt företag.

Betala dina räkningar i tid

En av de enklaste och viktigaste åtgärderna för att stärka din kreditvärdighet. Förseningar kan snabbt påverka din kredithistorik negativt och leda till högre kostnader i framtiden.

Minska onödig skuldsättning

Håll dina skulder på en hanterbar nivå i förhållande till företagets inkomst. Ett högt skuldåtagande kan signalera ekonomiska problem och minska ditt förtroende hos långivare.

Följ upp på kreditupplysningar

Kontrollera att din kreditupplysning är korrekt och uppdaterad för att undvika negativa överraskningar. Ofta kan små fel eller gamla uppgifter dra ner din kreditvärdighet.

Håll koll på dina affärsrelationer

Bygg ett gott rykte genom att betala leverantörer och samarbetspartners enligt avtal. Ett starkt affärsnätverk kan även öppna dörrar för nya finansieringsmöjligheter.

Tips! Vill du veta hur mycket ditt företag har möjlighet att låna, och till vilka villkor? Det är helt kostnadsfritt hos Toborrow – läs mer här.Tips! 

Fler tips för att stärka din kreditvärdighet

Om du lyckas med de fyra steg ovan, har du kommit långt. Vill du bli ännu bättre, kan du fortsätta med följande tips:

Bygg upp en solid ekonomisk historik

Ett långsiktigt stabilt kassaflöde och tydliga bevis på ansvarsfull ekonomisk hantering kan ge ditt företag en starkare position gentemot långivare.

Ha en tydlig affärsplan

En genomarbetad affärsplan som visar på företagets potential och strategi för tillväxt kan imponera på långivare och bidra till förmånliga villkor.

Diversifiera dina inkomstkällor

Ett företag som inte är beroende av en enda kund eller produkt anses ofta vara mer stabilt och mindre riskfyllt att finansiera.

Undvik överanvändning av kredit

Om ditt företag använder stora delar av sin tillgängliga kredit kan det tolkas som att du är nära din ekonomiska gräns. Försök att hålla din kreditutnyttjandegrad låg.

Vad leder ett bra kreditbetyg till?

När ditt företag har ett bra kreditbetyg blir det inte bara enklare att få finansiering – du kan även få fördelaktigare villkor. Ett starkt kreditbetyg ger dig större förhandlingsutrymme, vilket kan leda till lägre räntor och flexiblare återbetalningsplaner.

Vad händer om kreditbetyget är lågt?

Ett svagt kreditbetyg kan däremot leda till svårigheter att hitta finansiering, eller att du endast erbjuds lån med höga räntor och tuffa villkor. Därför är det viktigt att aktivt arbeta med att förbättra din kreditvärdighet – det kan vara skillnaden mellan tillväxt och stagnation för ditt företag.

Ta hjälp av Toborrow

Vill du veta mer om hur du kan förbättra din kreditvärdighet och ansöka om finansiering? Besök Toborrow eller ring 08-520 017 30. Din företagsresa är viktig, och vi finns här för att stötta dig.

Tips! Vill du veta hur mycket ditt företag har möjlighet att låna, och till vilka villkor? Det är helt kostnadsfritt hos Toborrow – läs mer här.

Om Toborrow

I Sverige finns över en halv miljon småföretagare, var och en med sina unika behov och utmaningar. När det gäller finansiering är det avgörande att välja rätt lösning vid rätt tidpunkt. På Toborrow förstår vi vikten av att jämföra lånevillkor och hitta de bästa alternativen för att stödja företagets tillväxt.

Vi är mer än bara en digital tjänst – vi är din samarbetspartner. Vårt team av kreditspecialister guidar dig genom hela processen och hjälper dig att välja den bästa finansieringen för företagets behov, vare sig du behöver kapital för expansion, investering eller likviditet.

Men vad krävs egentligen för att få ett företagslån? För att kvalificera sig behöver ditt företag ha en giltig bolagsform och vara registrerat i Sverige. Det är också viktigt att ditt företag har en god kreditvärdighet och en stabil ekonomi.

Vår ansökningsprocess är helt digital och signeras med BankID. Inom 24 timmar får du låneerbjudanden från flera långivare på vår plattform. Du väljer det erbjudande som passar dig bäst. Ansökan är kostnadsfri och ej bindande.Toborrow



ANNONS

Innehåll från Toborrow

Ekonomi & Skatt

Hur får jag bäst villkor när företaget ska låna pengar?

