Hur motiverar jag konsulterna?

Ola Hedén

Publicerades: 27 juni, 2013

Jag driver eget it-företag och jobbar med underkonsulter. Egentligen kanske jag inte ska lägga tid och pengar på ”personalvård” för personer som själva har eget företag, men jag vill samtidigt att de ska känna sig motiverade. Vad ska jag göra?

Gränsen för att vara anställd och konsult börjar suddas ut när allt fler företag köper konsulttjänster och använder underkonsulter. Det är inte ovanligt att konsulter finns med vid planeringsdagar, kick-offer eller andra aktiviteter.
På samma sätt som en anställd behöver trivas antar jag att du vill skapa trivsel för dina underkonsulter för att de ska känna sig motiverade, leverera bra mot kund och fortsätta jobba för dig. Frågan du bör ställa dig är därför: vad tror du ökar deras motivation? Det kan vara att samla dina underkonsulter och erbjuda en föreläsning eller ordna en sommarfest. Lika viktigt är att du investerar din tid och ditt engagemang i form av samtal där ni utvärderar och sätter mål, liksom har regelbundna samtal öga mot öga. Tid och engagemang är i många fall viktigare för motivationen än pengar.

Ola Heden, HR-konsult