Är Svenska Aktiebolagsregistret en bluff?

Anders Nyman

Publicerades: 30 september, 2013

Jag fick ett mejl från Svenska Aktiebolagsregistret. Det gäller att köpa ett register.

Jag gick in på allabolag.se, men det blev ingen träff. Jag kan inte heller hitta företaget på Förenade bolags senaste varningslista nr 94.

Är detta någon bluff?

Svenska Aktiebolagsregistret verkar, efter att jag googlat mig fram till deras hemsida, sälja ett register över svenska aktiebolag. Frågan är, får man vad man betalar för? Jag noterar att de både har hemsidan sab2013.com och sab2014.com. Informationen är densamma samma: 386 000 företag, ”registrerade fram till januari i år”, vilket alltså innebär att de saknar tre av fyra kvartal om ”i år” nu är 2013.

På Bolagsverkets hemsida kan man få fram statistik över hur många AB som finns registrerade. I januari 2013 fanns det 430 720 företag registrerade, i augusti 2013 442 645. Att Svenska Aktiebolagsregistret säljer ”färsk företagsinformation” tvivlar jag därför på.

Vem ligger då bakom Svenska Aktiebolagsregistret? Enligt deras egen sida är det DTM Development Ltd, som enligt det brittiska Bolagsverket Companies House registrerades i början av 2012 och ägs av en svensk. Det finns fyra svenskar med samma namn, och en av dem är grundare till en – numera nedlagd – satanistkyrka i Sverige. Både ålder och bostadsort pekar på att denne är just ägaren av DTM Development som säljer ”Svenska Aktiebolagsregistret”.

Eftersom det verkar som att Svenska Aktiebolagsregistret har gamla uppgifter skulle jag personligen köpa adressregister för reklamutskick från andra källor.