Att hitta rätt finansiering för ditt företag kan vara en tidskrävande och komplicerad process. Att jämföra räntor, avgifter och villkor mellan olika långivare tar tid, och utan full insyn riskerar du att betala mer än nödvändigt.

toborrow_logo
Toborrow 10 mars, 2025 3 minuters läsning
Lånevillkor

Foto: toborrow

Men det finns smarta sätt att förenkla processen och samtidigt säkerställa att du får de bästa möjliga villkoren. Här lär vi dig hur!

Bästa tipset direkt! Genom att samla flera långivare på ett ställe sparar du tid och får en bättre överblick över de olika alternativen. Istället för att själv ansöka hos flera banker och kreditgivare kan du med hjälp av exempelvis Toborrow göra en enda ansökan och låta flera aktörer konkurrera om att ge dig de bästa villkoren. Nice va!

Här går vi igenom hur du stärker företagets kreditbetyg, och hur du gör för att enklare få finansiering till bättre villkor.

Tips! Vill du veta hur mycket ditt företag har möjlighet att låna, och till vilka villkor? Det är helt kostnadsfritt hos Toborrow – läs mer här.

5 smarta tips för att säkra bästa lånevillkoren för ditt företag

1. Jämför alltid flera lånealternativ

Banker och långivare erbjuder olika villkor beroende på din bransch, omsättning och kreditvärdighet. Genom att jämföra olika erbjudanden kan du få ett bättre förhandlingsläge och undvika dolda avgifter.

2. Ha koll på ditt kreditbetyg

Ett starkt kreditbetyg ger dig tillgång till lägre räntor och fördelaktigare villkor. Se till att din kreditupplysning är korrekt, betala räkningar i tid och håll nere skuldsättningen för att förbättra din kreditvärdighet. Här kan du testa ditt kreditbetyg (utan kreditupplysning).

3. Förstå dina finansieringsbehov

Lån är inte alltid den bästa lösningen. Ibland kan leasing eller factoring vara mer kostnadseffektivt och ge ditt företag bättre kassaflöde. Toborrow kan fungera som ett bollplank för att hjälpa dig hitta den finansieringslösning som passar ditt företag bäst.

4. Var förberedd med rätt dokumentation

Företag med tydliga och välordnad ekonomi har större chans att få bättre lånevillkor. Ha redo balans- och resultaträkningar, affärsplan och budget för att visa att du har kontroll över din ekonomi.

5. Förhandla aktivt

Många företagare accepterar första bästa erbjudande, men det finns ofta utrymme att förhandla. Använd de konkurrerande erbjudanden du får genom Toborrow för att få fram de allra bästa villkoren.

Hur fungerar Toborrow?

Toborrow står på din sida, inte bara för att säkerställa att du får de bästa lånevillkoren, utan även för att hjälpa dig hitta rätt finansieringslösning för just ditt företag. Oavsett om du behöver ett lån, leasing eller factoring kan vi guida dig genom processen och koppla dig till de rätta långivarna.

Vill du veta mer om hur du kan optimera ditt företags finansiering? Besök Toborrow eller ring 08-520 017 30. Din företagsresa är viktig, och vi finns här för att stötta dig och se till att du får bästa möjliga villkor.

Tips! Vill du veta hur mycket ditt företag har möjlighet att låna, och till vilka villkor? Det är helt kostnadsfritt hos Toborrow – läs mer här.

Om Toborrow

I Sverige finns över en halv miljon småföretagare, var och en med sina unika behov och utmaningar. När det gäller finansiering är det avgörande att välja rätt lösning vid rätt tidpunkt. På Toborrow förstår vi vikten av att jämföra lånevillkor och hitta de bästa alternativen för att stödja företagets tillväxt.

Vi är mer än bara en digital tjänst – vi är din samarbetspartner. Vårt team av kreditspecialister guidar dig genom hela processen och hjälper dig att välja den bästa finansieringen för företagets behov, vare sig du behöver kapital för expansion, investering eller likviditet.

Men vad krävs egentligen för att få ett företagslån? För att kvalificera sig behöver ditt företag ha en giltig bolagsform och vara registrerat i Sverige. Det är också viktigt att ditt företag har en god kreditvärdighet och en stabil ekonomi.

Vår ansökningsprocess är helt digital och signeras med BankID. Inom 24 timmar får du låneerbjudanden från flera långivare på vår plattform. Du väljer det erbjudande som passar dig bäst. Ansökan är kostnadsfri och ej bindande.Toborrow



Cookies

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Driva eget använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.