Årets julklapp 2023

Så mycket köper vi julklappar för i år – och ge ditt erbjudande här!

Maja-Stina Skarstedt

Uppdaterades: 15 december, 2023
Publicerades: 18 december, 2023
Foto av: HUI

Knappt en vecka kvar! Trots att lågkonjunktur påverkar många svenskars ekonomi verkar den inte minska våra julklappspengar. Se hur mycket vi beräknar handla för – och du som företagare har gratis möjligheter att ge ditt julerbjudande HÄR!

När Lendo frågar sina kunder hur mycket pengar som de tänker spendera på julklappar svarar 52 procent att de ska lägga mer än 2 000 kronor på julklappar i år.

  • 21 procent ska lägga mellan 1 000 och 2 000 kronor.
  • 13 procent lägger mellan 500 och 1 000 kronor.
  • 14 procent har tänkt 0 till 500 kronor.

På samma nivå som förra året

I enkäten svarar 54 procent att de spenderar lika mycket pengar på julklappar i år som förra året. Trots stramare ekonomiskt läge.

35 procent säger att de lägger mindre pengar på julklappar i år än förra året och bara 8 procent ska spendera mer pengar.

Läs mer: Så kan du göra med julkorten

Årets julklapp är sällskapsspelet

När HUI utsåg årets julklapp i november blev det sällskapsspelet.

I tider av osäkerhet och oro är behovet av gemenskap och samhörighet större än någonsin, sällskapsspelet är årets julklapp 2023.

HUI:s motivering

HUI ser att intresset för sällskapsspel har vuxit de senaste åren. Många klassiska spel ges ut på nytt och årets AI-boom har lett till det nya fenomenet ”fygitala” sällskapsspel. Detta innebär att traditionella brädspel blandas med digitala element och AI.

Erbjud dina julklappar – till Driva Egets medlemmar

Kom ihåg att du som företagare och medlem i Driva Egets medlemssida på Facebook får marknadsföra dig och ditt företag gratis, varje måndag kl. 9-16

Tänk på att du lyckas bättre om du är extremt tydlig med vad du erbjuder, till exempel en rabatt. Håll dig kort och berätta även i vilken stad du finns.

Om du erbjuder något: Länka till din hemsida. Och du, undvik att bara dela ett ”redan skrivet inlägg”.

Marknadsför dina produkter eller tjänster: Ta chansen och ge ett erbjudande innan jul! 🎁